Wke

Hur man ska värdera medicinsk marijuana

Medicinsk marijuana är lagligt i vissa länder, liksom i vissa amerikanska delstater. De aktiva beståndsdelarna i marijuana (Cannabis sativa) kallas cannabinoider. Tetrahydrocannabinol (THC) och cannabidiol är de primära cannabinoider som finns i marijuana, även över sextio olika cannabinoider har identifierats. Den medicinska värde och säkerheten för de olika cannabinoider och sålunda marijuana, är aktivt forskat.

Steg

Hur man ska värdera medicinsk marijuana. Forskning säkerheten av marijuana som en medicinsk drog.
Hur man ska värdera medicinsk marijuana. Forskning säkerheten av marijuana som en medicinsk drog.
 1. 1
  Forskning säkerheten av marijuana som en medicinsk drog. Det viktigaste om marijuana involverar dess säkerhet. Alla mediciner måste visat sig vara relativt säkra. Marijuana användning kan resultera i en ökad hjärtfrekvens, vilket i sin tur kan utlösa en hjärtinfarkt. THC kan framkalla ett förändrat och kan orsaka vad som har kallat akut psykos. Vissa studier har också visat att marijuana användning kan vara förknippade med schizofreni. Dock kan marijuana bidra till att förbättra vissa psykiska störningar. Detta är delvis framgår av det faktum att cannabidiol är en anti-psykotisk. Vetenskapliga studier har också visat att cannabidiol är inte psykoaktiva (kommer inte att få dig hög), och kan åtminstone delvis motverka de negativa psykoaktiva effekterna av THC. Cannabidiol är också relativt säker. Rökt marijuana kan bidra till sjukdomar i lungor, men har inte visat sig vara alltför tillhörande med lungcancer som cannabinoider kan hjälpa till att förebygga cancer. Cannabis sativa kan odlas för att ha väldigt höga nivåer av cannabidiol och mycket låga nivåer av THC. Som sådan, kan säkrare typer av marijuana att utvecklas och distribueras. Den effektiva letal dos av ett läkemedel är viktigt, speciellt när man utvärderar risken som är involverad med att ta olika droger. Det uppskattas att en minimal effektiv dos av oraffinerad rökt marijuana måste ökas miljoner gånger för att producera en dödlig dos av oraffinerad rökt marijuana.
 2. 2
  Forskning effektiviteten av marijuana som en medicinsk drog. Alla mediciner måste hittas för att vara effektiva, förutom att vara säker. Marijuana är ett effektivt läkemedel, eftersom alla människor har cannabinoid receptorer i hjärnan och hela kroppen. Marijuana har använts med framgång som en drog att öka aptiten för människor som har försvagande sjukdomar som hiv, aids och cancer. Marijuana har också använts framgångsrikt för att lindra glaukom och vissa typer av kronisk smärta. Cannabinoider fenol-liknande antioxidant föreningar och har visat sig vara nervskyddande (skydda hjärnan mot skador från alkohol och andra giftiga ämnen samt från trauma). En undersökning som nyligen genomförts i en del av National Institutes of Health (NIH) att cannabidiol saknar psykoaktiva effekter, är anti-inflammatorisk och är en antioxidant. I studien konstateras också att cannabidiol kan bidra till att förbättra de sjukdomar som är förknippade med diabetes och åderförkalkning (se källa vid Rajesh et al nedan). Det är viktigt att förstå att medan THC kan orsaka en märkbar hög och binder till cannabinoid receptorer i hjärnan, andra cannabinoider utövar sina effekter genom att binda till receptorer utanför hjärnan, och inte orsakar en att få hög. Dessa cannabinoider kan vara viktigt för att lindra smärta och lindra eller förebygga olika sjukdomstillstånd.
 3. 3
  Jämför marijuana till alternativa, godkända läkemedel. Syntetisk THC är ett godkänt receptbelagt läkemedel. Moderna cannabis-baserade läkemedel som finns utanför EU (t.ex. Sativex) innehåller cannabidiol liksom THC. Sativex är ett standardiserat extrakt gjord av marijuana växter, och kan vara ett säkrare, mer effektiv medicinsk drog än ren syntetisk THC. Sativex innehåller även andra aktiva cannabinoider och beståndsdelar växt. Eftersom det finns över sextio olika cannabinoider i marijuana (inte bara cannabinoider THC och cannabidiol), har hela marijuana växten en större potential som ett mer användbart och effektivt läkemedel som kan användas för en större variation av förhållanden. Medicinsk marijuana kan ha mindre försvagande biverkningar än vissa godkända mediciner. Opiat-baserade smärtstillande medel, över disk smärtstillande medel, och många andra läkemedel som kan tas istället för marijuana kan alla vara dödligt och skadligt för kroppen om för mycket fattas. Även olika receptbelagda läkemedel är mycket beroendeframkallande. Marijuana har befunnits vara vanebildande, men mindre än många andra läkemedel och legala substanser såsom nikotin. Det är också viktigt att förstå att marijuana är en icke-standardiserade anläggningar, medan receptbelagda läkemedel är helt standardiserade. Som sådan, kan mycket specifika doser av läkemedel såsom syntetisk THC administreras, medan doser av marijuana måste uppskattas. Med andra ord måste de exakta milligram THC och cannabidiol som tillhandahålls av en dos av marijuana uppskattas. Dessutom kan effekterna av de många andra cannabinoider som finns i marijuana inte förutspås.
 4. 4
  Bestäm om marijuana kan förskrivas på ett säkert och effektivt sätt. Läkare ordinera medicinsk marijuana. Läkare kan aktivt övervaka patienter som använder medicinsk marijuana, och därmed bidra till att säkerställa att marijuana används på ett säkert ett effektivt sätt. Alla mediciner är godkända för specifika sjukdomstillstånd. Godkända mediciner har också grundligt undersökt för att fastställa fördelarna och riskerna som är involverade med deras användning. I det fallet att marijuana är en officiellt erkänd medicinsk narkotika, kan läkare och patienter att vara mer säker på att den marijuana som de ordinerar uppfyller vissa normer. Dessa standarder bidrar till att garantera säkerheten och effektiviteten av marijuana. I det fallet att marijuana inte är en officiellt erkänd medicinsk drogen, kan läkarna inte kunna förskriva marijuana med fullt förtroende att marijuana är säker eller effektiv.
 5. 5
  Bestäm om marijuana kan distribueras på ett säkert och effektivt sätt. Receptbelagda läkemedel och över receptfria läkemedel måste regleras på ett sådant sätt att de bara delas ut till de patienter som behöver dem. Läkemedel får inte lätt erhållas av personer som inte är auktoriserade att använda dem. Vissa medicinska marijuana patienter kan lagligt odla sin egen marijuana på ett kontrollerat, reglerat sätt. Andra medicinska marijuana patienter får sin marijuana från auktoriserad samt obehöriga apotek. Vissa länder och stater i USA har ansett att genomföra apotek samt gårdar marijuana som helt styrs av lokala eller nationella myndigheter. Detta system skulle bidra till att säkerställa att endast godkända medicinska marijuana patienter får medicinsk marijuana. Denna typ av system skulle också bidra till att patienterna aktivt övervakas och få korrekta doseringar.
 6. 6
  Bestäm tillgänglighet och kostnad för medicinsk marijuana. Marijuana är en växt som växer snabbt i många olika klimat och geografiska områden. Marijuana kan också odlas inomhus. Detta gör marijuana prisvärda och lättillgängliga för alla människor. I huvudsak alla andra mediciner måste tillverkas i fabriker och distribueras av farmaceuter. Andra medicinska läkemedel kan också vara ganska dyra.

Tips

 • Marijuana är en helhet, oraffinerat växten. Som sådan kan den klassas som en "rå läkemedel". Crude läkemedel är svårt att exakt standardisera, fastän det är möjligt att göra det. Standardiserad hela marijuana måste odlas på ett mycket kontrollerat sätt, och distribueras på ett sådant sätt att koncentrationerna av de aktiva komponenterna (specifika cannabinoider) hålls vid ett set, standardiserad nivå. Men det är mycket lättare att göra standardiserade produkter såsom extrakt från hela växter, som extrakt kan enkelt mätas och justeras för potens. Mediciner tenderar att vara högt förädlade, standardiserade ämnen. Som sådan, kan marijuana hindras från att bli ett godkänt läkemedel, oavsett dess potentiella säkerhet och effektivitet. Men olika läkemedel råa botaniska produkter klassas som kosttillskott, och behöver inte vara standardiserat.
 • Den metod genom vilken marijuana administreras är viktig. Rökt marijuana kan innehålla cancerframkallande ämnen som skapas genom förbränningen av växtmaterial. Marijuana i sitt naturliga tillstånd, är dock inte cancerframkallande, och i själva verket har visat sig förebygga cancer. Marijuana kan därför vara säkrare om det tas som ett naturläkemedel tinktur eller med en förångare.
 • Marijuana är för närvarande ett schema jag drog i Europa. Detta innebär att det inte kan användas som en standard medicinsk drog, och att dess potential för missbruk är mycket hög. För att marijuana är ett federalt accepterad medicinsk drogen i Europa, måste det omklassificeras som minst ett schema II läkemedel.
 • Använd PubMed för att hitta vetenskapliga artiklar och forskning marijuana. Se upp för studier som finansierats av enheter som kan vara partisk (öppet mot eller öppet för medicinsk marijuana). Som sådan, läsa en mängd olika aktuella studier som har genomförts av olika forskare, som finansieras av olika enheter, och publicerades i olika tidskrifter. Vissa tidskrifter kan även finansieras genom särskilda regeringar som är partiska mot medicinsk marijuana.
 • Sativex är ett läkemedel som är ett standardiserat extrakt gjord av marijuana växter. De marijuanaväxter som används för att göra Sativex odlas och bearbetas på ett mycket kontrollerat sätt. Extraktet är standardiserat för specifika mängder THC och cannabidiol, men också innehåller andra aktiva cannabinoider och vegetabiliska beståndsdelar.

Varningar

 • Marijuana är en olaglig drog i många länder. Även när den används som en föreskriven medicin, kan dess användning resultera i fängslande.
 • Använd endast marijuana som läkemedel om den har lagligen ordinerats av en legitimerad läkare i en stat eller ett land som har legaliserat användningen av medicinsk marijuana.