Wke

Hur man väljer en pulsoximeter

Ett finger pulsoximeter är en liten, handhållen medicinsk apparat som mäter syremättnad av en patients blod samt en patients hjärtfrekvens utan att ens försöka. Den fästs på slutet av fingret, över nageln, och mäter hemoglobinmättnad. Oximetern mäter skillnaden i Ijusabsorption mellan syresatt hemoglobin molekylen och deoxygenerat versionen. Den pulsoximeter mäter mättnaden av blod i förhållande till normala nivåer, som anses vara 95 till 100% mättnad. Det finns några saker som du bör titta efter när du handlar för en pulsoximeter för att mäta din puls och syremättnad.

Steg

Hur man väljer en pulsoximeter. Välj lämplig typ av pulsoximeter som passar dina behov.
Hur man väljer en pulsoximeter. Välj lämplig typ av pulsoximeter som passar dina behov.
 1. 1
  Välj lämplig typ av pulsoximeter som passar dina behov. Det finns flera olika stilar av puls oximeterscan varierar från mindre än hundra dollar till ett par tusen. Oximeters varierar i kapacitet och funktioner som perfusionsindex, plethysmograph eller färgdisplay kanske inte tillgänglig på alla modeller. Tänk på att ett högre pris inte nödvändigtvis lika hög kvalitet. Du behöver en enhet som kommer att ge dig korrekta, pålitliga värden för saturation och priser puls.
 2. 2
  Hitta en vetenskapsman för att räkna ut, kommer du vill ha den plats som säljer den till dig att förklara hur du använder maskinen så när du får den hem, kommer du att kunna få ut det mesta av det, utan att förvärras.
 3. 3
  Testa pulsoximetern mot någon som kan manuellt ta pulsen och syremätningar mättnad om du har denna möjlighet. Detta gör att du kan jämföra värden, och vara säker på att du väljer den enhet som är den mest korrekta.
 4. 4
  Se till att du kan returnera pulsoximeter för full återbetalning om du inte är nöjd med resultatet. Detta gör att du kan testa det för att se hur exakt det är, och vet att du inte slösar bort pengar om det visar sig vara riktigt felaktig.
 5. 5
  Köp pulsoximetern på nätet och när du får det sätter i batterierna och testa det genom att placera fingret i oximetern. Inom några sekunder en läsning av SpO2 (blod syremättnad) och puls ska skapas.
 6. 6
  Kontrollera riktigheten av pulsoximetern genom att ha din puls och syremätningar mättnad fattas samtidigt av en annan riktig enhet. Detta gör att du kan jämföra värden, och vara säker på att du väljer den enhet som är korrekt.
 7. 7
  Dela resultatet av din pulsoximeter med din läkare för att säkerställa att din SpO2 och puls är inom normalintervallet.

Tips

 • Läs om Finapres och Finometer, sjukhus kliniska och forskningsenheten - använd Google för att hitta och läsa NIH acceptans översyn, kolla DotMed.com, och även Ebay - det finns legit källor där (som standard på grund av sin enorma räckvidd) och betydande besparingar som finns på certifierad, warranteed utrustning från MRI till sfygmomanometer manschetter.
 • Läs de recensioner som andra som har försökt och testat en viss pulsoximeter har skrivit
 • Om du köper en pulsoximeter för medicinskt bruk, se till att det är FDA godkänt.
 • Om du köper på nätet, ta reda på vilka webbplatser som erbjuder de bästa garantierna, har det bästa rykte om att erbjuda rimliga priser, snabb leverans och utmärkt kundservice.
 • eBay tillåter inte försäljning av medicinska användningsområden oximeters på sin webbplats.