Wke

Hur höja lågt blodtryck

Lågt blodtryck är ett vanligt medicinskt tillstånd som kan orsakas av en mängd faktorer. Det är viktigt att veta hur man skall höja lågt blodtryck för att förhindra den från att bli farligt låg. Lär dig några enkla steg för att höja lågt blodtryck och hålla den på en sund nivå.

Steg

Hur höja lågt blodtryck. Fråga om blodförtunnande medel.
Hur höja lågt blodtryck. Fråga om blodförtunnande medel.
 1. 1
  Drick mycket vatten.
  • Höja blodtrycket genom att dricka ett par glas vatten och bibehålla en hälsosam dagliga vattenintag. Lågt blodtryck är ofta orsakas av uttorkning, så dricksvatten kommer rehydrera kroppen och höja blodtrycket. Hälsa drycker med elektrolyter kan också bidra till att höja blodtrycket, men undvik drycker med hög sockerhalt.
 2. 2
  Öka saltintaget.
  • Du kan använda din kost för att höja lågt blodtryck genom att öka ditt intag av salt och natrium. Detta kommer att öka blodvolymen, vilket kommer att höja trycket. Var noga med att rådgöra med din läkare för att säkerställa att det är säkert och hälsosamt att öka din natrium intag.
 3. 3
  Wear stödstrumpor.
  • Stödstrumpor är ofta slitna för att bidra till att minska svullnad och ansamling av blod i kroppen och förbättra cirkulationen. Bär låggradig stödstrumpor under dagliga aktiviteter och de kommer att hjälpa till att reglera blodtrycket genom att hålla blodet cirkulerar regelbundet genom dina ådror.
 4. 4
  Fråga om blodförtunnande medel.
  • Blodförtunnande medel såsom warfarin används ofta för att behandla djup ventrombos, vilket påverkar blodcirkulationen och blodtrycket. Fråga din läkare om att ta ett blod tunnare dagligen kan hjälpa till med just din typ av lågt blodtryck.
 5. 5
  Balansera din kost.
  • Ett viktigt sätt att reglera blodtrycket och förbättra din hälsa, är att äta en hälsosam och välbalanserad kost. Konsumera en begränsad mängd av hög socker-och fettrik mat och se till att äta massor av färska frukter och grönsaker. Öka ditt intag av B-vitaminer, som har visat sig förbättra cirkulationen och reglerar blodtrycket.
 6. 6
  Tänk medicinering förändringar.
  • Vissa läkemedel sänker blodtrycket som en biverkning. Andra, som midodrine och Fludrocortisone, kan bidra till att minska vätskeretention och ökat blodtryck. Diskutera med din läkare om någon av dina nuvarande mediciner kan sänka ditt blodtryck och om en förändring i ditt recept läkarbehandlingdiet kan hjälpa dig att höja din lågt blodtryck.

Varningar

 • Tala alltid med din läkare innan du slutar receptbelagda mediciner eller lägga receptfria läkemedel eller kosttillskott till din kost för att se till att ingen av de mediciner du tar kommer att interagera eller ha biverkningar.
  • Var försiktig om du utforska alternativa behandlingar. Vissa människor fullfölja växtbaserade kompletterar eller homeopatiska läkemedel för lågt blodtryck, men du bör kontrollera med din läkare innan du använder alternativ medicin. Kosttillskott som ingefära och ginseng är inte säkert med alla receptbelagda mediciner.