Wke

Hur man vinner din NCAA pool basketturnering

Att vinna NCAA Tournament Pool på ditt kontor kan ge dig beröm, smicker, eller ens en befordran. Medan fylla fästet belöningar skicklighet, är vinnaren ofta någon som vet mycket lite om college basket, vilket tyder på att lyckan har mer att göra med det än att vi skulle bry sig att erkänna. Om du är rabiat om college basket, eller bara rabiat om att vinna respekt och förhärligande av dina vänner eller kollegor, läsa om att räkna ut hur man väljer en konsol vinnare istället för en braket buster.

Steg

Hur man vinner din NCAA pool basketturnering. Få det låg på marken.
Hur man vinner din NCAA pool basketturnering. Få det låg på marken.
 1. 1
  Få det låg på marken. Så snart turneringen teamen tillkännages, läs sport webbplatser och bloggar att räkna ut scuttlebutt på alla lovande och inte så lovande lag. Leta efter information om programmens sena-säsongen skador, vinna och förlora ränder, och efter säsongen spela historia, vilket kan tyda på hur ett lag närmar högtryck eliminering spel.
  • Leta efter lag som rangordnas riktigt hög som har dåligt blåst ut i en förlust under ordinarie säsong - dessa grupper är statistiskt osannolikt att vinna allt. Högt rankade lagen som har lidit en blowout förlust av tvåsiffriga är statistiskt mindre benägna att vinna allt.
  • Leta efter lag som får höga poäng på basket analytics. Webbplatser som erbjuder en rent objektiv titt på lag baserade på olika variabler. Naturligtvis kan dessa platser mäter inte immateriella tillgångar, men titta på dem kan vara ett bra sätt att ta reda på vilka lag som kan bli bättre, eller sämre, än vad de faktiskt visas.
  • Begränsa dig inte till en viss plats, medborgare får inte ha tillgång till lokal information, medan regional information kan bära en tung hemstad partiskhet.
 2. 2
  Titta college basket. Den rinnande skämt bland deltagarna kontor pool är att den person med minsta kunskap om sporten alltid vinner March Madness poolen. Även om det kan hända - och är oerhört frustrerande - det finns egentligen ingen fördel i att vara okunnig. En hel del tur går in i själva spelen, men med bra bakgrundsinformation kommer att ge dig ett försprång. Du börjar att se vilka spelare som kliver fram i stora matcher, som tränare har visat spår poster och som inte kan vinna borta från sin egen arena. Denna kunskap kommer väl till hands.
 3. 3
  Veta när man ska använda sådd. Ta sådd, eller ett lags rang, hänsyn, men inte vara en slav till det, det finns ofta upprör, främst i nummer fem till nummer 12 match-ups i den första rundan. Använd din konsol s poängsystem för att maximera dina vinster, som vissa utmärkelse fler poäng baserat på det vinnande lagets första sådd.
  • Vet trenderna. Inmatning av 2008 turneringen, Nr 1 frön är 92-0 mot 16s. Även om du tror att en nr 16 kommer att vinna i år, oddsen säger att du förmodligen fel. Det är inte att du inte är modig, det är att det är bara inte värt att ta den typen av risk.
  • I själva verket riskerar inte ta något lag över 12 frö i första omgången om du inte är absolut säker på att det är en obalans. Om du väljer en 13, 14, 15, eller 16 frö för att vinna i första omgången, du plockar mot ett lag som (baserat på frön) bör gå till söta 16, så länge som de tar hand om verksamheten.
  • Men också inse att 12 v. 5 och 11 v. 6 matcher är upprörda stad. Vanligtvis minst en av varje kommer att vinna, så var på jakt efter vilka du tror kan göra det förbi den första omgången.
  • Vet att 10 v. 7 matcher är knappast upprör och 9s faktiskt har ett vinnande rekord över 8s sedan början av 65-laget eran.
  • Ignorera rangordna helt start i eliten åtta. En studie har visat att turneringens sista tre rundor är statistiskt toss-ups.
 4. 4
  Få i styrelserna. Var uppmärksam på lagens studsade statistik, som visar ett lags förmåga att bedöma skott kvalitet och utnyttja motståndarnas misstag med en andra chans poäng och snabba raster.
 5. 5
  Ta ett skott. Studera lagens offensiva statistik, fria kast och kan vara viktiga faktorer i avslutande matcher och övervinna underskotten snabbt, medan assist kan indikera förmågan att skapa möjligheter och anpassa sig till motståndarnas defensiva brister, liksom förmåga att fungera bra som ett lag.
 6. 6
  Försvara dig. Fokusera på lag som kan spela både en zon och man-to-man försvar, och därför lätt anpassa sig till de olika grupper som de kan ställas inför under turneringen.
  • Titta på lag som kan utföra en full domstol press. Full-domstol tryck är lite mer populärt i college basket än i proffsen, men det kan översättas till ett par fler stölder och snabbt bryta poäng per match.
 7. 7
  Vända trender. Försök att ta reda på de plockar andra människor i din pool gör och avviker sedan rimliga, att välja en impopulär lag kan verka skrämmande, men om de vinner, så kommer du. Kom ihåg: nej, ingen belöning.
  • Var försiktig om att plocka första omgången upprör. Medan härligt tillfredsställande när de arbetar, orsakar ofta du eliminera ett lag som med all sannolikhet kommer att gå flera omgångar. Spara dina upprör för andra eller tredje omgångarna.
  • Det finns oftast en dark horse team som går helt obemärkt av de nationella medierna tills de blåser genom turneringen och upprörd en nr 1 eller nr 2 frö på väg till finalen fyra. Studera tidigare dark horse lag, deras tränare, deras mått, och göra en bedömning om sina immateriella tillgångar.
   • Under 2010 var den mörka hästen laget Butler, som trädde i turneringen som en 5 frö. Under 2011 var den mörka hästen laget VUC, som surrade i Final Four som en häpnadsväckande 11 frö.
 8. 8
  Lämna dina lojaliteter vid dörren. Om inte ditt favoritlag eller alma mater är ett kraftpaket, inte kasta bort logiken att visa din trohet till den. Om du inte kan få dig själv att plocka mot ditt lag, inte fylla ut en konsol. Du kan rot för dem att vinna allt (som skulle vara ett mycket bättre minne än att vinna ditt kontor pool ändå), men inte plocka dem att gå hela vägen om du inte riktigt tror att det kommer att hända.
 9. 9
  Om du kan, plocka flera olika konsoler. Fyll flera olika fästen med små skillnader. På så sätt kommer det fäste som du förlorat i en pool av vänner inte vara samma fäste som du använder i en pool av kollegor. Många människor fyller ut nästan ett dussin olika fästen för att öka sina chanser att vinna.
 10. 10
  Lita på dig själv. När du är osäker, gå på magkänslan. Och viktigast av allt, rot från ditt hjärta - turneringen är roligare på det sättet!
  • När du vinner, överväga att använda pengarna för att ta alla ut för öl, eller något annat sätt att visa att du är smart nog att vara en enskild achiever men generös nog att vara en del av ett team.

Tips

 • Förstå reglerna i din pool ordentligt. Vissa pooler har ett stort bidrag för att plocka upprör, andra en liten en. Ta inte en stor risk i första omgången om det inte finns en motsvarande belöning.
 • Överväg att ange mer än en gång. Målet med kontoret poolen är inte att göra pengar, men för att vinna, och få din chef "respekt. Två poster dubbla dina chanser, och när du vinner ingen kommer att tänka "bra, han in två gånger." Tio eller flera poster kan verka lite desperat.
 • Vinnare plocka allmänhet många favoriter och några upsets, snarare än tvärtom.
 • Forskning de verkliga odds. Det är lätt att gå bort NCAA frön som en proxy för favoriter, men sanningen är att spelare ofta tror att en 10 frö faktiskt gynnas framför en 7 frö. Alltid lyssna på spelare!
 • Men ärligt talat, det finns ingen vetenskap till något av det. Bara titta på vissa spel och ha kul!

Varningar

 • Var medveten om de regler som bar hasardspel, flera stater spärra alla spel inklusive pooler där arrangören inte vinst. Vet dina lokala lagar innan organisera en pool som involverar pengar.

Saker du behöver

 • Dator med internetuppkoppling
 • NCAA fäste