Wke

Hur man överlever att bli biten av en giftorm

"När du är i trubbel eller i tvivel, springa i cirklar, skrika och ropa Gud Lord hjälpa mig hjälpa mig och du kommer att vara ok)..." Ingenting kommer att få dig död snabbare än detta beteende när det handlar om ett ormbett från en medlem av en giftig art. Nyckeln till överlevnad är att behålla lugnet och ta några enkla åtgärder för att hindra den snabba spridningen av gifter i lymfatiska system.Do inte försöka suga ut giftet, är detta ett vanligt misstag och kan döda dig. Också, ska du inte tillämpa tryckförband.

Steg

Hur man överlever att bli biten av en giftorm. "När du är i trubbel eller i tvivel.
Hur man överlever att bli biten av en giftorm. "När du är i trubbel eller i tvivel.
 1. 1
  Ovanstående är förmodligen den viktigaste delen av livräddande information du behöver. En giftorm kan orsaka allvarliga skador och bestående skador på kroppen, så se till att gå till sjukhuset så snart som möjligt efter att ha blivit biten. Den enklaste lösningen för att hantera de flesta giftiga ormbett är att lugnt gå till bilen, lugnt komma in i bilen, lugnt köra till sjukhuset, och lugnt vänta.
 2. 2
  Håll dig lugn. Det låter banalt, men kommer att rädda ditt liv. Genom upprörd bli, slår ditt hjärta snabbare och du ökar blodflödet till det drabbade området och öka mängden toxin kunna hitta sin väg in i dina vävnader.
 3. 3
  Inte alla giftiga ormbett injicerar gift men man ska aldrig vänta på symptom för att sparka in innan du går till akuten. Symtom på giftormar varierar. En obehandlad giftiga ormbett som injicerat gift är ett allvarligt medicinskt tillstånd som slutligen leder till döden. Det naturliga svaret är att få panik, men hålla sig lugn kommer att hålla dig vid liv mycket längre.
 4. 4
  Många webbplatser rekommenderar döda ormen och föra den med dig. Detta är slöseri med tid och sätter dig eller någon annan i ytterligare fara. Anti-gift i dessa dagar är flervärd - det vill säga de är effektiva mot multipel gift. Du bör alltid vara medveten om vad de gemensamma giftormar i din region ser ut. Bara för att du fick biten är inte en bra anledning att döda en vacker varelse. (Jag menar det minsta du kan göra är att låta det leva efter det visade ni som var boss)
 5. 5
  Calling räddningspersonal (911 i oss, 999 i England, 000 i Australien) är oftast inte nödvändigt och slösar både deras och din tid. Ditt liv kan vara i fara, men många giftiga ormbett inträffar väl inom räckhåll för ett sjukhus. I de fall du är flera timmar bort från närmaste sjukhus, stanna stående, stanna hydrerade, lugn, och använda en mobiltelefon för att ringa räddningspersonal. Moderna mobiltelefoner har triangulering förmågor för att lokalisera den som ringer.
 6. 6
  För grunda giftiga ormbett sår, låt det första såret naturligt blöda ut. Mer blod kommer ut först eftersom det är typiskt antikoagulantia i giftet. Om ett ormbett är djupt nog för att orsaka sprutar blod (dvs. strejken drabbade en stor artär och du förlorar blod snabbt), omedelbart sätta press på såret och ringa akut medicinsk personal.
 7. 7
  För grunda giftiga sår, kommer efter avblodning ut, tvätta såret med tvål och vatten hjälper rengöra området och bidra till att undvika infektion. Tvål och vatten blir inte kvitt giftet i kroppen. Du måste fortfarande gå till ett sjukhus.
 8. 8
  Gör inte "x" snitt över Fang skador eller suga ut giftet. Du kommer sannolikt att orsaka kraftig blödning och / eller ytterligare nekros (vävnadsdöd) och / eller ytterligare infektion från bakterier i munnen eller omgivande miljö.
 9. 9
  Använd inte ett tryckförband. Medan vissa sjukdomstillstånd fortfarande får hjälp med en korrekt tillämpning av ett tryckförband, dessa är få till antalet. I de flesta fall kommer tillämpningen av ett tryckförband orsaka nekros och eventuellt eventuate kan kräva amputation av det drabbade området distalt till hjärtat. (Ett tryckförband är en tät omslutande band appliceras runt en arm eller ett ben i en nödsituation för att stoppa allvarliga blödningar, t.ex. knyta ett tygstycke runt armen riktigt tight)
 10. 10
  Istället för att använda en kompressor, en förträngning bandet, bland annat en ACE bandage, kan användas. En förträngning band liknar ett tryckförband, den primära skillnaden är den mängd kraft som anbringas på platsen. En förträngning bandet kommer att minska men inte helt stoppa flödet av blod till området distalt till hjärtat. Vid tillämpning av bandet, om det drabbade området blir kall eller stel inom några minuter, är det för hårt och behöver lossas något. En förträngning band kan vara till hjälp för att lugna dem som är lätt upphetsad eller orolig gör ingenting för såret.
 11. 11
  Vissa webbplatser rekommenderar användning av en sawyer extractor kit. Dessa ger inte tillräcklig sugkraft och kan orsaka ytterligare nekros. Trots inte fungerar, om du känner behov av att använda en, läsa anvisningarna och bekanta dig med dess användning innan du behöver det. Satsen är inte ett substitut för riktig medicinsk vård.
 12. 12
  Använd inte en elektrisk stimulans anti-gift kit. Dessa fungerar inte och kan faktiskt påskynda spridningen av giftet.
 13. 13
  Administrera inte antivenin (anti-gift) själv. Många antivenins härrör från häst (häst) antikroppar. Ett hudtest utförs vanligtvis innan administrera antivenin. Många människor är mycket allergisk mot häst-baserade antivenin. Presentera dessa proteiner in i en allergisk person kommer orsaka anafylaktisk chock. Sjukhuspersonal är utbildade för att ha adrenalin till hands för att ta itu med denna mycket verklig risk vid administrering antivenin till allergiska patienter. Dessutom antivenins är svårt att få i första hand, har kort hållbarhet, måste vara koksaltlösning spädas för maximal effektivitet, och är dyra (375€ -750€ US per flaska, och kräver vanligen 4-10 flaskor per giftiga ormbett offer).
 14. 14
  Om du inte är aktuellt med dina immunologiska skott, kommer du sannolikt att administreras en stelkrampsspruta förutom att ta emot antivenin.
 15. 15
  I slutändan är det viktigaste att komma ihåg inte panik. I Europa och Australien i synnerhet, det finns några ormar som är oförlåtligt dödliga. Behåll ditt lugn om dig och söka medicinsk hjälp omedelbart. Du kommer att vara okej, även om du kommer förmodligen att vara i en mycket smärta för tillfället. Låt inte smärtan övervinna din anledning, du är den smarta, inte ormens gift.
 16. 16
  Som med alla olyckor, är den bästa behandlingen förebyggande. Vet vart du ska och vad du kan förvänta dig att stöta. Ormar, liksom nästan alla vilda djur, försöka undvika dig. När i skogen, gör tillräckligt buller varna ormen du kommer. Titta var du placerar dina fötter. De flesta ormbett är att underbenen på grund av promenader på eller nära nog att ormen att den känner sig hotad. Får chansen att hasa iväg, kommer ormen brukar ta det säkraste vägen.
 17. 17
  När du ser en giftorm, närma er inte det och backa långsamt. 80% till 95% av alla giftiga ormbett uppstå på grund av avsiktlig tillvägagångssätt. Det finns en viss fascination inblandade men få nära en giftorm utan lämplig hanteringsutrustning är dumdristigt i bästa. Peta inte giftormar med pinnar. Många ormar kan sträcka 2-3 gånger sin vila längd. Om du kan nå dem, kan de når dig.
 18. 18
  Den andra vanligaste skadan är för handen eller underarmen. Några referenser på nätet säger att den vanligaste bitit person i USA är en ung berusade män. Så dricker inte och leka med vilda ormar!
 19. 19
  Om du har tillgång till orm käkar, ska du använda dem, även om de är oerhört varma och obekväma. Om clearing pensel, bära kraftiga läderhandskar och försöka titta på det område som du är på väg att nå in (innan du sätter din hand där). Använd en vandring pinne, eftersom det kommer att vara före dina fötter, för att ge dig lite varning till ormar som du närmar så att de kan lämna utan känsla hotad. Även om dessa är bra förebyggande åtgärder, kan ormbett fortfarande uppstå.
 20. 20
  Placera inte någon is eller kall ämne på bettet.
 21. 21
  Knyt ett bandage 2-4 inches ovanför bettet (löst nog för att passa ett finger i.) Detta kommer att bromsa blodflödet och förhindrar gift in ditt system.

Tips

 • En sammandragning band kan göras av nästan vad som helst. Använd ett bälte eller rep. Ett gummiband kommer också att göra en bra sammandragning band också. Om du har en ryggsäck, kan du klippa bandet (offra pack för ditt liv, men en värdig handel) och använd that.Just i fall hålla sig borta från ormen.

Varningar

 • Använd inte ett tryckförband. En stas, i det långa loppet, är mer risk än de flesta ormbett.
 • Få inte panik. Håll huvudet kallt om dig.
 • Inte ta det lätt, ibland en sen botemedel kan vara dödlig för patienten.
 • Ge patienten anti-gift så snart som möjligt.