Wke

Hur att sänka blodtrycket över natten

Om ditt blodtryck är ett stort problem med dig och din läkare, då du behöver båda för att komma upp med en handlingsplan. Även om du inte signifikant lägre blodtryck över natten, kan du göra ändringar natten som kommer att börja resan mot lägre blodtryck.

Steg

Hur att sänka blodtrycket över natten. Gör några allvarliga förändringar i din kost genom att undvika mat som innehåller mycket kolesterol och mättat fett.
Hur att sänka blodtrycket över natten. Gör några allvarliga förändringar i din kost genom att undvika mat som innehåller mycket kolesterol och mättat fett.
 1. 1
  Gör några allvarliga förändringar i din kost genom att undvika mat som innehåller mycket kolesterol och mättat fett. Du vill också att minska mängden salt i din mat, eftersom natrium ökar blodtrycket. Bearbetade livsmedel och charkuteri är höga i natrium, så undvik dem om möjligt. Du kanske också vill lägga till kryddor till maten för att ersätta den smak som försvinner när du minskar saltet. Skär ner på rött kött och införa mer fisk, som lax och tonfisk, och du kan snabbt minska oro blodtryck.
 2. 2
  Inkludera frukt, grönsaker, magra mejeriprodukter och fullkorn i kosten, särskilt de som är höga i kalium, t.ex. aprikoser och bananer.
 3. 3
  Spendera tid förbereder för resor till mataffären. Skriv en inköpslista innan shopping så att du fokuserar på att få vad du behöver, inte vad du frestas av när du vandrar upp och ner gångarna. Lär dig att läsa livsmedelsmärkning och kontrollera dem som du handlar.
 4. 4
  Unna dig lite mörk choklad, som är hög i flavonoider och bra på att minska snabbt blodtrycket. Bara äta med måtta, eller du kommer att gå upp i vikt och besegra sitt syfte.
 5. 5
  Introducera motion i dina dagliga aktiviteter, om du inte redan. Satsa på lätta träning som promenader, yoga eller tai chi. Du kan också infoga stunder av stress i din dagliga rutin, som att ta djupa andetag och stretching. Något alltför ansträngande kan arbeta mot dig, så kolla med din läkare för att se om du kan komma upp med en plan som uppfyller dina behov. Dessa avkopplande övningar är bra för att minska stress också, och ett stressfritt liv sänker blodtrycket.
 6. 6
  Remain hydrerad genom att dricka vatten under hela dagen. Vatten inte bara tvättar bort gifter och salthalten i kroppen, men den kontrollerar ditt blodtryck. Du kan göra en vana av att bära en flaska vatten med dig hela tiden och hålla flaskor vatten i bilen.
 7. 7
  Klipp ut dina laster, särskilt rökning, och du kommer att se ditt blodtryck förbättras. Dricka alkohol i överskott är också dåligt för blodtrycket, men små intag av alkohol är faktiskt bra för dig och kan hjälpa ditt blodtryck. Så kolla med din läkare för att ta reda på hur mycket alkohol du kan konsumera utan att det är dåligt för ditt blodtryck. Minns också att alkohol minskar effekterna av mediciner.