Wke

Hur man ska äta för att sänka blodtrycket

Med alla annonser på tv, internet och i tidningar, är det lätt att tro att det enda sättet att sänka ditt blodtryck är ett receptbelagt läkemedel från din läkare eller apotekspersonal. Detta är helt enkelt inte sant. Högt blodtryck är ett allvarligt hälsoproblem som kan leda till hjärtinfarkt och övervikt, men det kan också bekämpas genom naturlig väg som kost och motion. Genom att äta rätt mat, kan du också ta de första stegen mot ett lägre blodtryck och en övergripande hälsosammare livsstil.

Steg

Hur man ska äta för att sänka blodtrycket. Håll en dagbok över allt du äter.
Hur man ska äta för att sänka blodtrycket. Håll en dagbok över allt du äter.
 1. 1
  Håll en dagbok över allt du äter. Genom att spela in all den mat du äter, kommer du enkelt att kunna utvärdera problemområden i din kost. Tracking vad du äter kommer också att hjälpa dig handla smartare i affären och vara petig när man äter ute på restauranger. Sätt upp ett mål för dig själv och följ den med din dagbok.
 2. 2
  Skär natrium. Salter är en stor del av kost som leder till högt blodtryck. Undvik bordssalt och undvika alla eventuella livsmedel som innehåller mycket natrium innehåll. Läs alltid ingredienserna och kontrollera natrium nivå innan de köper eller äter vissa livsmedel, speciellt bearbetade snacks. Konsumera inte mer än 1500 mg natrium per dag om du har ett problem med högt blodtryck.
 3. 3
  Ät mer kalium. Bananer är den mest kända källa av kalium, men potatis, bönor, tomater och apelsiner, bland annat torkad frukt, är också utmärkta livsmedel som innehåller höga halter av kalium. Konsumera någonstans mellan 2.000 och 4.000 mg kalium varje dag för bästa resultat.
 4. 4
  Undvik fett, speciellt mättade och transfetter. Kött är inte nödvändigtvis en dålig sak att äta, men fet rött kött med hög mättat och totalt fett innehåll kan vara skadligt för din hälsa. Om du längtar efter kött, prova att äta mer fågel och fisk - dessa kött är mycket mer fördelaktigt för din hälsa och ditt blodtryck, speciellt.
 5. 5
  Ät råa livsmedel från växter och fullkornsprodukter, inte vitt bröd. Du vet att vissa livsmedel som alltid är doted på att vara överlägsen, friska? Tja, de är av en anledning. Råa frukter, grönsaker och fullkorn har alla extremt positiva effekter på din hälsa. Försök att undvika att laga dina frukter och grönsaker för att behålla alla sina näringsämnen. Och alltid köpa hela korn bröd i affären. Lägg en skiva fullkornsbröd eller en fullkornsris muffin till din kost varje dag - det är enkelt, hälsosamt och fyllning.
 6. 6
  Sluta röka och dricka alkohol. Lite alkohol är hälsosamt för dig, men aldrig binge dryck. Tobaksvaror, dock är aldrig bra för blodtrycket. Nikotinet och rök ihop dina blodkärl, automatiskt gör din puls ökar och blodtryck gör detsamma.

Tips

 • Spåra dina framsteg genom att köpa ett hem kit blodtryck och kontrollera blodtrycket minst en gång i veckan. Anteckna resultatet i din matdagbok.