Wke

Hur att bleka tänderna med bakpulver

Everybody borstar sina med normal tandkräm. Nåväl, med detta hemma-produkt, kan du borsta tänderna och göra dem ännu vitare i två veckor!

Steg

Hur att bleka tänderna med bakpulver. Blöt din tandborste med lite vatten och doppa den i bakpulver.
Hur att bleka tänderna med bakpulver. Blöt din tandborste med lite vatten och doppa den i bakpulver.
 1. 1
  Blöt din tandborste med lite vatten och doppa den i bakpulver. Samtliga av borsten ska täckas så att din tandborste borst är vita.
 2. 2
  Borsta tänderna i 2 minuter. Spotta om nödvändigt.
 3. 3
  Spotta ut bakpulver, och skölja munnen ren med vatten (du inte vill bakpulver i munnen under en längre tid). Om det finns en stickande eller brännande känsla i munnen, är det dåligt. Se Varningar för vad som kanske inte normalt. Borsta tänderna två gånger om dagen kan vara monumental för blekning av tänderna även utan dessa tips & tricks - särskilt med regelbunden användning av tandtråd och munvatten. Använda munvatten efter kan hjälpa till att ta bort den dåliga smaken av bakpulver, om det är outhärdligt

Tips

 • Försök också att blanda bakpulver med lite vatten och tandkräm i en container och borsta tänderna på det sättet.
 • Se till att inte borsta tandköttet, eftersom det kan resultera i en brännande känsla och blödning.
 • Du kan också blanda limejuice med bakpulver. Fortsätt röra tills en pasta skapas. Du kan behöva lägga mer bakpulver beroende på hur mycket limejuice du använder.
 • Om du har en elektrisk tandborste, kommer det att fungera snabbare om du använder det.
 • En alternativ metod innebär att sätta bakpulver på tandborsten och väta den med lite väteperoxid (den vätska som skulle hällas på snitt). Det gör verkligen fungerar.
 • Efter att borsta tänderna, borsta tungan med din favorit krydda och / eller använd en frukt. Dålig andedräkt är relaterad till tänderna när endast de hus matrester och plack. Den främsta orsaken till dålig andedräkt är bakterier som växer på tandköttet. Försök lätt borsta hela insidan av munnen (förutom halsen) efter svischar munvatten, precis innan din skölj.
 • Borsta tänderna först med vanlig tandkräm och sedan borsta det igen med bakpulver. Detta ger ett bättre resultat.

Varningar

 • Använd en eller två gånger i veckan för bästa resultat.
 • Om du blandar kalk med bakpulver, undvik att borsta på tandköttet så mycket som möjligt. Om du märker blödning från tandköttet under processen av tandborstning, sluta omedelbart och skölj munnen. Detta innebär att ditt tandkött är känsliga för abrasiveness av kalk och bakpulver blandningen. Du kan fortsätta denna metod efter 2-3 dagar.
 • Borsta inte för hårt för en långsiktigt eftersom det kan skada din emalj (som kallas som nötning), vilket leder till överkänslighet.
 • Använd inte den här metoden alltför ofta som nötning kan orsaka permanenta skador på emaljen på tänderna. Det finns några speciella tandkräm varumärken (ofta för rökare) som innehåller mycket skonsammare slipmedel än bakpulver. De kan användas dagligen utan risk för hälsan hos dina tänder och hjälpa till att ta bort inte bara tobak fläckar men också fläckar från kaffe, te och vin.
 • Don `t sätta för mycket bakpulver eller det kan skada tänderna.
 • Bakpulver kan upplösa tandreglering lim. Använd inte den här metoden om du har tandställning eller en permanent hållare.