Wke

Hur man lär sig något nytt varje dag

Önskar du att när dina vänner frågar dig "Vad lärde du dig idag?" du sa något annat än "ingenting"? Den här artikeln presenterar idéer som du kan använda för att se till att du lär dig något nytt varje dag.

Steg

Hur man lär sig något nytt varje dag. Plocka upp en bok som ett lexikon eller uppslagsverk.
Hur man lär sig något nytt varje dag. Plocka upp en bok som ett lexikon eller uppslagsverk.
 1. 1
  Använd internet. Med hjälp av en sökmotor (t.ex. Google, Yahoo och MSN) och skriv in något du alltid velat veta. Det kan vara allt från historien om en pjäs till den process som används för att paketera din favorit mellanmål.
 2. 2
  Plocka upp en bok som ett lexikon eller uppslagsverk. Öppna en slumpmässig sida och läsa det första ordet eller artikel du ser.
 3. 3
  Prata med någon som du vet: en lärare, en vän, en farbror, eller ens dina föräldrar. Be dem berätta om något de upplevt eller såg när de växte upp.
 4. 4
  Prata med en främling. När du besöker deras hemstad som turist, kan de visa dig intressanta platser (som inte får vara med i din turistguide!).
 5. 5
  Var uppmärksam under dina lektioner / föreläsningar / utbildningar. Du kommer definitivt att lära sig något.
 6. 6
  Titta pedagogiska tv. National Geographic Channel, Animal Planet, History Channel, Modern Marvels, önskad nyheter programföretag, etc. En hel del av informationen presenteras via tv. Det finns många möjligheter att plocka upp ett faktum eller lära sig mer om en händelse du bara hade vaga kunskaper om när du tittar på pedagogiska TV.
 7. 7
  Läs. Det spelar ingen roll vad. Morgontidningen, ingrediensförteckningen på flingpaket, skyltar och skyltar gatan på väg till busshållplatsen (eller när du är på bussen), tidskrifter som National Geographic, Wired, etc... Bara läsa och lära. Läsa ledaren i tidningen hjälper dig att förstå vad som händer i världen. Tidningar brukar innehålla alla möjliga historier och information om olika ämnen. Och vem vill inte veta vad som finns i deras mat, eller där de bästa försäljningen?
 8. 8
  Använd google. Prova Random artikeln funktionen.
  Om du har skapat en användarsida inkluderar {{WHTipOfTheDay}} och {{OnThisDay}} mallen.
  Skriva och läsa artiklar på här, hjälper dig läsa snabbare och lära sig något new.After allt, är detta världens största kollaborativa hur man manuellt!
  • Den {{WHTipOfTheDay}} mallen ger dig en bit av information om hur Google fungerar.
  • Den {{OnThisDay}} mallen är en länk till Wikipedia.

Tips

 • Också ge tid till dig själv att tänka och lära sig vem du är är ett bra sätt att lära sig något nytt!
 • Skriv ner alla fakta du lär dig så att du inte glömmer dem. Skriv in dem i en blogg eller ordbehandlingsdokument, eller skriva dem i en dagbok eller anteckningsbok. ange tid för nya spanska ord att använda och vissa grundläggande dialog. Inse kvaliteten på din värld är förmågan att göra distinktioner. Så märker och ta del av dem.
 • Om du tror att lärande är tråkigt, försök att läsa Ripleys Belive eller inte, eller kanske Weird men sant. Dessa böcker har knäppt, underhållande och lätt att komma ihåg fakta.

Varningar

 • Aldrig antar att du är för gammal för att lära sig.

Saker du behöver

 • En informationskälla
 • Pennor, pennor, etc.
 • Notebook Papper