Wke

Hur att förändra sig själv

Vid en eller annan gång, blir vi alla missnöjda med en sfär av våra liv och bestämmer förändring har fått komma. Men när vi väl satt på våra vägar, verkar det omöjligt att manipulera vem vi har blivit, att "lära en gammal hund sitta." Men med rätt inställning och konstant diligence, kommer dessa steg hjälper dig att hitta en ny "dig."

Steg

Hur att förändra sig själv. Identifiera problemet.
Hur att förändra sig själv. Identifiera problemet.

Ställ ditt huvud rätt

 1. 1
  Identifiera problemet. Du har bestämt dig för att byta, men hur och varför? Tydligt identifiera problemet är det enda sättet som det kan lösas. Vad kommer att ändra resultatet i?
  • Det är bäst att börja positivt. Skriv ner en lista på vad du tycker om dig själv. Om det är svårt, vad andra säger att de tycker om dig? Att känna dina goda egenskaper som gör det lättare att dra på dem senare för att bli av med de vanor du försöker sparka.
  • I en mening, ange exakt vad du vill. Se till att det är vad du vill och inte vad andra tycker att du borde ha. Om du inte verkligen vill förändring, kommer det inte komma.
  • Nästa, göra en lista över skäl till varför du vill ha denna förändring. Att se alla motiven nedskrivna framför dig - och med hänvisning till det senare - kommer att hålla dig på rätt väg.
 2. 2
  Prime din hjärna. Du har tränat din hjärna på ett sätt och nu är det dags att träna det på ett annat. Att hålla rätt inställning är absolut nödvändigt att erövra permanenta förändringar.
  • Ofta är vi inte de människor vi tror att vi är. Vissa problem kan lösas enkelt genom att justera hur vi tänker, skönhet är inte den enda i betraktarens öga. Tänker på dig själv hur du vill vara är det första steget till tro.
  • Få din hjärna att tänka på rätt spår. Om du är längtan att vara mer ambitiös, göra en lista över associerade ord ("drive", "göra", "gå", "skapa", "begå", "ivrig", etc.) varje morgon för att få din hjärna på humör. Detta kan göras med något ämne - vilka ord förknippar du med ditt mål?
 3. 3
  Räkna med störningar. Saker händer i livet som vi aldrig kunde förvänta. Din väg att förändra kommer att kantas hinder och människor som försöker mosse ner dig. Att veta att de fallgropar i vägen är mindre bakslag och kan övervinnas är nödvändig för framgång.
  • Vistas realistiskt är det bästa sättet att ta itu med något skrämmande ämne. Skyll inte dig själv eller andra för att hålla dig från ditt mål. Motgångar är normalt och kommer att hända.
 4. 4
  Förvänta misslyckande. Förändring sker inte över en natt. De närmaste veckorna kommer att vara full av små misslyckanden. Dessa är inte på grund av någon förbiseende från din sida.
  • Misslyckas gång betyder inte att du är klar. Bara för att du har hittat något som inte fungerar det betyder inte att det är slutet av vägen. Vet att komma tillbaka upp är den del som räknas.
 5. 5
  Ha tålamod. Om förändring kan komma över en natt, skulle det inte vara värt det. Du kanske inte ser resultat så snart du hade planerat.
  • Det vore bättre att underskatta och överlevereras än förväntar världen och misslyckas. Även de minsta förändringarna är indikatorer som du är på rätt väg. Ha tålamod, andas och slappna av.

Ställ rätt mål

 1. 1
  Räkna ut dina mål. Du vill ändra, säker, men vad betyder det egentligen? Tänk på affirmatives, inte negativ.
  • Om du vill gå ner i vikt, hur mycket? Genom diet eller motion eller båda? Förtydliga dina metoder kommer att hjälpa dig att tänka klarare. Ett mål som anger, "Jag vill förlora 2 pund per vecka genom att begränsa mig till en 1300 kalorier per dag diet och tränar 4 timmar i veckan" är lättare att följa än "Jag vill inte vara fet längre."
  • Om ditt mål är mer abstrakt (som i, "jag vill vara mer säker."), Tänka i konkreta exempel. Istället för "jag vill vara mer säker," sätta upp mål som "Jag vill starta konversationer med främlingar," "Jag vill fråga en kille / tjej för hans / hennes nummer," eller "Jag vill visa mitt arbete till den offentliga ångest-fri. " Var specifik och begränsa den till vad du verkligen vill.
 2. 2
  Var realistisk. Syftar till att förlora 20 pund i en månad ställer dig upp för misslyckande. Inte nå det målet i slutändan kommer att få dig att känna dig sämre. Sätt upp ett mål som du tror är möjligt.
  • Att vara realistisk också innebär att inte vara negativ. Du är den enda som hindrar dig från att ändra. Bollen är alltid hos er.
 3. 3
  Ställ en tidsgräns. Att tillåta dig själv så mycket tid som du behöver avlägsnar någon ansvarskänsla. Fastställa en tidsfrist för att uppmuntra effektivare beteende.
  • Skapa checkpoints. Ge dig själv 8 månader för att göra 14930€ får inte vara otroligt hjälpsamma. Tänk kortare sikt - vad är genomförbart i en månad? Din motivation kommer fortsätta att vara högre om en bedömning datum är i sikte.
  • Tänk hur mycket förändring du söker. Om du behöver ett år, ge dig själv ett år. Om du tror att du kan attackera problemet i några veckor, med alla medel! Känn dig själv och vad du är kapabel till.

Ställ rätt aktiviteter

 1. 1
  Börja nu. Säger du får gå "i morgon" är det samma som aldrig startar alls. Imorgon är en dag som aldrig kommer. För att ändra, måste du inte skjuta, kommer du att uppnå någonting genom att skjuta upp det.
  • Om du är för upptagen för att begå, är nu inte rätt tidpunkt. Bedöma om du är redo att verkligen börja vägen att förändra och gå därifrån. Om du inte, känner mig inte skyldig. Ompröva igen när du är på en annan plats.
 2. 2
  Tänk smått. Liten är genomförbart och tar bort ursäkter. Tandtråd en tand är en start. Om stora förändringar är omöjliga eller skrämmande, inte blyg inte bort från att göra ens den minsta bit av ansträngning.
  • Ofta är de inledande insatser hårdast. Ha detta i åtanke när du just har börjat - det kommer att bli lättare härifrån.
 3. 3
  Belöna dig själv. Erkänner dina framsteg med positiva känslor och utanför godsaker gör att du kommer på lång sikt. Kasta dina nävar i luften, titta där extra 30 minuters TV, eller unna dig en dyr middag.
  • Försök att inte använda belöningar som är mot dina framsteg. Om ditt mål är att gå ner i vikt, till exempel, belöna dig själv med en ny outfit eller en mini-semester, inte en tredje portion glass.
 4. 4
  Använd dina känslor. Hellre än att låta dina känslor bestämmer ditt beteende, låt ditt beteende avgör dina känslor. Det är möjligt att tillverka känslor för att ändra hur du känner. Ett enkelt exempel på detta är att hålla upp huvudet och ler. Dina känslor ta ledtrådar från dina muskler och kropp.
  • Gå en tillförordnad klass. Detta kommer att ge dig förstahandserfarenhet på att bli en annan person. Det kanske inte är din kopp te, men det kommer att tvinga dig att ta en djupare titt på känslor, förstå sina rötter, och tillverka dem verkligen.
 5. 5
  Känn dig obekväm. Vistas i samma låda kommer att ge samma resultat. Ut ur din komfortzon och utveckla vanor av denna nya person du blir.
  • Att vara obekväm är inte trevligt, det är dock ett medel för att förändra. Göra saker som sätter oss på kanten hetsa nya känslor och tankeprocesser. Nya tankeprocesser leda till nya och annorlunda möjligheter, vilket resulterar i förändring.
  • Välj något med anknytning till ditt mål. Om du vill vara mer säker, gå ställen som tvingar dig att träffa nya människor. Öva gör inte perfekt, men det gör vana. Träffa nya människor kommer långsamt blivit en vardaglig sak. Om du vill gå ner i vikt, prova en ny metod för att utöva. Löpning, yoga, eller en aerobics klass kan visa dig resultat du aldrig har sett förut (och bevisa en givande, positiv upplevelse).

Granska dina framsteg

 1. 1
  Upprätthålla din motivation. Under denna själv förändra projektet, kommer du träffar svackor där det är svårt att stanna på rätt spår. Var medveten om dessa tider och hantera dem därefter.
  • Gör dig till svars. Visa dina framsteg till familjemedlemmar eller vänner eller gå med i ett online-forum.
  • Bär inte ut dig. Du kanske känner för att köra 10 miles den första dagen, men nästa är du för trött för att flytta. Lätthet in dina mål.
  • Övervaka din self-talk. Om det är negativt, sluta! Ta vilken negativ tanke och ersätta den med en positiv. Avsluta tankar mitt i en mening.
  • Hitta likasinnade. En stark stödgrupp gör varje försök exponentiellt lättare.
 2. 2
  Håll koll på hur du mår. Loggning dina beteenden och letar efter mönster hjälper dig att ta itu med de mest effektiva sätten att nå ditt mål.
  • Om du ser dig själv att ge efter för dina gamla vanor, skriv ner när, hur och varför. Analysera möjliga orsaker. Kanske du var hungrig, trött eller frustrerad från en dag på jobbet.
  • Notera dina framsteg! Om du hade en bra dag, skriva ner det! Att kunna gå tillbaka över de framsteg du gjort kommer att pressa dig att fortsätta på.
 3. 3
  Håll dig frisk. Allting är lättare att hantera när du är frisk. Bortsett från de otaliga fördelar för din hälsa och livskvalitet i stort, kommer att hålla sig frisk gör det lättare att hålla en positiv attityd.
  • Äta bra, att få en god natts sömn, och vara aktiv är förrätter till en övergripande bra dag. Sätta upp mål som är frustrerande och svårt att uppnå är svårt nog - du vill ge dig själv den bästa chansen möjligt. Ta hand om din kropp och själ innan du attackerar någon större fråga.
  • Om du inte känner dig bra de flesta dagar, måste ett större problem lösas först. Spela mind tricks, tänka positivt, och sätta mål måste ta sparlåga för din hälsa och lycka.
 4. 4
  Ställ ditt mål. Som ni framsteg, kanske du vill göra ändringar i dina ideal. Notera dina framsteg och lätta upp eller slå ner för att passa vad du är kapabel till.
  • Om du gör stjärnornas framsteg, fantastiskt! Utmana dig själv och sätta nya, svårare mål.
  • Känn ingen skuld om du inte slår märkena du ursprungligen syftar på. Ompröva och sträva efter vad som är genomförbart. Det sista du vill är att bli avskräckt och sluta.
 5. 5
  Keep it up. När du har nått önskat resultat, låt inte upp. Vanor tar tid att bilda - ge dig själv tid att vänja sig vid din nya rutin.
  • Detta bör vara en livslång förändring. Även om det i början tar medvetet försök att hålla sig borta från kolhydrater, att inleda samtal, för att spara pengar, snart nog ska det vara hårt fast i din hjärna och automatisk.

Tips

 • Framför allt börjar förändras med medvetandet. Om du inte är medveten om vad du gör, kan du inte ändra ditt beteende.
 • Tveka inte eller ge upp. Fart och vägrar att sakta ner.
 • Smile. Detta kommer automatiskt att sätta en ljusare prägel på din dag.
 • Resa någonstans att rensa ditt sinne. Du kan upptäcka nya saker eller nya tankar som kan förändra ditt sätt att tänka, att lägga till din nya identitet.
 • Kom ihåg att du bör vara vad gör dig lycklig. Om en förändring är för någon annan, kommer det fastnar inte.
 • Vad andra människor tycker är inte en fråga. Du gör detta för dig, inte dem.
 • Vara långlivade. Det tar upprepa en åtgärd 21 gånger för att det ska bli vana. Den första dagen kommer att bli mycket svårt, men då blir det dubbelt så lätt varje dag efter det.
 • Du kan förändra sig själv så många gånger du vill. Ingenting är permanent eller irreversibel.
 • Ändra ditt utseende är ett sätt att uppmuntra till inre förändring (mer professionella kläder kommer att uppmuntra dig att bli mer professionell, etc.), men bör aldrig förväxlas med den äkta varan.

Källor & citaten