Wke

Hur man kan eliminera vaginal lukt

Det är normalt och hälsosamt för dig att ha någon vaginal lukt. Däremot kan starkt vaginal lukt vara resultatet av douching, överdriven tvättning, bära kläder som sitter åt och vissa kemikalier i dina tvålar. Denna starka lukt kan vara pinsamt. Om du personligen anser att doften är för stark, här är några tips på hur man kan eliminera vaginal lukt.

Steg

Hur man kan eliminera vaginal lukt. Sluta använda doftande kropp tvättar och tvålar.
Hur man kan eliminera vaginal lukt. Sluta använda doftande kropp tvättar och tvålar.
 1. 1
  Sluta använda doftande kropp tvättar och tvålar. Det är bäst att använda en mild tvål med varmt vatten. Tvålar som är för hård eller har för många kemikalier och dofter kan faktiskt göra din vagina producerar mer utsläpp som avger den vidriga lukten.
 2. 2
  Undvik att använda douches att rengöra din vaginala området. Douching kan rubba balansen av hälsosamma bakterier i slidan, vilket orsakar andra bakterier att växa och skapa en foul vaginal lukt.
 3. 3
  Bär bomull underkläder. Strumpbyxor och några syntetiska material kommer att blockera vissa luftflödet till området. Lösa bomullsplagg ger regionen mer ventilation, vilket kommer att hjälpa att bli av vaginal lukt.
 4. 4
  Bär en trosskydd. En tunn, doftande trosskydd kan hjälpa till med lukt genom att absorbera flytningar och svett.
 5. 5
  Ät yoghurt. Yoghurt som innehåller levande kulturer tillför probiotika, eller goda bakterier, in i din kropp. Detta kan fungera om du har en mild form eller en svampinfektion som bara börjat.
 6. 6
  Sätt yoghurt i slidan med hjälp av en ren tampong. Om du har riktigt stark lukt eller en svampinfektion som stör dig, sätta yoghurt direkt i slidan fungerar bättre än konsumerar det muntligt. Använd bara vanlig osötad yoghurt när du sätter i den. Använd inte yoghurt som innehåller socker, eftersom detta kan göra svampinfektion värre. Skölj noga efter avlägsnande av tampongen.
 7. 7
  Undvik mat som innehåller mycket socker och jäst. Livsmedel som bröd, öl och champinjoner innehåller jäst och socker i andra livsmedel förvandlas till jäst. Dessa livsmedel kan öka mängden jäst i slidan, vilket orsakar en svampinfektion.
 8. 8
  Applicera en blandning av tea tree olja och vatten till det vaginala området. Blanda 6 oz. (170 gram) av vatten med 2 droppar tea tree olja. Tea tree olja är antibakteriell och svampdödande, och kommer att hjälpa till att bli av med bakterier som bidrar till din starka vaginal lukt.
 9. 9
  Drick 1 msk. (15 ml) av flytande klorofyll blandas i 8 oz. av vatten två gånger om dagen. Klorofyll kommer från gröna växter och är en naturlig inre deodorizer. Den klorofyll kan göra tungan tur svartaktiga, eller din urin och avföring lite grönt. Dessa är vanliga biverkningar och bör inte vara något att oroa sig för.
 10. 10
  Blötlägg själv i äppelcidervinäger. Äppelcidervinäger är ett naturligt anti-bakteriell. Lägg 1 till 2 koppar (240-470 ml) av det till din badvattnet och blöt i 20 minuter. Den ättika bör hjälpa att bli av med gifter och bakterier som orsakar din vaginal lukt.