Wke

Hur man läser ett skott fotboll straff om du är målvakt

Du spelar fotboll som målvakten när du inser att det finns en minut kvar och du vinner 2-1. Plötsligt bollen kommer till dig, men en försvarare fångar bollen med handen, och ännu bättre, i rutan! Nu det andra laget har ett straffslag och om de gör, är spelet knuten.

I ditt sinne du tänker: "Please gör mig rädda oss och vinna spelet!". Då skottet är på väg att tas. Ditt hjärta slår snabbt. Då domaren blåser i visselpipan.

Kickern börjar springa. Bang! Skottet togs! Du hoppar var dina instinkter tar dig. När du låg på marken, är det andra laget jublar när ditt lag är sorgligt. Du ser upp till målet. Bollen är i det!

Läs den här artikeln för att hjälpa dig även i denna situation!

Steg

Hur man läser ett skott fotboll straff om du är målvakt. Titta spelarens huvud.
Hur man läser ett skott fotboll straff om du är målvakt. Titta spelarens huvud.
 1. 1
  Titta spelarens huvud. Om spelaren tittar ner, kommer bollen stannar på marken. Om spelaren ser rakt och hans / hennes syn är parallellt med marken, kommer bollen att komma snabbt, och kan lämna marken, men bara ett fåtal inches. Om spelarens kropp är något lutade sig tillbaka, sedan bollen kommer att stiga upp från marken.
 2. 2
  Titta spelarens fot (plantering fot). När spelaren växterna hans / hennes fot, kommer bollen färdas i samma riktning som tårna pekar. Det enda undantaget är om spelaren utför en banan spark, i vilket fall kulan kommer kurvan ett eller annat sätt från den förväntade flyktlinjen.
 3. 3
  Titta spelarens andra foten (skytte fot). Om spelarna använder insidan av hans / hennes fot, sedan bollen har mindre förmåga att lämna marken. Om spelaren använder toppen av hans / hennes fot, så kommer de troligen att försöka få upp bollen från marken. Banana sparkar är svårare att upptäcka. Om spelaren inte träffar bollen torget i mitten, då är de förmodligen försöker göra bollen kurvan ena eller andra sättet. Om skytten tar ett kort steg till bollen, han / hon kommer att driva bollen. Om det är ett långt steg, kommer spelaren att dra bollen över hans / hennes kropp
 4. 4
  Titta på bollen. Mer avancerade spelare kommer att försöka fejka ut målvakten genom att flytta sin kropp på ett sätt och sparkar bollen åt andra hållet. Låt inte detta lura dig.
 5. 5
  Precis efter att spelaren sparkar bollen dyka i den riktningen, och hålla ögonen på bollen hela tiden.
 6. 6
  Titta kickern genom hela spelet och när det är dags för straff, tror! Är han rätt foten eller vänster? Om rätt han är mest sannolikt att skjuta i mitten eller höger. Samma sak med vänster foten skyttar.
 7. 7
  Tycker han att skjuta högt? När han reser sig benet efter sparkar dig redo att dyka hög om inte snabbt hoppa framåt som 3cms fortfarande hålla din position och sedan dyka fram till där han skjuter men DYK FRAMÅT 6CMS. Att öva detta gör du med din vän tala om för honom att skjuta lågt när efter den första Dyk titta på var du är du ska vara ca 9cms från linjen denna taktik ska fungera bra. Detta är också Gianluigi Buffon `s taktik. Han är en av de bästa djurhållare i världen.
 8. 8
  Berätta för dina försvarare för att göra sig redo för rebound och berätta för dem att titta på målet. Alla av dem behöver titta på målet.
 9. 9
  Titta på kicker midja, är att en död ge bort, om hans midja står inför kvar, thats där bollen kommer.
 10. 10
  Titta på spelarens steg med växten foten. Om de tar ett kort steg, kommer de att skjuta bollen på målvaktens vänstra (för en höger-fot shooter). Om de tar ett långt steg till bollen, kommer de att dra bollen till målvakten rätt (rätt på foten shooter).
 11. 11
  Vet att all press ligger på skytten! Sanktioner är inte omöjligt att rädda, men du kommer att vara den sista som ska klandras, om den går i. Den spelare som begått regelbrottet och skytt som har det enkla målet har all press. Allt du behöver är möjligheten att vara en hjälte för ditt team och gör en fantastisk räddning!

Tips

 • Kom ihåg att rebound skott spelbara. Var redo för en uppföljning skott.
 • Du kan flytta längs mållinjen, men inte framåt tills bilden tas. Jerzy Dudek mål-line dance är ett bra sätt att psyket ut anfallaren.
 • Mer än att läsa där straffet kommer att gå, du kan faktiskt lika bra som berättar frispark var att sätta bollen. För att göra detta, som de ser upp och strax innan de sparka bollen, ta ett litet steg till motsatt sida till det sätt du vill att bollen ska gå. De kommer att uppmuntras att placera bollen i det större gapet, men under tiden du kliver tillbaka in i mitten av målet och du redan har en god chans att veta var bollen kommer att drabbas. Detta kommer inte alltid, men det kan ofta vara framgångsrika.
 • En bra sak är att bara titta på bollen och försök att dyka på det sättet
 • Titta på vilken sida kicker s plantera foten pekar till innan kicker sparkar bollen.
 • Mest rätt på foten kickers vill "dra" bollen till målvakten rätt.
 • Om du vet att de har en stark spark, åta sig att ena sidan bråkdels sekund innan de sparka bollen, kan detta leda till att kickern att ha andra tankar om att sparka bollen och förstöra.

Varningar

 • Tycker inte om att slå inlägg om du kommer du inte att spara den!
 • Bli inte alltför bekväma efter den först spara om det var parerade, särskilt efter straffslag under normal uppspelning. Du skulle kunna ge upp rebound, vilket kan bli ett mål på. Så, om det alls är möjligt, som ishockey, när skottet blockerades, försök att täcka upp bollen. Då har du sex sekunder för att bli av med bollen.
 • Slappna av.
 • Får inte peppad!
 • Om du måste tänka, gör de.

Saker du behöver

 • Målvakt handskar (frivilligt, men en målvakt mest användbara bit av utrustning)
 • Practice