Wke

Hur skimboard


Skimboarding på sand, och ännu viktigare på vågorna, är en av de mest roliga, snabbast växande, men ändå små sporter. Det kan vara massor av kul!

Steg

Hur skimboard. Köp en bräda och surfa vax.
Hur skimboard. Köp en bräda och surfa vax.
 1. 1
  Hitta en bra plats. Du behöver inte leva på en strand, men det skulle vara lättare så att du kan få mer praktik. Hitta en bra strand, helst en med antingen väldigt lite lutning (för sand skimming) eller mycket kraftfull shore break och brant lutning (för våg skimming).
 2. 2
  Köp en bräda och surfa vax. Du bör köpa olika typer av styrelser för sand skimming och våg skimming. Mindre, plattare, träskivor (som är billigare) är utformade mer för sand skimming (sidled längs kusten, där det är platt), medan de nyare högteknologiska skum / kolfiber brädor är formade för att nå vågor. Några plankor båge i mitten, så att den bara har ca 1 tum ombord vidröra marken på varje sida av din skimboard. Dessa är mycket bra för sand skimming, på bra ställen, kan du gå minst 60 meter. Det finns många typer av vax (tropiskt för varmt vatten, kallt för kalla platser, etc.). Om det i en kall plats, använd tropiskt eller varmt vatten vax för grundfärg. Sedan kallt vatten vax för täckfärg.
 3. 3
  Hitta en bra skumma plats. Det kan vara tufft, men när du har ett par ställen listat ut, har du alltid någonstans att skumma. San Diego, England, och Florida är några populära ställen.
 4. 4
  Kom i form! Du vill inte skada dig själv göra detta. Se till att du kan köra, rida på en bräda, ta några nedgångar, och få lite sand på ditt ansikte när du lär dig att skumma. Håll dina ben och ryggmuskler sträckt, varm och stark.
 5. 5
  Håll din styrelse (helst med ena handen på ryggen svansen och en hand på sidan järnvägen halvvägs upp på brädet) ut framför dig. Om du bara ska platta längs sanden, vänta tills den sista vågen att komma in suger ut igen. När det finns en tunn beläggning av vatten, mellan ett par millimeter och inte mer än en halv tum, börja springa.
 6. 6
  När du har lite fart, släpp din styrelse platta ut framför dig på denna tunna beläggning av vatten (nästan som att tappa den på sanden själv). Det enklaste sättet att göra detta är att få låg på marken och dra ut den framför dig (att leda dig bara lite innan du kommer på).
 7. 7
  Få på brädet. Inte hoppa eller hoppa på brädan. Du kommer att falla och det blir tråkigt. Det enda korrekta sättet att komma i styrelsen är att "köra" på det, genom att placera din främre fot några inches förbi mitten först och sedan placera din bakre foten bakom den. Du kanske säger, ja jag kommer att falla om jag går en fot i taget. Detta är inte fallet. Ordentligt gjort, du förlorar ingen hastighet som du får på brädet (Medan om du hoppa på det, är styrelsen tvingades bryta ytspänningen av vatten på grund av den plötsliga viktökningen, ta bort från "skumma"). Genom att successivt sätta din vikt på kortet, kommer du att förlora lite eller ingen hastighet. Det är väldigt smidigt, och faktiskt lättare än att hoppa på när du är van vid det.
 8. 8
  Skim bort. För sand skimming, det är enkelt... du bara gå, gå, gå... tills du slutar. Du kan hålla rak, eller så kan du försöka att göra ett skott, eller en stor spin om du har tur. Sand skimming är kul, men du kan sparka upp ett snäpp genom skimming vågor.
 9. 9
  Välj ut en bra våg. Du behöver en våg som du kan A) Nå, och B) Stäng av, eller göra en air av av. Att hjälpa till med hastigheten när du går över djupare vatten, prova urspårning. Detta innebär att vrida brädan i sidled när du går över plana sektioner av vatten (fysiken säger att det gör det tappar fart i en långsammare takt). När du närmar dig den våg, måste du börja din tur genom att vikten på ryggen innanför / utanför järnvägen beroende vilken väg du ska. Att förlora mindre hastighet, prova att använda sidoskena mer mot mitten av brädan (i stället för ryggen). Detta är mycket svårare men kräver mer övning och skicklighet, och ger dig mindre direkt kontroll av vågen. När du går upp ansiktet på vågen, kan du stänga av det och komma tillbaka åt andra hållet mot land. Så småningom kan du försöka antenner, gripar och andra tricks också. Se till att sparka din svans ut hårt på toppen av vågen när det börjar krön över att ändra riktning och få en bra spray går. Det hela är en mycket kortfattad förklaring om något mycket komplicerat och varierande. Varje strand, är våg, sand konsistens, styrelse, personen, och kondition annorlunda. Erfarenhet är nyckeln i att få bättre.

Tips

 • Tryck inte ifrån hårt med din första foten när man reser på tavlan. detta gör styrelsen gå snett och flyger bort från dig. när du lägger din andra fot på att göra det så snart din första fot på.
 • Om du inte är bekväm med ridning det få kärr mark eller liknande en "halka" och praktik!
 • Om du är skimming vågor, köpa en fin kartong från Exile, Victoria, Slotstik, WaveZone, Zap, eller Sol. Dessa är de 6 främsta varumärkena i början av raden brädor av de bästa glasfiber / kolfiber. Håll dig borta från billiga alternativ såsom Meyer och andra märken. Dessa kan vara bra för nybörjare men. De företag som antingen är använda billiga material, presterar inte lika bra, eller inte göra våg ridning styrelser, och är ett slöseri med pengar. Köp någon dragkraft kuddar att fästa på toppen av din styrelse samt att hålla fötterna på plats när du börjar skumma mer kraftfulla vågor.
 • Kom ihåg att skumma med vinden inte in i det
 • WAX: Ta varmt vax och smält den med kallt vax i en mikrovågsugn. Lägg den i en container i önskad form eller du kan klippa det senare. Detta är mycket effektivt vax. Mycket klibbig.
 • Ett undantag till # 7 är om du är vatten släppa när man går till en våg. I det här fallet, du släppa brädan på djupare vatten, vilket också kräver en nästan omedelbar steg på brädet. Om du inte får i styrelsen asap, som i nästa steg du tar, kommer några dåliga saker hända. För det första kan styrelsen komma bort från dig. Detta kan bero på vind eller hur du tappade den. Det andra, kommer styrelsen börjar tappa fart. För det tredje, kommer ni att sluta springa efter din styrelse i ständigt djupare vatten och därmed förhindra de löpande insatserna, och gör det svårare att hoppa på en bräda på ett högre plan än du kör på. Med allt detta sagt, finns det säkert finns fördelar med att vattendroppar. Först, du får närmare till den våg - du släppa och få på bordet närmare vågen, bevara fart och energi. Om vågen är 30 meter bort från där du börjar springa, och du gör en sand droppe 20 meter bort, måste du skummar 15 meter eller så för att komma till vågen. Om du gör en vattendroppe 15 meter bort, måste du skumma så mycket mindre, vilket resulterar i att nå vågen med mer fart och snabbare. Vattendroppar är svårare, naturligtvis, men har extremt värde när de utförs på rätt sätt. (Detta egentligen bara gäller våg skimming).
 • För att utföra en 360 eller högre på en skumma-board måste du få en hel del fart. När du hamnar på bordet, böja sig och sticka in handen i sanden precis tillräckligt länge för styrelsen att börja snurra. Förvara inte din hand, annars kommer du bara sakta ner dig. Flytta din vikt från tårna till hälarna för att undvika att falla som din gå bakåt och framåt och sådant. Om du gör det rätt, kan du göra en 360! Eller ännu mer av en spin om du ska åka ännu fortare. Om du verkar förlora spinn, men inte någon hastighet, hålla din hand igen, eller bara borgen.
 • Om du inte bor nära en strand kan du också skumma-board i grunda vattendrag eller floder.
 • I allmänhet kommer en blank yta på ett bräde vara lite tyngre än en strukturerad yta. Med en glansig finish tanke, har du att "show room" utseende och traction pads fastnar mycket lätt. Men det kan vara utsatta för repor och kan vara lite styvare än texturerat. Strukturerad styrelser kommer att vara lite lättare och tuffare, men de behöver slipa om du vill använda kuddar.
 • Kom också ihåg styrelsens storlek är mycket viktig och de varierar per ombord bolag. Följ vikt / storlek rekommendationer och hållet inriktade på din vikt. Vågförhållanden och du övergripande atletisk förmåga spelar också en del. När du blir bättre dock, kanske du vill gå till en mindre styrelse, men det är rent av personliga preferenser och krävs inte. Tjocklek i styrelsen är också viktigt. Generellt sett, 5/8 tum tjock används för ganska bra till kraftfulla förhållanden och är mycket lättmanövrerad medan 3/4 tums tjocklek är för mjuka villkor och erbjuda mer fart och flyta. Observera att dessa är alla med personliga preferenser.
 • Om du har en texturerad bräda (oftast Exile) då du kommer att behöva sand de ungefärliga områden där du vill att dina traction pads (de kommer inte hålla utan slipning). Sand de utvalda områdena med 90 grit eller så i ungefär 60 sekunder och använda tvättsprit för att ta bort damm. Sedan, försiktigt placera dina kuddar var slipas och tryck fast. Låt limmet botemedel för en dag eller så och då är du bra att gå.
 • Du kan tillämpa en liberal beläggning av vax eller en dragkraft pad för att sänka dina chanser att glida av brädan.
 • Om du först lära sig att skumma ombord det är mycket lättare om du har någon annan kasta brädan och kör med dig, medan du fånga deras arm (för säkerhet) och börja skimming. *

Varningar

 • Öva sand droppar och grundläggande sand-skimming över och över innan du går nära djupare vatten.
 • Mattan kan användas för övning.
 • Utan surf vax, kommer du att falla bort av din styrelse upprepade gånger. De flesta skumma styrelser är extremt hala när de är våta, detta är hur de glider över vattnet så bra. Surf vax gör styrelsen klibbiga så att du inte ramlar av. Täck ovansidan med en skälig mängd vax, och du kan köra kamma igenom vaxet så att det har mer grepp. Du kan också använda dragkraft kuddar istället för vax, även om dessa inte rekommenderas för nybörjare. En dragkraft pad är en permanent gummidyna att du håller dig till däcket, vilket gör att du kan hålla din fot utan att falla.
 • Inte skumma inte över huvudet så att säga. Bo i din komfortzon. Om vågorna ser alltför stor eller stark för dig, ska du inte gå för dem. Dvs, inte skumma inte kilen din första dag.

Saker du behöver

 • Skimboard
 • Bestämning
 • Vax
 • Våtdräkt ~ i vinter och / eller kallare klimat blir våt kommer att sätta dig upp när du får kalla
 • Plats att skumma