Wke

Hur sänka testosteronnivåer

Medan testosteron är typiskt ses som ett "manligt" hormon, är det närvarande i den kvinnliga kroppen också. För kvinnor som får höga nivåer av detta ämne, den obehagliga biverkningar som följd kan lämna många kvinnor undrar hur man sänka testosteronnivåer att sätta stopp för obekväma eller pinsamma symptom. Den goda nyheten är att det finns ett antal alternativ för att sänka testosteronnivåerna i den kvinnliga kroppen. Medan vissa kräver medicinering och vägledning från din läkare, kan andra homeopatiska alternativ hanteras rätt hemma.

Steg

Hur sänka testosteronnivåer. Ta del av dina symtom.
Hur sänka testosteronnivåer. Ta del av dina symtom.

Metod 1: fråga din läkare

 1. 1
  Ta del av dina symtom. Oss symptom som kan orsakas av höga testosteronnivåer.
  • Några av symptomen att leta efter bl.a. acne, ökad muskelmassa, samt en fördjupning röst.
  • Genom att identifiera dessa symptom, kan du ge din läkare med den information som behövs för att diagnostisera orsaken till din hormonell obalans, och den bästa metoden för att sänka testosteronnivåer och behandla eventuella andra villkor.
 2. 2
  Boka tid med din läkare. Om du känner att det finns ett problem, har dina testosteronnivåer testas. Din läkare kommer att hjälpa dig att avgöra om det finns en bakomliggande orsak till den varierande hormonnivåerna.
  • Höga testosteronnivåer kan indikera tillstånd som polycystiskt ovariesyndrom, eller PCOS, som bör behandlas av läkare eller sjuksköterska.
  • För mycket testosteron kan också resultera i missade perioder och en ökning av kroppens harmoni-frågor som din läkare kan hjälpa dig att ta itu med.
  • Vissa studier tyder på att p-piller kan minska testosteronnivån i en kvinnas kropp, vilket är varför dessa piller är ofta föreskrivs för kvinnor med PCOS. Däremot kan p-piller ge obehagliga biverkningar hos vissa kvinnor och de är inte rätt för alla. Bara du och din läkare kan avgöra om detta är det bästa tillvägagångssättet för dig.
  • Ett läkemedel som kallas spironolakton har visat sig dramatiskt minska testosteronnivåer hos vissa användare. För att behandla denna fråga, är en låg dos spironolakton terapi används typiskt. Detta innebär att patienterna tar en mindre dos av läkemedel under en period på sex månader för att se positiva resultat i hormonnivåerna på lång sikt.

Metod 2: Ändra din kost

 1. 1
  Tänk kostförändringar. Mat har en stark påverkan på hormonnivåer, och kan sänka testosteronnivåerna naturligt, utan behov av medicinering.
 2. 2
  Slå av godis. Ett av de enklaste sätten att se en förbättring i hormon svängningar är att minska ditt intag av socker och raffinerade kolhydrater. Dessa ämnen orsakar högt blodsocker, vilket resulterar i högre insulinnivåer. Högre nivåer av insulin stimulerar äggstockarna att producera mer manliga hormoner.
  • Genom att minska dessa nivåer genom kosten, kan testosteron nivån sänkas i kroppen också.
 3. 3
  Ät mer tofu. Det har visat sig att tofu kan minska testosteron genom att öka graden av sex-globulin.
 4. 4
  Sprida lite pounds. Studier har visat att när ditt fettintag minskar, så gör din testosteron. Det inkluderar "bra" fett-fleromättat fett så ta inte det till ytterligheter. Men genom att sänka din BMI, kommer du sänka sannolikt dina testosteronnivåer.
 5. 5
  Gå vegetarian. Studier har visat att sambandet mellan kosten näringsämnen och testosteron var signifikant lägre hos vegetarianer än allätare.

Varningar

 • Om du känner att det finns ett problem eller hormonell obalans, se din läkare är den bästa kursen. Du kan välja att ändra din kost, men om du inte vet orsaken, inte symptomet, själv-"medicinering" kan dölja mer allvarliga problem.