Wke

Hur att återhämta sig från en angiografi

Den angiografi eller angioplastik använder en lång, ihålig slang kallas en kateter för att diagnostisera och ibland behandla problem med hjärta och koronar blodkärl och artärer. Eftersom en angiogram är en invasiv test kommer det att finnas en kort återhämtningsperiod i sjukhuset, och sedan hemma. Även om återhämtningsperioden är kort, det finns åtgärder för att hjälpa dig att minimera angiogramen riskerna och återhämta sig snabbt.

Steg

Hur att återhämta sig från en angiografi. Ligg väldigt platt och stilla medan på uppvakningsavdelningen efter angiografi.
Hur att återhämta sig från en angiografi. Ligg väldigt platt och stilla medan på uppvakningsavdelningen efter angiografi.

På uppvakningsavdelningen

 1. 1
  Ligg väldigt platt och stilla medan på uppvakningsavdelningen efter angiografi. Hålet i din artär gjorts av katetern behöver tid för att täta. Du blir ombedd att ligga stilla i 30 minuter eller mer tills blödningen stannar.
 2. 2
  Ta några mediciner din läkare föreskriver efter din procedur. Du kan erbjudas smärtstillande medicin om förfarandet webbplats gör ont eller om du är i smärta. Den medicinska personalen kan ha andra mediciner du behöver ta baseras på resultaten av din angiografi.

Hemma

 1. 1
  Avstå från att göra något när du kommer hem med undantag av att gå på toaletten. Det är viktigt att göra det bekvämt för dig i sängen eller i soffan, och ligga stilla.
 2. 2
  Drick mycket vatten under de 2 första dagarna efter operationen. Dye används under angiografi förfarandet och dricksvatten kommer att bidra till att spola färgen ur kroppen.
 3. 3
  Använd paracetamol om operationen platsen fortfarande öm i dagarna efter operationen. Du kan också lägga en kylklamp på operationen plats för 10 till 20 minuter åt gången för att lindra smärta och svullnad.
 4. 4
  Undvik att lyfta något över 15 pounds i minst 48 timmar efter din angiografi. Detta sätter påfrestning på din mellersta delen och platsen för operationen.
 5. 5
  Hoppa din vanliga träning rutin och försöka hålla från djupa knä böjning i minst 3 dagar efter din angiografi.
 6. 6
  Håll angiografi platsen ren. Du kan duscha och bada som vanligt, var noga med att vara varsam nära operationen webbplatsen.

Risker

 1. 1
  • Ett angiogram är en relativt säker procedur som har en låg grad av risker och biverkningar. Ibland kan det finnas komplikationer i samband med angiografi, och risken för komplikationer kan öka med äldre patienter eller patienter som har diabetes eller njurproblem. Vissa av dessa risker är:
  • Stroke, hjärtinfarkt, eller oregelbundna hjärtslag.
  • Allergisk reaktion till färgämnet som används under angiogram som kan omfatta njurskada.
  • Infektion.
  • Skador på blodkärl där katetern rest under angiogrammet förfarandet.
  • I ytterst sällsynta fall kan döden inträffa.

Varningar

 • Du bör kontakta din läkare omedelbart om du har en ökning av smärta runt angiogramen webbplats eller ovanlig svullnad och rodnad under dagarna efter din procedur.
 • Se din läkare om blödning eller alla utsläpp från kateterisering webbplats.