Wke

Hur man kan behandla en tand abscess

En tand abscess uppstår när det finns röta i en tand som inte har varit korrekt eller i tid behandlas. Det är också ibland orsakas av ett avbrott eller spricka i en tand, där bakterier kan komma in i massan av tanden och orsaka infektion. Resultatet är en smärtsam, varfylld område av tanden som kräver omedelbar behandling. Utan rätt behandling, blir risken för smittspridning till andra tänder eller ens ansiktet ben högt.

Steg

Hur man kan behandla en tand abscess. Ring din tandläkare omedelbart om du misstänker att en tand abscess.
Hur man kan behandla en tand abscess. Ring din tandläkare omedelbart om du misstänker att en tand abscess.
 1. 1
  Ring din tandläkare omedelbart om du misstänker att en tand abscess. Infektionen kan bli allvarliga snabbt, och det är viktigt att börja behandlingen så snart som möjligt. Symtom på en tand abscess inkluderar känslighet för kall eller varm mat, ett bultande tandvärk, svullnad längs käklinjen och feber.
 2. 2
  Skölj med varmt salt vatten i väntan på att bli behandlad av din tandläkare. Ett varmt saltvatten skölja kan vara lugnande och hjälper skölja bort ytterligare infektion-bakterier.
 3. 3
  Ta över disk smärtstillande och förminskningsapparater feber för att lindra dina symtom.
 4. 4
  Besök din tandläkare som kommer att dränera bölden och ta bort viruset från det drabbade området.
 5. 5
  Avsluta med alla antibiotika din tandläkare föreskriver. Detta är nödvändigt för att befria kroppen från alla infektionen kvar från abscess.
 6. 6
  Ha en rotfyllning om din tandläkare anser det rätt behandling för dig. Under en rotfyllning, kommer din tandläkare borra ner i massan av tanden och ta bort infektionen. Din tandläkare kommer att fylla det borttagna området och mössa tanden.
 7. 7
  Få din tand dras om en rotfyllning eller tömning räcker inte att lindra dina symtom. Helst kan tanden räddas, men med det drog kan vara den enda lösningen för att behandla en envis tand abscess som inte löses genom en rotfyllning eller andra behandlingar.

Tips

 • Förhindra tand bölder genom att äta hälsosam mat, ta väl hand om dina tänder och besöka tandläkaren regelbundet.
 • Skölj med en antimikrobiell munvatten för att ytterligare minska infektion. Detta är en hjälp, förebyggande steg du kan använda under daglig munvård.

Varningar

 • Använd inte acetylsalicylsyra eller aspirin pasta lokalt för att försöka lindra smärtan. Att sätta aspirin på din tand eller tandkött kan orsaka smärtsamma sår och kommer inte att hjälpa abscess smärtan så mycket som intag en smärtstillande eller feber reducering kommer.
 • Följ din tandläkare order avseende behandling av din tand abscess. Att misslyckas med att avsluta din medicinering eller att följa upp med ordinerad behandling kan leda till ytterligare infektion, smärta och permanenta orala skador.