Wke

Hur man sanera en offentlig toalett


Offentliga toaletter kan överföra sjukdomen och hudinfektioner. Trots förbättrade regler om desinfektion offentliga toaletter, finns det fortfarande tillfällen då det kan vara nödvändigt att sanera en offentlig toalett. Om du ogillar tanken på att använda en offentlig toalett stol eller om sätet är synligt våt eller smutsig, kan du följa stegen nedan för att sanera sätet noga före användning.

Steg

Hur man sanera en offentlig toalett. Använd toalettpapper att torka av stolen ren.
Hur man sanera en offentlig toalett. Använd toalettpapper att torka av stolen ren.

SNYGGA toalettsitsen med omslag

 1. 1
  Använd toalettpapper att torka av stolen ren. Många bakterier kan dödas från trycket av gnuggning. Använd en liten tuss av toalettpapper och torka toalettsitsen tills det är rent och torrt.
  • Om du bär handdesinfektion, kan du också använda toalettpapper för att torka några sprutar av handdesinfektion över toalettsitsen före användning.
 2. 2
  Använd ett lock toalettsitsen om tillgängligt. Vissa offentliga toaletter erbjuder toalettsitsen täcker gjord av lätt vax papper. Dessa omfattar ofta lagras i en enhet på väggen i toaletten eller i hållare i varje badrum stall.
  • Använd bara ett skal och tillämpa den på rätt sätt (med centrum fliken hänger ner i vattnet) så att det spolar bort efter användning utan att röra vid den.
  • Överväg att ha en personlig engångsbruk täcka toalettsitsen. Dessa är identiska med uppgift vax klädslar och kan vika omärkligt in i en plånbok, handväska eller ficka.
 3. 3
  Använd toalettpapper för att skapa ett omslag toalettsitsen. Om särskilda toalett klädslar är inte tillgänglig, kan du skapa en med toalettpapper genom att lägga en enkel eller dubbel lager på varje del av sätet som benen kommer att beröra.
  • Var noga med att skölja papperet med ditt avfall så att det inte är kvar för nästa användare att rengöra.

Kemiskt desinficera toalettsitsen

 1. 1
  Carry desinficerande våtservetter i fickan, handväskan eller portföljen. Flushable desinficerande våtservetter kan användas för att torka av dörrhandtag, spola ventil, och wc-stolen i en offentlig toalett, och kan spolas eller kastas bort efter användning.
  • Många rengöringsmedel varumärken erbjuder paket resor storlek som lätt kan stuvas undan i personliga väskor eller kläder för resor till offentliga toaletter.
  • För att förhindra igensättning av avloppet, kontrollera alltid etiketten på sanitära torka paketen innan spolning.
 2. 2
  Bär en liten spritkompress för offentlig toalett användning. Spritkompresser är effektivt på att döda de flesta bakterier och virus som kan överföringen genom offentliga toalettsitsar, och är diskret och små. Torka sitsen grundligt och avyttra alkoholen torka i papperskorgen, låta stolen torka före användning.
 3. 3
  Bär en resa storlek flaska desinfektionsmedel spray. Många rengöringsmedel produktlinjer erbjuder desinficerande sprayer som kan överföras till en resestorlek sprayflaska för enkel användning i offentliga toaletter.
  • Dessa sprayer bör tillämpas generöst och får sitta upp till 90 sekunder, eller så länge som flaskan rekommenderar. De sprayer döda bakterier och virus, och många sorter är helt säkert för hudkontakt.
  • Torka toalettsitsen med rent toalettpapper efter besprutning desinfektionsmedel lösning och före användning.
 4. 4
  Be personalen om rent på toaletten. Många offentliga toaletter rengörs regelbundet med starka desinfektionsmedel genom att bygga personal. Om toaletten är synligt smutsiga eller rörigt, begära att en anställd ren toaletten och stall innan du använder den. Om du regelbundet använder offentliga toaletten, kontrollera städning schema och försöka tajma dina resor att ske omedelbart efter schemalagda rengöring besök.

Saker du behöver

 • Alkohol våtservetter
 • Spraydesinfektion
 • Personlig engångsbruk toalettsitsen lock
 • Desinficerande våtservetter

Tips

 • Även om mycket få bakterier och virusstammar kan överföras genom användning av en offentlig toalett, är det klokt att använda en fysisk barriär metod om du har skadad hud på benen eller vill undvika risken för kontakt med en oren plats. Använda hinder kan tillåta dig att sitta på en ren, enkel användning yta som kan spolas bort med ditt avfall.
 • Om en offentlig toalett är synligt smutsiga och det finns tillräckligt toalettpapper för att rengöra säte och använda för personlig hygien, överväga huk eller svävar över toalettstolen för att undvika kontakt med sätet.