Wke

Hur sänka triglyceridnivåer

Triglycerider är fetter som finns i blodet som kan påverka hjärtats hälsa. Förhöjda nivåer har visat sig öka risken för hjärtsjukdom, särskilt i kombination med ett lågt HDL (det "goda kolesterolet") nivå. Men studier har visat att triglyceridnivåer kan vara en oberoende riskfaktor för hjärtsjukdom. Optimal triglyceridnivån är en fastande nivå av mindre än eller lika med 100 mg / dL. För de flesta människor, är det rekommenderat att börja med livsstilsförändringar för att minska triglyceridnivåer. Detta inkluderar: viktminskning, begränsa socker, mättade fetter och transfetter, öka omega-3 fetter, minska eller eliminera alkoholintag och ökad fysisk aktivitet. Om dessa förändringar inte minskar din triglycerid nivå till en lämplig nivå, kan din läkare måste du tillsätta läkemedel till din behandling.

Steg

Hur sänka triglyceridnivåer. Begränsa mängden socker i kosten.
Hur sänka triglyceridnivåer. Begränsa mängden socker i kosten.
 1. 1
  Gå ner i vikt. Om du är överviktig, tyder allt på att även en 5 till 10 procent viktminskning resulterar i en 20 procent minskning i triglycerider.
  • Mängden minskning i din triglycerid nivå kommer att bero på hur mycket vikt du förlorar. Om du bär övervikt i midjan, har du en större chans att ha förhöjda triglyceridnivåer, så detta är särskilt viktigt för dem av er som är överviktiga med ett stort midjemått (> 35 inches eller 88 cm för kvinnor och> 40 inches eller 102 cm för män.)
  • Minska den totala mängden mat du konsumerar, motionera regelbundet och undvika höga kalori snacks och drinkar. Detta bör bidra till att minska ditt kaloriintag och öka din ämnesomsättning. Viktminskning inträffar om energin från ditt matintag är mindre än den energi din kropp kommer att bränna.
 2. 2
  Begränsa mängden socker i kosten. Överskott av socker har visat sig höja triglyceridnivåer.
  • Livsmedel såsom godis, efterrätter, läsk, sötade te eller kaffe och drinkmixer är mycket hög i socker. Försök äta sockerfria hårda karameller och konsumera drycker med noll socker och kolhydrater.
  • Titta på sockerhalten på livsmedelsförpackningar. Socker är listad som en del av hela kolhydratinnehållet. En normal portion belopp för kolhydrater är 15 totalt gram. Till exempel, om produkten innehåller 30 gram kolhydrater per portion och 28 gram av produkten är från sockerarter, vet du att det är en hög-socker post. Sockren bör inte vara mer än ca 1/3 av hela kolhydratinnehållet av livsmedelsartikeln per portion.
  • För många människor, att undvika regelbundet sötade drycker och fruktjuicer är det enklaste sättet att eliminera överskott av socker i kosten. Kom ihåg att fastän fruktjuice anses innehålla "naturliga" socker, kommer din kropp bearbeta den på ett liknande sätt som tabell socker, vilket bidrar till förhöjda triglyceridnivåer.
 3. 3
  Begränsa mättade fetter och transfetter. Försök att utveckla en vana att regelbundet äta mat med låg fetthalt. Fettsnål mat innehåller mindre än 3 gram fett per portion.
  • Sikta på att förbruka mindre än 6 TBPS. av tillsatt fett dagligen genom att undvika fettrik kött och mejeriprodukter
  • Använd alltid oljor som raps, grönsaker, jordnötter och olivolja istället kokosolja för att laga mat med. Dessa oljor är friskare och lägre i mättat fett.
  • Använd mjuka margariner i ett badkar snarare än stick margarin för att undvika transfetter eftersom transfetter är också visat sig öka triglyceridnivåer.
 4. 4
  Lägg omega-3 fetter i din kost. Omega-3 fetter har visat sig hjälpa nivåerna minskar triglyceridnivåer hos vissa personer. Om du äter fisk, bör det läggas till din diet 2 till 3 dagar per vecka. Lägga till en servering av valnötter dagligen är ett annat alternativ. Källor till omega-3 fetter är: lax, makrill, torsk, valnötter, linfröolja, sojaolja och fisk kosttillskott olja. Servering storlekar kan hittas på etiketten av dessa livsmedel.
 5. 5
  Titta på ditt alkoholintag. Alkohol i din kost kan höja din triglycerid nivå. Det bör vara begränsad i de flesta människor med förhöjda triglyceridnivåer. Mängden begränsningen beror på din förmåga att bearbeta det, vissa människor kan ha en drink dagligen utan att orsaka triglyceridnivåer att öka, medan andra inte kan. Om din triglycerid nivå är högre än 500 mg / dL, bör det undvikas helt.
 6. 6
  Motionera regelbundet. Fysisk aktivitet kan hjälpa till med att sänka din triglycerider nivå, beroende på nivå. Dock kommer vara aktiv hjälper dig gå ner i vikt, vilket minskar din triglycerider.
  • Fråga din läkare om träning är säkert för dig.
  • Börja långsamt om du inte är van vid ett träningsprogram och syftar till att gradvis öka till ett mål om minst 30 minuters motion dagligen 5 dagar per vecka.
 7. 7
  Minska din triglycerid nivå med medicinering. Du kan behöva medicinering, beroende på dina riskfaktorer och triglycerid nivå. Din läkare kommer att avgöra dina behov av det och kan ordinera ett läkemedel för att sänka triglyceridnivåer.
  • Om din triglycerid nivå är 500 mg / dl eller högre, kommer din läkare förskriva förmodligen medicinering omedelbart eftersom det kan orsaka akut pankreatit. Din läkare kan också ordinera en medicin om du redan har ändrat din livsstil och din triglycerid nivå är fortfarande för högt. Ibland är en kombination av både livsstilsförändringar och läkemedel behövs för att få din triglycerider till en lämplig eller optimal nivå. Exempel på läkemedel som används för att behandla förhöjda triglycerider är: gemfibrozil, niacin, lovastatin, Lipitor, Pravastatin, Simvastatin, Kolestyramin och Omega-3-tillskott.

Tips

 • Fråga alltid din läkare frågor, särskilt om medicineringen ska ordineras. Några saker att fråga om omfattar frågat om några biverkningar som med visst läkemedel han eller hon avser att förskriva till dig, hur länge innan du behöver för att få din lab arbete kontrolleras på nytt, och vad din specifika risknivån är för hjärtsjukdom.