Wke

Hur man kan minska överskott av magsyra

Den mänskliga magen är fylld med naturligt producerade sur vätska som aktiverar matsmältningsenzymer som kommer att bryta ned många olika konsumerade livsmedel. Däremot kan överskott av magsyra orsaka allvarliga problem och smärtsamma symtom. Det vanligaste symptomet associerat med överskott av magsyra är halsbränna. Överskott av syra läcker in i matstrupen och orsakar en brännande känsla nära där hjärtat ligger. Ett bra sätt att bli av med detta överskott syra är genom att inte äta kryddstark mat. Kryddstark mat kan orsaka vävnad inflammation. Konsekvent halsbränna och sura uppstötningar kan orsaka allvarliga skador på den känsliga vävnaden i matstrupe och svalg. Att handskas med överskott av magsyra är möjligt och individer kan följa några grundläggande steg för att hjälpa till att reglera pH-nivåer i sina maginnehållet.

Steg

Hur man kan minska överskott av magsyra. Förstå orsakerna till överskott av magsyra.
Hur man kan minska överskott av magsyra. Förstå orsakerna till överskott av magsyra.
 1. 1
  Förstå orsakerna till överskott av magsyra. Detta är ett viktigt första steg för att slutföra innan du försöker att reglera surhetsgraden i magen genom att använda naturliga metoder eller över disk medicinering.
  • Ofta kan en livsstilsförändring vara tillräckligt för att återställa den riktiga syra nivåer i magen.
  • Uttorkning är en av de främsta orsakerna till överskott av magsyra. Vatten har ett neutralt pH-värde, vilket innebär att det varken är en syra eller en bas. När din kropp har tillräckliga mängder vatten, kan det reglera naturligt surhetsgraden i maginnehållet.
  • Onaturligt eller tvingas förluster av vätskor kan bidra till överskott av magsyra. Ätstörningar som bulimi och anorexi kan därför också bidra till överskott av magsyra uppbyggd. När kroppen inte får tillräckligt med mat eller tvingas att tröska intagen föda, kan magsyra öka. Förändra din livsstil för att hantera dessa frågor är ett effektivt sätt att bekämpa överskott av magsyra.
 2. 2
  Notera eventuella symptom i samband med överskott av magsyra. Kunskap om symptomen på en sur mage hjälper dig att identifiera huruvida pH i magen är den skyldige bakom dina symtom.
  • Möjliga symtom på överskott av magsyra inkluderar halsbränna, uppblåsthet, överflödig gas, matsmältningsbesvär, illamående, fullhet eller förekomsten av magsår.
  • Andra symptom kan vara dålig andedräkt, håravfall, rapningar eller nästäppa.
  • Alla dessa symtom kan vara tecken på att magsyra i magen är oproportionerligt och bör regleras.
 3. 3
  Förstå de bidragande faktorerna till överskott av magsyra. De livsmedel som du äter kan öka nivåerna magsyra om maten är svårt att smälta eller mycket sura i innehållet. Kryddstark mat och salt mat kan också bidra till överskott av magsyra uppbyggd.
 4. 4
  Eliminera dåliga vanor som rör din hälsa som kan bidra till överskott av magsyra uppbyggd. Detta omfattar:
  • Att avstå från att röka, kan som orsakar ackumulering av magsyra och höja det sura innehållet i magen. Detta kan resultera i förlängd halsbränna och andra magbesvär.
  • Att avstå från eller minska alkoholkonsumtionen, som också kan öka den sura innehållet i magsäcken och leda till magsyra frågor och symtom.
 5. 5
  Konsumera måltider regelbundet och försöker äta en stor balans av hälsosamma livsmedel i stället för skräpmat eller livsmedel med hög socker och innehåll salt. Livsmedel som är höga i fiber kan hjälpa till att reglera matsmältningssystemet och kan sänka nivåerna magsyra.
 6. 6
  Drick ett glas mjölk för att bekämpa effekterna av överskott av magsyra. För individer som har endast tillfällig förekomst av överskott av magsyra, ett glas mjölk kan hjälpa till att absorbera överskottet av syra och minska symtomen vid förhöjda nivåer magsyra.
 7. 7
  Hos din lokala Walmart eller annan butik kan du hitta olika typer av antacida lösningar. Du bör välja den rätta för din kroppstyp. De två huvudsakliga typer är kalcium-baserade, och aluminium-hydroxid-baserade. Vissa människor har känslighet eller andra skäl att undvika överskott av kalcium, medan andra är oroliga över aluminium intag. Om du ofta har halsbränna, kanske du vill be din läkare som är rätt för dig. Ta en eller två syraneutraliserande tabletter eller en tesked av antacida flytande medicin efter en stor måltid, eller en kryddig måltid, eller en salt måltid för att förhindra uppbyggnad av magsyra. Antacida medicinering kommer i smaksatt tuggtabletter som har en kalkhaltig konsistens. De aktiva ingredienserna i över disk antacida mediciner kan bidra till att minska förekomsten av överskott av magsyra. Se Varningar nedan för försiktighetsåtgärder.
 8. 8
  Om halsbränna är en daglig förekomst, kan det vara så att din matstrupe foder har urholkats under tiden från ständiga sura exponering. Det kan bygga själv, men det kommer att ta tid inte utsätts för syra för att göra det. Överväga att ta ett receptbelagt antacida medicin för att hjälpa motverka effekterna av konsekventa frågor magsyra. Över disk antacida läkemedel används från fall till fall. Receptbelagda läkemedel, å andra sidan, tas dagligen som en förebyggande åtgärd mot uppbyggnad av magsyra.
 9. 9
  Tugga mynta att lugna sura innehållet i magsäcken och bidra till att främja en effektiv matsmältning och minskade symptom i samband med syra uppbyggd.
 10. 10
  Ät mat långsamt för att undvika intag av överskjutande luft. När magen fylls med luft, kan obekväma uppblåsthet och tryck förekomma. När luften pressas genom rapningar, kan det bära överskott av magsyra i matstrupen och orsaka en brännande känsla. Genom att äta och dricka långsamt, kan du minska mängden luft som sväljs medan man äter.
 11. 11
  Undvik att äta mycket stora måltider. Over-äta till "väldigt full" gör magen pumpar ut ännu mer syra för att smälta allt som mat, och eftersom magen är full, har syra en ännu bättre chans att stänka upp på matstrupen.
 12. 12
  Undvik kolsyrade drycker och baljväxter som också kan öka mängden gas som produceras i magen. Ökade gasnivåer får inte bidra till sura överbelastning, men denna gas kan leverera syra till delar av kroppen som är känsliga för den höga surhetsgraden i magsaft.
 13. 13
  Delta i avslappningsövningar och stress aktiviteter avlösande. Förhöjda stress kan utlösa en ökning av magsyra produktion. Sår, sår och skador på inre slemhinnan i magen och matstrupen tillskrivs ofta höga stressnivåer.
 14. 14
  Motionera regelbundet. Motion är viktigt för att upprätthålla kroppens totala hälsa och kommer att bidra till att lindra symtom på matsmältningsbesvär, särskilt som en källa för att minska stress uppbyggd. Var noga med att hålla sig väl hydrerad när du tränar.
 15. 15
  Halsbränna kan också vara ett resultat av en matsmältning-relaterade hälsoproblem. Din mage kan smälta livsmedel långsammare, eller kämpa med vissa livsmedel du har ätit. Överväg att köpa en full-spektrum "matsmältningsenzymet" tillskott (i tablettform) och ta 1-2 med en måltid för att hjälpa maten smälta snabbare och mer effektivt. (Full-Spectrum insinuerar att det kan bryta ner fett, kolhydrater och proteiner likadana. Är inte alltid bättre Dyrare, vissa märken höja priset genom att lägga gluten-proteinupptaget enzymer och andra mer sällsynta enzymer för att motivera ett högre pris. Kontrollera med din läkare, men en grundläggande 10€ för 60 dagars försörjning bör räcka).

Tips

 • Drink vaniljsås pulver blandas med mjölk.
 • Om du har en halsbränna attack har man rekommenderat att undvika att lägga på ryggen, eftersom detta ger syran en bättre chans att stänka upp.
 • Ligg på mage eller utsätta den för tryck.
 • Föra en dagbok med förteckningar över den mat du äter, den tid det tar att slutföra en måltid, och eventuella syrarelaterade symtom som du upplever inom en timme efter din sista måltid. En tidskrift hjälper dig att upptäcka orsaker till syra uppbyggd.

Varningar

 • Mjölk och antacida rekommenderas inte som långsiktiga lösningar: båda kommer att öka den totala syra produktion i magen, och är därför kontraproduktivt. Du kan prova sura dricka något, som apelsinjuice, vilket kan vara en början smärtsamt (precis som mjölk är initialt lugnande) men counter-intuitivt minskar syraproduktionen i ens mage på lång sikt.
 • En magsyra nivå som är för låg kan vara lika skadligt för din hälsa som en magsyra nivå som är för hög. Om du överdoserar på syraneutraliserande tabletter eller andra syrareducerande mediciner eller behandlingar, kan din matsmältning påverkas och din kost kan drabbas. Efter de exakta riktlinjer listade på över disk eller receptbelagda behandlingar för överskott av syra är oerhört viktigt.
 • Användningen av receptbelagda antacida som minskar magsyra kan leda till brist på vitamin B12, som i sin tur kan orsaka perniciös anemi. Detta är en allvarlig sjukdom som så småningom kan leda till döden om de lämnas obehandlade. Våra magar är utformade för att fungera med tillräcklig syra och korrekt matsmältningen och absorptionen av viktiga näringsämnen kan inte uppstå när syran är "shut-off" med receptbelagda antacida.
 • Medan vissa överskott av magsyra orsakas av livsmedel som äts, förändringar i humör eller stress, eller överdriven alkoholkonsumtion, vissa individer har återkommande problem magsyra. Genomgående hög magsyra nivåer kan leda till allvarliga problem såsom försämring av matstrupen eller utvecklingen av magsår. Om du upplever ihållande symtom magsyra, kontakta en läkare.

Saker du behöver

 • Antacidpreparat (valfritt)
 • Mjölk
 • Mint
 • Hälsosamma måltider
 • Vatten