Wke

Hur man spelar försvar i fotboll

Är du som poängsätts för ofta? Här är tips på hur man spelar försvar 1-on-1 mot en motståndare.

Steg

Hur man spelar försvar i fotboll. Stanna med din motståndare.
Hur man spelar försvar i fotboll. Stanna med din motståndare.
 1. 1
  Moving. Del om att försvara rör sig med bollen. I den här artikeln kommer du att se att det står titta på bollen. Gör inte det sönder om försvaret tittar framåt på det andra laget. Du kan inte ha någon få öppna slip på dig. När bollarna över huvudet han är borta. Alltid hålla ögonen på dessa framåt.
 2. 2
  Prata. Du måste som ett lag alltid vet vem som har vem och kommunicera om det finns en ny kille att inte låta det andra laget har en fördel över dig.
 3. 3
  Stanna med din motståndare. Försök inte att ta bollen från bäraren.
 4. 4
  Flytta linjen. Om bollen är på deras sida flytta upp till hälften för att rita dem offside. Men gå inte förbi hälften så det finns ingen offside innan halv.
 5. 5
  När du försöker göra glidande tacklingar, fortsätt med försiktighet, om du missar, kommer du att lämna ditt försvar öppen. Dessutom är det mycket vanligt att en glidtackling för att få någon ett gult kort.
 6. 6
  När man kommer till din motståndare se till att du är redo att stoppa bollen från alla håll. Till exempel: Du är framför din motståndare - han skickar bollen till vänster, avlyssna den.
 7. 7
  Var försiktig som motståndare kan försöka passa bollen mellan benen om öppen eller över huvudet så se till att du är redo från alla riktningar.
 8. 8
  Var redo att sända den andra foten. Till exempel: Du är framme av en motståndare, och du tror att han kommer att passera vänster, men när han flyttade du tog din fot åt ​​vänster, men han gick rätt, du måste vara redo att använda den andra foten.
 9. 9
  När förbi en motståndare alltid fortsätta att försvara, det finns andra försvarare, och din lättja kan leda till ett mål gjorts.
 10. 10
  Var snabb. Om någon försöker att passera till din motståndare, få bollen först och se upp för pass som du kan fånga.
 11. 11
  Förhindra mål tillträde:
  • Om din motståndare får bollen, inte låta honom vända sin kropp mot målet.
  • Blockera. Om motståndaren har bollen och är vänd mot målet, inte ge honom eller henne utrymme att skjuta. Bo inom ett par fötter. Om han eller hon skjuter, vara i vägen för att blockera den.
  • Om din motståndare rör sig, rör sig med honom eller henne. Bo på tårna. Om du måste ge din motståndare rummet, gör det mot sidlinjerna, så att han eller hon kan röra sig bort från målet.
  • Låt inte din motståndare komma förbi dig. Bo på tårna och vara redo att sprint helst.
 12. 12
  Aldrig försöka nå in och hugg eller dra för bollen. Din motståndare kommer dribbla förbi dig om du gör. Bara bo nära och vänta.
 13. 13
  Använd ditt team stöd. Om du har en lagkamrat bakom dig (stödja dig), kan du se att försöka ta bollen från din motståndare. Om inte, försök inte.
 14. 14
  "Gissar" din motståndares nästa drag är bra, men vad är bättre är att "känna" de olika rörelser som finns för din motståndare och vara redo för att hindra honom / henne från att använda någon av dem.
 15. 15
  Var aggressiv och hotfull inom lagens gränser. Gör din motståndare tänker om dig, inte vad som händer runt fältet.
 16. 16
  Titta på dina motståndare från åskådarplats och studera hans eller hennes 1-on-1 rörelser och vanor.
 17. 17
  Innehålla så gott du kan. Om det inte finns en hel del försvarare i din planhalva, innehåller din motståndare, bromsa honom eller henne och göra tid för hjälp att komma fram. Om det finns gott om försvarare i din planhalva, kan du vara lite mer bestämd.
 18. 18
  Vet hastighet och förmågor i ditt motståndarlaget. Vet hur de jämför med din, och ta risker därefter.
 19. 19
  Ibland titta runt och vara medveten om andra spelare runt om i området. Försök att förutse där din motståndare kommer att passera.
 20. 20
  Använd bedrägeri. Bedrägeri är lika kraftfullt som hastighet. Om din motståndare tror att du är passiv, kan du överraska honom eller henne.
 21. 21
  Aldrig titta på din motståndares fötter. Titta på bollen.
 22. 22
  Stanna goalside. Det betyder stanna i mellan din spelare och mål.
 23. 23
  Vänta tills spelaren gör ett misstag, sedan attackera.
 24. 24
  Om din spelare får av dig och är en och en med målvakten, bo i jakten om de gör ett misstag, bara vara där kommer att sätta press på dem. Tänk innan påväxt dem. Förstå att om du tar ner din motståndare, för det mesta kommer detta att resultera i ett gult kort. Med några tacklingar (främst de som förnekar den andra spelaren en chans att göra mål) kommer du att kastas ut från spelet med ett rött kort. Röda kort tenderar att inkludera flera spel suspension i många ligor, så innan du foul spelaren bakifrån, minns vilka konsekvenser det! Dessutom, ta ner och potentiellt skadar en spelare som har slagit dig ganska inte bra formen.
 25. 25
  Alltid tänker man gå före alla andra.

Tips

 • Du behöver inte ta bort bollen från din motståndare, precis stanna framför din motståndare så att han eller hon inte kan skjuta. När han eller hon gör ett misstag, är att när du tar bollen.
 • När du tar bollen från din motståndare, inte bara sparka bort bollen.
 • Försök att gå till någon som är gratis, eller dribbla genom rymden. Fotboll är en lagsport. Kom alltid ihåg att.
 • Vara aggressiv. När du går in i en tackling, gör det som om du menar det. Säkerhetskopiera inte ner.

Varningar

 • Kom ihåg att fördröja gärningsmannen om du har inget stöd.
 • Ta inte lång tid att avgöra var bollen ska gå.
 • Var mycket försiktig om du får bollen, du vill inte peka på bollen för hårt eller utföra alltför många detaljer.
 • Sliding tacklingar kan se häftigt och kommer att arbeta i en hel del fall, men de är de farligaste sak att göra. I en hel del ungdomar ligor, kommer en sen bild tackling resultera i en omedelbar foul. En glidtackling med dubbar visning är olagligt i de flesta ligor. Det är därför viktigt att komma runt från sidan attackera bollen med ovansidan av foten när man gör en glidtackling.