Wke

Hur man spelar amerikansk fotboll

Om du någonsin undrat om grunderna i hur man spelar europeisk stil fotboll, är du inte ensam. Europeisk fotboll kan tyckas förvirrande för den oinformerade åskådaren. Läs vidare för att lära sig hur spelet spelas och vad alla dessa termer som "först ner" och "running back" egentligen betyder.

Steg

Hur man spelar amerikansk fotboll. Lär flödet av spelet.
Hur man spelar amerikansk fotboll. Lär flödet av spelet.

Regler och terminologi

 1. 1
  Vet punkt i spelet. Målet för europeisk fotboll är att få poäng genom att bära bollen från en startpunkt på en 100 yard lång och 53 yard breda fält i ett särskilt markerade tio-yard-djup zon i vardera änden av fältet kallas ett målområde. Varje team använder målområdet framför dem att göra mål, samtidigt som man försöker hindra motståndarlaget från att nå slutet zonen bakom dem. Varje målområde har en Y-formad struktur vid dess yttre kant kallas målet inlägget, som används för att få poäng med sparkar pjäser.
  • Slutet zon som ett lag försvarar brukar kallas "deras" end zone. Således är ett team med 70 meter att gå innan det kan göra en touchdown 30 meter från sitt målområde.
  • Lag handel bollinnehav enligt strikta regler. Oavsett vilket lag är i besittning av bollen är känd som "brott," det andra laget kallas "försvar."
 2. 2
  Lär Tidsdivisioner. Fotboll är indelat i fyra perioder om 15 minuter vardera, med en paus mellan andra och tredje perioderna kallas "halvtid" som normalt är 12 minuter långa. Medan klockan är aktiv, är spelet uppdelat i ännu kortare segment som kallas "spelar." En pjäs börjar när bollen flyttas från marken i händerna på spelarna, och slutar när antingen bollen träffar marken, eller de person vidrör innehar minst ett knä i marken. När en pjäs är över, spelarna har 40 sekunder för att återställa bollen i mitten av vad yardlinjen det stannade vid och komma in i laget formationer innan nästa spel måste börja.
  • Speltiden kan stanna för ett antal olika skäl. Om en spelare går out of bounds, är ett straff som kallas, eller ett pass kastas men som inte omfattas av någon, stannar klockan medan domare sortera ut allt.
  • Sanktioner indikeras av domare, som kastar gula flaggor på fältet när de ser ett brott att låta alla på fältet vet att ett straff har kallats. Påföljder resulterar normalt i det felande laget förlorat mellan 5 och 15 meter av fältet position. Det finns många straff, men några av de vanligaste är "offside" (någon som var på fel sida av linjen av gruff när bollen var snäste), "anläggning" (någon tog en annan spelare med händerna istället för att ta itu med honom ordentligt ), och "klippning" (någon kontaktade en motståndare annat än bollen transportören bakifrån, och nedanför midjan).
 3. 3
  Lär flödet av spelet. Europeisk fotboll består av två grundläggande strukturella element som guide play. Dessa är kickoffen och nedgångar systemet.
  • Avspark: I början av spelet, lagkaptener singla slant för att avgöra vem som kommer att sparka bollen till det andra laget, så börjar spelet. Denna första pjäs kallas kickoffen, och vanligtvis innebär en lång spark ner fältet från det ena laget till det andra, med laget som sparkade bollen rusar mot laget som tar emot bollen, för att hindra dem från att köra bollen en lång väg tillbaka mot sparkar lagets målområde. Efter halvtid, det finns en andra kickoff från vilken lag är i besittning av bollen till det andra laget.
  • Downs: Ordet "ner" är synonymt med ordet "chans" i europeisk fotboll. Brottet får fyra downs för att flytta bollen minst 10 yards mot slutet zonen. Varje pjäs slutar i en ny ner. Om målet på 10 meter från den första ned uppnås innan den fjärde ned är över, att räkningen återställs till den första ner, noteras vanligen som "1: a och 10" för att indikera att de vanliga 10 yards återigen krävs återställs till först ner. Annars nedgångar räknar från ett till fyra. Om fyra downs passera utan att återställa den första ner, övergår kontrollen över bollen till det andra laget.
   • Detta betyder att ett lag som flyttar bollen 10 eller fler gårdar på varje spel kommer aldrig att vara på den andra nedåt. Varje gång bollen flyttas 10 meter eller mer i rätt riktning, är nästa spel ett första försök med 10 meter att gå.
   • Det avstånd som krävs för att återställa till den första ner är kumulativa, så kör 4 yards på först ner, 3 meter på den andra, och 3 meter på tredje räcker för nästa spel för att vara ett första försök igen.
   • Om en pjäs slutar med bollen bakom raden av gruff, är skillnaden i varv läggs till det totala antalet varv som krävs för ett första försök. Till exempel, om quarterbacken tacklas 7 meter bakom linjen med bollen i händerna, kommer nästa spel noteras som "2: a och 17", vilket innebär att 17 meter måste täckas under de kommande tre pjäser för att återställa till en första ner.
   • Istället för att spela igenom det fjärde försöket, kan brottet välja att passa bollen, vilket är en lång spark som överför kontrollen över bollen till det andra laget, men kommer sannolikt att tvinga dem att starta längre fram i fältet än de annars skulle ha varit.
 4. 4
  Läs om sammansättningen av ett team. Varje lag får ha elva spelare på planen samtidigt. Olika gruppmedlemmar på olika positioner och har olika arbetsuppgifter på fältet. Mest konkurrenskraftiga lag egentligen består av tre separata grupper av spelare, som alla är roterad på fältet för att utföra en typ av aktivitet.
  • Det anfallande laget har följande spelare:
   • Quarterbacken, som kastar ett pass eller händer bollen till en löpare.
   • Centret, som "snaps" fotbollen från startlinjen (startlinjen) till qurterback.
   • Den offensiva linjen, sammansatt av centrum, två vakter och två tacklingar, som tillsammans försvara de andra spelarna från försvaret när bollen är på att delas ut eller skickas.
   • Breda mottagare, som kör bakom försvaret och fånga bollen om ett pass kastas.
   • Den kör tillbaka, som tar bollen från quarterback och kör den mot målområdet.
   • Tight ändar, som hjälper försvara ytterkanterna av linjen och kan också fånga bollen i händelse av ett pass.
  • Den defensiva laget består av följande spelare:
   • Linebackers, som försvarar mot passerande pjäser och även rusa igenom raden att tackla quarterbacken.
   • Den defensiva linjen, som håller trycket på den offensiva linjen.
   • Cornerbacks och safeties, som kör försvar på spelare som försöker att få ett pass eller försöker köra bollen ner på fältet förbi den defensiva linjen.
  • Den tredje gruppen är den speciella team använde någon gång bollen ska sparkas. Deras jobb är att låta den person sparkar bollen för att göra en ren spark utan att trakasseras av det andra laget.
 5. 5
  Håll koll på dina poäng. Målet med spelet är att få fler poäng än motståndarlaget. I fallet med en slips, är ytterligare 15 minuters övertid perioden brukar spelas. Scoring är som följer:
  • En touchdown, där fotbollen framgångsrikt förs in i den rätta änden zonen av en spelare (eller fångas av en spelare som står i rätt ände zonen), är värd 6 poäng.
  • En extra punkt, där en spelare kickar fotboll mellan stolparna efter att hans lag har gjort en touchdown, är värt 1 poäng. När touchdown play följs av en passerande pjäs in i slutet zonen istället för en spark, är pjäsen kallas en två punkt konvertering, och är värt 2 poäng.
  • Ett fält mål, varvid en spelare kickar fotboll mellan stolparna utan att ha vunnit en touchdown på föregående spel är värda 3 poäng. Fält mål ofta ses som sista desperata taktik i slutet av nära spel.
  • En säkerhet, där en spelare är så långt ner i fältet som han är i sitt eget målområde och därefter hanteras samtidigt hålla bollen, är värt 2 poäng.

Gameplay grunderna

 1. 1
  Kämpa dig fram med rinnande pjäser. Generellt är den vanligaste typen av spel ses i fotboll är den pjäs. Running pjäser tenderar att ge mindre längd per spel än passerar pjäser, men är mycket mindre benägna att oavsiktligt överföra kontrollen över bollen till det andra laget. De har den extra fördelen av att få fotbollen ur quarterback händer snabbt, innan ett aggressivt försvar kan nå sin position och kostade laget extra meter. Om bollen droppas under en pjäs, kallas det en miss. En fumlade bollen kan plockas upp av det andra laget att få kontroll över det.
  • Den quarterback normalt händer bollen till en lagkamrat (vanligen en rinnande baksida) för att utföra en pjäs, men han kan också välja att köra bollen själv. Att kunna tänka snabbt och bedöma situationen när det förändringar är en viktig färdighet för en quarterback för att hjälpa honom att avgöra när att köra bollen på egen hand.
  • Running pjäser har fördelen av att vara svårt att se i detalj från bakom backlinjen. Mycket ofta kommer brottet att försöka lura försvaret genom att verka för att lämna bollen iväg till två eller tre olika löpare. När knep fungerar, kan den ena löparen som faktiskt har bollen bryta ibland förbi försvaret innan de vet vad som hänt och köra hela vägen ner fältet till en enkel touchdown.
 2. 2
  Pierce försvaret med passerande pjäser. Något mindre vanligt än pjäs, är det passningsspel ett bra sätt att kompensera förlorade yards snabbt... om passningen är klar. Kortpassningar pjäser används ofta i kombination med rinnande lekar också, att hålla försvaret på tårna. Den stora fördelen med ett passningsspel är dess förmåga att helt kringgå en tuff marken försvar. Ofullständiga passerar (där ingen fångar bollen efter att den kastas) stanna klockan och avsluta uppspelning.
  • Den quarterback behöver oftast mer tid att kasta ett pass än vad som krävs för en pjäs, så den offensiva linjen måste exceptionellt orubbliga medan quarterback skannar fältet för en öppen mottagare för att hindra honom från att vara sparken (tacklas bakom linjen av gruff samtidigt håller bollen). När en öppning är fläckig har quarterbacken att uppskatta hur långt för att kasta bollen så att mottagaren kommer att kunna fånga den i rörelse.
  • Om ett pass fångas av försvaret, kallas det en interception. Som med en miss, då ett pass uppfångas, försvaret får kontroll över bollen (och blir brottet). Lika viktigt, är pjäsen inte över när bollen har stoppats. Den försvarande spelaren som gjorde den avlyssning kan (och ofta gör) sväng höger runt och köra bollen ner på fältet för en spännande touchdown.
 3. 3
  Kombinera passerar och kör pjäser. Din anfallande laget bör planera för att använda en blandning av både kör och passerar pjäser för att hålla försvaret gissa. Öva några olika formationer med ditt team och bli bra på att köra dem.
  • Den quarterback särskilt ska träna att kasta bollen exakt, samt att lära sig att göra övertygande falska handoffs till de löpande ryggar.
  • Som en tumregel, det är säkrare att börja med ett par kör pjäser tills ditt lag får en känsla för hur försvaret reagerar. En defensiv lag som är bra på att fånga bollen kanske inte har mycket att gå för det på marken, eller vice versa.
  • Ställ din mix därefter. Om du spelar försvar, titta på spelarnas placeringar noga och försöka förutse om pjäsen kommer att vara en pjäs, en kort pass, eller en lång passning, så att du kan försvara sig mot det så effektivt som möjligt. Och kom ihåg, ingenting som hindrar en pjäs av något slag så snabbt som sparka quarterbacken, så om du ser en öppning, gå för det.
 4. 4
  Öva mycket. Den överlägset bästa sättet att bli bättre på att spela fotboll är att träna regelbundet. Spelet använder en speciell kompetens som inte syns väldigt många andra ställen i livet, är så konsekvent arbete som krävs för att förbättra ditt sätt att spela.
  • Öva med ditt team om det alls är möjligt. Öva håller bollen, fånga bollen och springa med det, praktiken titta på andra spelare så att du kan ändra vad du gör baserat på vad som händer på andra ställen på fältet.
  • Styrka och konditionsträning är mycket viktigt också.
  • Glöm inte att öva strategi och speciella pjäser, som sätter in mål, tillsammans så att du kan gå ut på fältet och arbeta som en intelligent helhet när spelet dag anländer.
 5. 5
  Studera strategi. Denna guide visar endast de mest grundläggande delarna av spelet. Team formationer och strategier går långt utöver den information som presenteras här. Läs upp några av dem och fundera på hur ditt team kan använda dem för att få en fördel på fältet.

Tips

 • Stretch innan du tränar.
 • För att hålla bollen säker när man kör, placera handflatan spetsen av ena sidan av bollen, och lägg den andra spetsen i vecket på insidan av armen där armbågen är. Sedan drar den armen i så bollen är mot din kropp tätt. När du är på väg att bli påkörd av en annan person, placera din fria hand på toppen av bollen och håll i dig. Det är bättre att förlora varv och hålla bollen än att vinna yards och sluta fumla.
 • Fånga bollen från kroppen, med händerna, sedan dra det nära. Detta hjälper till att förhindra bollen från att studsa din kropp som du försöker att fånga den.

Varningar

 • Fotboll är en grov sport, så var beredd på att bli träffade. Om du föredrar att inte spela full-kontakt fotboll, anser flagga fotboll, där spelarna anses "tacklas" när en motståndare drar ett band eller flagga av tyg av av dem.
 • Det är normalt att få blåmärken upp och slitna medan du spelar fotboll, men om du upplever någon svår eller ihållande smärta, sluta spela och få den kontrollerad av en läkare först.

Källor