Wke

Hur att fånga öring


kan vara väldigt roligt för dig och för dina vänner och familj. Däremot kan det vara lätt frustrerande och väldigt tråkigt för barnen. Här är hur man har en produktiv dag av fiske efter älven och eventuellt lite kvalitetstid med andra.

Steg

Hur att fånga öring. Känna till reglerna.
Hur att fånga öring. Känna till reglerna.
 1. 1
  Känna till reglerna. regleras av din delstat eller provins. Du måste köpa ett fiskekort. De flesta sportartiklar butiker säljer dem. Din statens vilt Avdelningen publicerar också en broschyr om regler, begränsningar och restriktioner. Det är viktigt att känna till och följa dessa - inte bara för att det är lagen, men också eftersom en hel del tid och energi läggs på att hålla fiskpopulationer och ekosystem så produktiva och balanserat som möjligt.
 2. 2
  Få din utrustning. Om du shoppa runt, kan du hitta spö och kombinationer med början vid omkring tjugo dollar. Du behöver också krokar, linje och vikter. Även om det finns billiga delar av utrustning, ju mer du betalar, desto längre utrustningen pågå och desto bättre är det sannolikt att bli.
  • Stången / rulle kommer kan komma per-buffras med linje, om inte, kommer du att behöva köpa 4 to 8 £ linje provfiske och spole med lina på rullen. Många sportartiklar butiker har toppkvalitet raden i bulk, och buffra det åt dig till en mycket rimlig kostnad. Du behöver också # 6 till # 10 krokar, "Split shot" vikter som enkelt kläms på linjen, och ett nät. Återanvändbara split shot är oftast bara några cent mer, och väl värt det. Du kanske vill köpa stålkulor som vissa tror att blyvikter kan skada fisk och miljö.
 3. 3
  Köp rätt redskap. Ljus tackla föredras för floden. Den metspö kommer att ha vikten utbud av tryckta linjen. Du måste köpa ett spö som är rankade mellan 2 till £ 8. Att köpa stången / rulle combo är oftast den bästa och billigaste sättet att uppnå detta. Några erfarna sportfiskare föreslår att du håller dig borta från den slutna typen fiske rulle som har en knapp på det att du trycker på för att släppa linjen under gjutningen av betet. Denna typ av rulle är benägen att interna tovor, och skulle hämma en ny fiskaren att punkten för roterande honom eller henne bort från sporten. Å andra sidan, slutna inför hjulen är mycket lätt att använda. Det beror också på vilken typ av fiske som du kommer att göra. Slutna möter rullarna är bra för mete, men är dåligt anpassade för att använda spinnare eller andra beten. Å andra sidan, öppna inför snurrande hjulen fungerar bra för båda stilarna.
 4. 4
  Hitta ett. Du behöver en som antingen naturligt har öring eller ännu bättre, är fyllt med öring. Den Viltförvaltningen häfte bör ha denna information som anges i den. Välj bara en nära dig. Vattendrag med naturligt reproducerande öring populationer har ibland striktare tackla och begränsningar bete, till exempel "konstgjorda beten med en enda krok bara." Dessa är mycket svårare att använda för att fånga öring.
 5. 5
  Rigga upp din tackla innan avresa. Det lättaste sättet att göra är att knyta på en kättingslänk med en enkel clinch knut. Under inga omständigheter får en överhandsknop användas. Detta kommer att medföra att mono trådar att klippa sig. Försök att knyta en av dessa knutar i linan och ge den ett snabbt ryck om du vill se hur skadlig denna knut är.
 6. 6
  Om du använder bete du behöver oftast fästa split skottvikten till linjen. Detta tjänar två syften. Först låter det dig att kasta mer effektivt, och det gör att du kan styra hur snabbt ditt bete kommer att driva, om alls. Placera vikt ca 2 meter under kroken och vara säker på att nypa vikt tillräckligt svårt att vikterna inte flyttar på linjen, men löst nog att du kan justera sin position på linjen också. Ett par spetstång fungerar bra.
 7. 7
  Få bete. Kontrollera reglerna för att se vad bete är tillåtet. Tre populära öring beten är levande daggmaskar, laxrom och konserverade majskorn.
  • Små spinnare, skedar och andra kan också användas. Om du fiskar i en liten flod, använd lättare beten. Ett undantag till detta är små, snabbrörliga floder. Dessa vatten kräver tyngre beten.
 8. 8
  Alltid kasta något uppströms. Detta gör att ditt bete eller drag för att glida med strömmen och ser mer verklighetstrogna. En bra tumregel för att försöka fånga synlig fisk är att gå 20 - 50 meter nedströms och kasta uppströms förbi fisken. Detta tjänar även två syften. Som nämnts tidigare, måste du ha en naturtrogen drift på ditt bete eller drag. Även de flesta öring möter uppströms och vänta på mat som ska tvättas mot dem. Det betyder att om du går nedströms du är bakom dem, och mindre benägna att ses. Om du gör skrämma fisken bör du vänta cirka 20 minuter innan du försöker fiska den platsen. I mindre vattendrag är det också viktigt att "vila" ett hål efter att fånga en fisk. Detta innebär väntar på 15 - 20 minuter innan fisket hålet igen, eller fiska en annan plats ett tag innan han kom tillbaka.
 9. 9
  Kontrollera din lokala väder prognos. Fisk kommer att bita i nästan alla tillstånd, men du bör åtminstone försöka att förbli torr. Du kan matcha ditt bete till väderförhållandena. Under en regnstorm och upp till 24 timmar efter många daggmask ska tvättas i floden. Detta är den bästa tiden att fiska maskar. På blåsiga dagar beten som gräshoppor och syrsor är effektiva. Detta beror på det faktum att blåsiga förhållanden orsakar dessa buggar att hamna i vattnet.
 10. 10
  Gå till floden själv första gången ut. När du kommer dit, låt alla dina fiske grejer i bilen och gå spana ut situationen. Var uppmärksam att leta efter andra fiskare längs strandlinjen. Leta efter några fina gläntor på stranden som är lätt åtkomliga. Du kommer också vill se för långsamma fläckar av djupt vatten, eller något område där floden går från djupt till grunt eller grunt till djupt. Konvergerande strömmar är en annan bra sak att leta efter. Om det är ett moment flod, kommer det att finnas massor av människor fiske. I allmänhet är de trevliga människor, och om du stanna upp och fråga hur det nappar eller om de fångat någon, kommer de att värma rätt upp till dig och är mer än gärna förklara för dig var och hur att fånga fisk i just flod.
 11. 11
  Gå tillbaka och få din fiskeredskap och bege dig till en av de platser du borde ha hittat när du var scouting saker.
 12. 12
  Bait din krok. Om du använder något av, måste du trycka kroken till slutet av masken och arbeta längden på masken på kroken tills masken blir till slutet av kroken och dra sedan av kroken ut genom masken för att exponera den. Nypa bort återstoden av masken ca 1 tum från kroken så att en liten del dangles från änden. Om du använder Roe eller majs, helt enkelt driva ett par stycken på kroken bara förbi hulling.
 13. 13
  Kasta bort. Detta verkar enkelt men kan vara svårt.
  • Återigen, är den riktning du behöver för att kasta på en flod up-floden, då du tillåter betet och linjen för att driva nedströms i strömmen. Kasta till klockan 11 när du står inför floden. Om du fiskar ett lockbete du kastar till samma område, men dra spetsen på ditt spö tillbaka långsamt efter lockbetet är i vattnet för att få den i rörelse innan du veva in
  • Ta spötoppen bakom dig långsamt, och tryck och håll in knappen på rullen med tummen. Snabbt föra spötoppen runt till direkt framför dig och släppa knappen i mitten av rösterna. Var noga med att inte piska staven för hårt eller ditt bete kommer få kastas undan.
  • Om du använder en stång utan en knapp, använd pekfingret för att hålla linjen, sedan vända borgen (lilla baren) upp och fortsätta att hålla linjen. Följ samma instruktioner som ovan, genom att hålla på fram till mitten och låta den flyga.
 14. 14
  Låt betet drift, hålla spötoppen upp och om ansiktet nivå. När betet får förbi dig, kommer linjen att börja strama upp, så håll ögonen på spötoppen och var gränsen går i det perifera seendet. Alla små drar på spötoppen kunde vara betet studsar stenar eller det kan vara en öring provsmakning betet. Vänta för öringen att ta betet. Du kommer att veta när du har en fisk på den stora drag på spötoppen.
 15. 15
  Ställ kroken. Gör detta genom att snabbt ryck spötoppen upp 1-2 ft Om du har fastnat fisken, kommer ditt spö böjas över tiden. Veva in sakta och hålla spötoppen ovanför ditt huvud. Om du sänker stången spetsen, kan fisken få undan eftersom det våldsamt thrashes omkring i vattnet. När du har fisken rullas in till stranden, ta ditt nät och försiktigt skopa upp.
 16. 16
  Bestäm vad du ska göra med fisken. Ska du behålla det eller släppa det? Återigen, måste du känna till reglerna på vilken storlek fisk du får behålla. Normalt fiskar är vanligen cirka 9 inches lång om moment liten och är för små för filé, men är läckra när de bereds whole.There är fisk moment fånga kompetent storlek (12in. +) Om du inte filé fisken måste du rengöra den (ta bort sina inälvor) före tillagning. Vänligen håll bara vad du äter. Normalt fiskar överlever sällan över vintern eller reproducera, och konkurrerar med vild fisk. Det är bättre att hålla ett par moment fisk till middag och släppa all vild fisk.
 17. 17
  Skydda. Om du inte vill behålla fisken, är det mycket viktigt att du inte hantera fisk alls om möjligt. Öring, liksom all fisk, har en skyddande beläggning av slem på dem. Vidröra dem bort slem och kommer faktiskt "bränna" fisken där du rör den. De flesta öring överlever en ordentlig release. Blöt händerna och netto före hantering av fisken. Försök att hålla fisken i vattnet och ta tag i kroken på kurvan, antingen med fingrarna eller pincett, och ta bort den från fisken försiktigt. Tanken är att dra kroken ur samma sätt som det gick i. Om fisken svalde kroken, kommer du att behöva skära linjen och försök att inte dra på det väldigt mycket som du kommer att slita fiskens innanmäte sönder och det mest sannolika kommer inte att överleva. Var mycket noga med att inte pressa fisken, eftersom detta kommer att orsaka inre blödningar och en mycket långsam, plågsam död för fisken.
 18. 18
  Låt öringen att glida undan och tillbaka i vattnet. Stöd fisken upprätt försiktigt nickade uppströms, tills den återfår sin balans och det kommer att simma bort. Kasta eller tappa inte fisk från mycket hög eftersom det kan spricka luftblåsorna fisken har att behålla flytkraft under vattnet.

Tips

 • En sak att komma ihåg om fisket i älvarna är om du kan se öring, de kan se dig. Blå och gröna kläder ryktas vara svårare för öring att se. Öring är också känslig för vibrationer så gå mjukt och undvika att hoppa, skrika eller något annat som är bullriga
 • Ha tålamod, slappna av och njuta av att vara i naturen. Fiske handlar om mer än att bara fånga fisk, det handlar om att njuta av naturen och glömma dina spänningar.
 • Tid på dygnet och väderförhållanden kommer att påverka vad bete som fungerar bäst.
 • Dessutom är flugfiske ett bra sätt att komma ut på floden och njuta lite tid med öring.
 • Om du får din linje fastnat, antingen på en sten eller ett träd, försöka komma så nära som möjligt utan att sträcka din linje innan du skär loss, eller så kan du försöka få loss den genom att dra i olika riktningar (detta kan eller kanske inte lyckas, så i slutändan, om allt annat misslyckas helt enkelt skära linjen off).
  • Inte fiska inte samma plats i mer än 20 minuter om du får några tuggor.
 • Var noga med att De-barb alla dina krokar! Det gör det mycket lättare att få kroken ur fiskens eller dig.

Varningar

 • Om du aldrig har varit i naturen, vara uppmärksam på andra djur som kan vara nära, särskilt ormar. Men oroa dig inte, så länge du håller dig till vägar och hålla ett öga på marken, kommer du troligtvis inte ser något som de är medvetna om att du i god tid och kommer antingen lämna eller dölja. Men var försiktig av hinder i vägen när man kliver över saker som stockar.
 • Öring lever i kallt vatten (45 º F-55 º F), så om du vill komma ut i floden för att fiska, behöver du skyddsutrustning eller du kommer snabbt att få hypotermi.
 • Vissa älvar har dammar på dem. Du måste veta var dammarna är och om de är vattenkraft. Dessa dammar kan börja generera när som helst och kommer att orsaka floden att stiga drastiskt och orsaka extremt farliga strömmar.

Saker du behöver

 • Rod
 • Bete, beten, eller flugor
 • Fiskelina
 • Fiskekort (Minimum ålder som krävs varierar från stat till stat.)
 • Fiskelåda
 • Stringer-att hålla fisken i vattnet