Wke

Hur man uppnå ett mål


Alla har drömmar. Vare sig de är stora eller små, har de stora betydelse i våra liv. Däremot har procrastinator i oss att inte vinna. The Little loket var på något med hela "jag tror att jag kan" mentalitet. Med bara lite planering, uppnå ett mål är en enkel uppgift.

Steg

Hur man uppnå ett mål. Börja arbeta mot dina mål idag.
Hur man uppnå ett mål. Börja arbeta mot dina mål idag.

Sätta upp mål

 1. 1
  Börja arbeta mot dina mål idag. Fråga dig själv, "Vad kan jag göra idag för att komma ett steg framåt, men liten, närmare att uppnå mina mål?" Behåll fokus och tro på dig själv även om andra inte tror på dig.
 2. 2
  Ställ en realistisk men utmanande / inspirerande mål. Ta en stor dröm, liksom "Jag vill bli berömd," och bryta ner det i mindre, mer hanterbara steg, liksom "Jag vill stjärnan i en," "Jag vill gå till tre auditions i veckan," "Jag vill att flytta till en annan stad "och" Jag vill spara 3740€ så jag kan flytta. " Gör målet stort nog att utmana och väcka dig, men inte så stor att du tvekar att ta det första steget.
 3. 3
  Definiera och beskriv ditt mål. Skriv ner när du vill uppnå det. Skriv ner varför du vill ha det. Skriv ner hur det skulle kännas när du har uppnått det och skriva ner dina fulländade mål Räkna ut exakt vad det kommer att ta att få det. Vara realistiska om den tid saker och ting kommer att ta. Många människor inte låter sig tillräckligt med tid, och ge upp för tidigt.
 4. 4
  Gör en lista över dina personliga styrkor i förhållande till ditt mål. Till exempel, om du har en hälsosam kost mål du kanske vill överväga styrkor som din nivå av engagemang för att äta hälsosamt, eller det faktum att du gillar matlagning och experimentera med nya recept eller ens att du är en utmärkt kock. Den lista över personliga styrkor du kan rita upp är oändliga.
 5. 5
  Gör en tidslinje. Rita en horisontell tid linje med en punkt i varje ände. Den vänstra änden står nu, och den högra änden representerar en punkt i framtiden. Ange vad du vill ska hända och när, från och med nu fram till dess.
 6. 6
  Planera i förväg. När du har brutit ner ditt mål i bitar, skriv ner stegen på ett papper för att kontrollera att du har allt genomtänkt. En av de värsta saker som kan hända är att du är nästan till den grad att ditt mål, men du är inte säker på vad du ska göra härnäst. Också, ge dig själv tidsfrister för varje steg. Annars kommer du att hamna förhala och aldrig nå din dröm.

Komma igång

 1. 1
  Visualisera. Blunda och föreställ dig själv fullborda dina mål. Var är du? Hur kom du dit? Hur känner du dig? Gör detta ofta. Bli inte svängde lätt med buller och happenings pågår utanför. Sätt din uppmärksamhet på vad du försöker uppnå. Kom ihåg att målet, och du kommer att ha kontroll över de obehag och svårigheter. Ett bra sätt att visualisera är att öva självhypnos.
 2. 2
  Brainstorma kring idéer. Finns det olika sätt att nå ditt mål? Skriv ned allt som du kan tänka på i tre minuter, oavsett hur dumt eller omöjligt det kan verka. Till exempel, kan du gå till teaterskola, eller kanske du kan landa en plats i en dokusåpa som skulle komma igång.
 3. 3
  Be om vägledning. Ingen kan säga exakt vad du ska göra för att nå ditt mål, men en av de bästa källorna för riktlinjerna är att fråga dem som har gjort vad du hoppas uppnå. Lär av andras erfarenheter utan att försöka imitera dem.
 4. 4
  Sök hjälp. Hitta information, kompetens och kunskap som du behöver från andra människor, böcker och ljud-eller videoprogram. Snabba upp din läroprocess genom att emulera vad andra framgångsrika människor har gjort. Du sparar tid och få resultat snabbare. Självhypnos ljudet är ett kraftfullt sätt att hjälpa dig att få snabba och bestående resultat.
 5. 5
  Var positiv. Alltid tror att du kommer att nå ditt mål. Så fort du slutar tro, har du misslyckats redan.

Framåt

 1. 1
  Rita på alla dina tidigare prestationer som är relevanta för ditt mål. Oavsett hur liten du uppfattar dina prestationer, lista dem ändå. Det kan vara något litet, t.ex. gå en hälsosam lista äta utskick, att komma hem från jobbet sent, men ändå förbereder en välsmakande näringsrik måltid för din familj på under 30 minuter. När du granskar din lista, kommer du att bli förvånad över hur alla dessa små framgångar snart lägga upp, och hur mycket du är kapabel att göra.
 2. 2
  Utnyttja kraften i små segrar. Föra tankarna till de små vinner du har uppnått i ditt liv. Låt dem ge dig känslan och motivationen hos en Erövraren. Låt dessa motivera dig att ställa högre och hittills ouppnåeliga mål, och modet att nå dem. Detta kommer att hjälpa dig att vinna många en strid i ditt liv och i slutändan kriget.
 3. 3
  Lär av misstagen. Att göra fel bör vara ett ämne i skolan för att lära alla barn att lära av dem, istället för att försöka undvika dem. I jakten på ett mål, är du sannolikt att göra några misstag. Ser dem inte så dåligt eller blir arg. De är viktigt att rätta dig och leda dig till framgång.
 4. 4
  Skapa riktmärken eller milstolpar. Ett riktmärke är något du kan använda för att mäta dina framsteg och vet att du är på rätt spår. Till exempel kan du skriva "Det första steget för att nå mitt mål kommer att ske när jag är i Entertainment avsnitt i tidningen!" eller "Jag vet att jag har nått mitt mål att bli känd när jag är en gäst på Oprah."
 5. 5
  Lyssna på din inre dialog. Vad du säger inuti påverkar dig fysiskt, känslomässigt och mentalt. Är ditt försvar inne försöker göra du håller dig till ditt förflutna, begränsande övertygelser och uppfattningar? Ta över och utmana dina inre kritiker. Övervaka alla ursäkter du kan göra i förhållande till ditt mål. Till exempel, säga "jag inte avslutar arbetet förrän sent och kommer inte ha tid att laga mat!" Du måste inse att om du verkligen brinner för ditt mål, är det upp till dig att göra tid.
 6. 6
  Var passionerad. Strävan mot ett mål utan passion är som en eld som sakta rinner ur bränslet att brinna. Få upphetsad, vilket kommer att innebära att du kommer att älska det du gör. Metodiskt kontrollera dina beteenden mot passionerade drömmar utvecklade som barn. Alltid dela barnet inom bland dina potentiella kamrater. Detta ger lagen om attraktion som formar drömmar om barnet i den kreativa kraft den vuxna.
 7. 7
  Återbesök, utvärdera och vid behov justera dina mål. Håll en skriftlig förteckning över dina mål på en plats där du kommer ihåg att läsa dem varje dag. De kommer att ändra och justera tiden som ditt liv gör, så hålla dem up-to-date.
 8. 8
  Gör beredskapsplaner. Aldrig glömma de problem som kan komma upp på vägen, och förbereda sig för dem. Positivt tänkande är viktigt, men beredskapen är bättre än att bli chockad eller förkrossad när hindren visas.
 9. 9
  Överväg nya möjligheter och alternativ som kommer i din väg. Ibland saker har ett sätt att oavsiktligt leder dig exakt var du vill åka.
 10. 10
  Framhärda. Nu när du har tempot uppe, låt det inte sluta! Vissa steg kan tyckas mindre spännande än andra verkar, men se till att hålla dig till din plan fram till slutet! Undvik distraktioner och vara fokuserad. Låt inte dig själv att bli distraherad av andra energiförbrukande insatser.

Tips

 • Var sann mot dig själv. Ditt mål blir inte alls lika söt om du uppnå det genom att göra saker som du inte är stolt över.
 • Alltid bo i ett bra humör när avslutar dina mål (få din hjärna rätt och ler). Inte för att det är lagen, men vetenskapen har bevisat mål blir klar 2 till 20 gånger snabbare när du är i en bra eller bra humör. Föreställ något mål du vill, bli klar 20 gånger snabbare! Hur lätt är det att fokusera när du inte är på bra humör? Låt dig inte luras att sakta ner!
 • Glöm inte ord Lao-Tze: "En resa på tusen miles börjar med ett enda steg."
 • kan du tro på dig själv
 • Se, är ditt mål SMART:
  • Specifik
  • Mätbara
  • Nåbara
  • Realistic
  • Team-orienterad
  • Tidsrelaterade
 • Sätt det skriftligt. Skriva förstärker tankar. Även om du är den enda för att se vad du har skrivit, skriva ner dina mål kan ge mer makt till dina avsikter.
 • Se till att du hittar gemenskap. Andra människor med mål, oavsett om de liknar din, kan fungera som ett bra stödsystem. Prata med dem dagligen. Om du inte kan se människor i köttet, sedan prova en online community som där människor sätter mål och hålla varandra ansvariga

Varningar

 • Ofta när folk får bra på att utföra mål andra människor kommer att försöka sabotera dem på något sätt. Inom psykologin är det sammanfattas så här: "Dysfunktionella människor hatar att se friska progression av karaktär i andra." Låt inte dessa människor få ner dig.
 • Frestas inte att pressa en fyrkantig pinne i ett runt hål. Om något inte passar eller det känns inte rätt, prova en annan strategi.
 • Dela inte dina mål med människor som kan bära ner dig. Ändå omvänt hitta någon nära dig eller en coach som kommer att spela djävulens advokat roll - som att lära sig att utmana dig själv på nya sätt kan hjälpa dig att förbättra och komma närmare dina mål.
 • Varje mynt har två sidor. Var inte stel i att acceptera eller avvisa några råd.
 • Det blir inte alltid fungerar som du hade planerat. Håll dig till dina mål, men vara flexibel. Ofta kommer något lösa sig på ett annat sätt än vad du förväntat dig, men det betyder inte nödvändigtvis göra det dåligt. Ha ett öppet sinne.