Wke

Hur oljan en baseball handske

Köpa en baseball handskar kan vara en investering eftersom välgjorda handskar är dyra. Det finns sätt att förlänga livslängden på din baseball handske att göra din investering håller längre. Lägga olja till din baseball handske kommer inte bara hjälpa dig att bryta i din handske snabbare eftersom det mjukar upp lädret, men det kommer också att smörja handsken för att hindra den från sprickbildning. Att lära sig att olja en baseball handske, följ dessa steg.

Steg

Hur oljan en baseball handske. Torka din handske med en fuktig trasa eller trasa.
Hur oljan en baseball handske. Torka din handske med en fuktig trasa eller trasa.
 1. 1
  Torka din handske med en fuktig trasa eller trasa. Detta kommer att ta bort all smuts, lera, sand eller andra ämnen på din handske.
 2. 2
  Applicera mink, neatsfoot, garvare eller en handske tillverkarens olja. Använd en svamp eller handduk till olja handsken i små cirkelrörelser.
  • Sprid olja i fickan av handsken. Fickan av handsken, som är det område av handsken där bollen fångas, ser regelbundet mest action. Fickan tenderar att torka ut snabbt på grund av dess användning. Utan att vara oljade, kan det torka ut och spricka.
  • Gnid in oljan i det område av handsken där handen går. Svett och oljor från din hand kommer att torka ut och spricka på insidan av din baseball handske. Hålla det väl oljad kommer att förhindra eventuella överskott skadan.
  • Fokusera på de enskilda skosnören i handsken. De snören håller fingrarna på din handske tätt tillsammans. Att hålla dem oljad kommer att minska möjligheten av dem att bli torr och bryta.
  • Spot-olja på baksidan av din handske i problemområden. På baksidan av baseball handske inte möter inte de vanliga stammar som fickan på din handske gör, men det kan försämras med tiden. Spot-oljning de problem områden kommer att hålla försämring till ett minimum.
 3. 3
  Torka din handske. Ställ in handsken upprätt i ett väl ventilerat område för 3 eller 4 timmar, vilket gör att alla oljade områden att andas.

Tips

 • Tvätta händerna innan du applicerar oljan på din handske. Bortsett från hudens naturliga oljor, kan det finnas smuts och skräp som kan bistå i försämrade din handske.
 • Skummande olja är en annan produkt tillgänglig för olja din handske. Skummande olja, som vanligtvis säljs i specialbutiker sportbutiker, är speciellt utformad för att mjuka baseball handskar. Skummande oljor lufta bättre och tynga handsken mindre än andra typer av oljor.

Varningar

 • Läs instruktionerna som följer med oljan du ska använda på din handske. Se till att oljan är kompatibel med din skinnhandske och kommer inte att förstöra det. Inte alla oljor bör tillämpas på baseball handskar. Till exempel är linolja och vegetabilisk olja rekommenderas inte för användning på baseball handskar.
 • Sänk aldrig ner din handske i vatten eller placera den under rinnande vatten i ett försök att rengöra det innan du lägger olja till den. En skinnhandske kan absorbera en hel del vatten, och dränka den i vatten kommer att förstöra det.
 • Använd måtta vid tillämpningen olja till din baseball handske. Lite olja räcker långt. Se till att du fördela ett tunt skikt över ytan på din handske. Laddar din handske upp med för mycket olja gör handsken tyngre och ta mer skada på den.

Saker du behöver

 • Mink, neatsfoot, garvare eller handsktillverkaren olja
 • Baseball handske
 • Trasa eller trasa
 • Svamp eller handduk