Wke

Hur får din röst tillbaka

Att förlora din röst kan vara en stor olägenhet och kan orsakas av belastning av din röst eller mer allvarliga medicinska tillstånd. Många sångare och andra personer som använder sina röster på hög volym under lång tid förlorar sina röster från gång till gång. Om din förlust av rösten orsakas av något annat än en överdriven och tillfällig användning av din röst, besöka en läkare om ditt tillstånd. Om din förlust av rösten orsakas av tillfälliga ansträngande eller över-användning av din röst, du kan påskynda din återhämtning i några få steg.

Steg

Hur får din röst tillbaka. Vila din röst så länge som möjligt.
Hur får din röst tillbaka. Vila din röst så länge som möjligt.
 1. 1
  Vila din röst så länge som möjligt. Bara prata med en normal volym kan place ångra påfrestningar på stämbanden som kan orsaka en försening i den övergripande återhämtningstiden. Naturligtvis nödvändiggör vissa situationer talar. Att begränsa användningen av dina stämband kan bidra till att påskynda läkningsprocessen, så försök att inte tala alls.
 2. 2
  Håll halsen fuktig. En förändring i vädret eller en torr miljö kan irritera hals. På grund av detta kan ge fukt att lugna denna irritation. Användningen av hosta eller andra pastiller är effektiva sätt att hålla din hals smörjs. Med hjälp av en luftfuktare, särskilt om en torr miljö är orsaken till sång irritation, kan också bidra till att lösa problemet. Försök att undvika starkt koffeinhaltiga drycker som kan orsaka ytterligare irritation.
 3. 3
  Undvik syror. Sura livsmedel och drycker som te, citrusfrukter, choklad inte har någon direkt, positiv effekt på stämbanden men främjar sura uppstötningar. Sura uppstötningar kan förvärra inflammation och förvärra röst förlust. Det bästa sättet att bli av med främmande ämnen och bakterier som kan förlänga rösten förlusten är att dricka mycket rent vatten.
 4. 4
  Gurgla med vätskor. Gurgla återfuktar din hals, mjukar stämbanden och hastigheter processen att återställa din röst. Det finns over-the-counter munvatten du kan välja att gurgla som också kan hjälpa döda bakterier i halsen som kan orsaka din röst förlust.
 5. 5
  Drick mycket vatten. Håll din kropp väl hydrerad samtidigt återställa din röst. Öka ditt vätskeintag hjälper din hals producera en hälsosam mängd fukt och återställer röst funktioner.
 6. 6
  Ha tålamod. Dina stämband kommer att läka och återgå till sitt normala tillstånd över tiden. Om du förlitar dig på din röst för arbete, kan behålla tålamodet vara svårt, men det är nödvändigt.

Varningar

 • Se en läkare om din röst inte kommer tillbaka inom några dagar. Den förlängda förlusten av din röst kan vara ett symtom på ett allvarligt tillstånd som kräver läkarvård.