Wke

Hur att förbli ung trots allt en senior

Åldrande är en oundviklig naturlig process av BIOS: Vi blir äldre, men vi behöver inte känna eller tänka gammal! Om vi slutar tänka i vår ålder-nummer som prediktiva för vårt beteende, då vi kan vara och känna så unga som vi "tror" vi är. Positiva, proaktiva insatser kan leda till att aktualisera våra bättre liv nu, så låt oss få upptagen uppfylla våra drömmar - och samtidigt hjälpa andra gör det: Live unga...

Steg

Hur att förbli ung trots allt en senior. Resa ensam eller med vänner.
Hur att förbli ung trots allt en senior. Resa ensam eller med vänner.
 1. 1
  Håll lärande. Många pensionärer tittar på en dator, och tänker "Jag är för gammal för att lära sig att". I verkligheten är vi aldrig för gammal för att lära sig något nytt. I det ögonblick du börjar tänka att du är, tar du ett steg framåt mot att bli gammal!
  • Gå tillbaka till skolan: ta kurser, lära dig saker som du alltid velat lära sig, ta agerar eller konst klasser.
  • Lär dig att flyga ett plan, lära sig att köra en bil om du inte redan har gjort det. Tänk bara på vad du kan göra, istället för vad du inte kan.
 2. 2
  Resa ensam eller med vänner. Det är inte nödvändigt, om du inte har råd med det, att resa långt. Utforska området där du bor och hitta nya platser som du aldrig har känt funnits är kul och intressant. Det kommer att få dig ut ur huset, träffa nya människor, se nya saker och hålla dig aktiv.
 3. 3
  Gå med i en kyrka, klubb eller organisation som behöver och uppskattar dig. Det kan vara en religiös grupp, en skrift klubb, eller du kan kontakta ett museum och lära sig att bli en docent.
  • Organisationer behöver alltid frivilliga, och du kan oftast välja dina egna timmar.
  • Det bästa är, du kan tour museet gratis när som helst du vill.
 4. 4
  Visa alla hur man njuta av ett aktivt liv: Ta upp sömnad, virkning eller stickning. Ta reda på var de undervisar bågskytte, gevär eller pistol skytte. De hålls inomhus eller utomhus på området, som erbjuder uthyrning på utrustning som behövs. Gå cykling med grupper eller ensamma. Lär dig att spela kortspel eller brädspel.
 5. 5
  Gå till konserter, kyrkliga evenemang sång, filmer eller levande teater utan kostnad. Många av Broadway åka på utflykter till små städer, och biljetterna är rimligt prissatta.
  • Delta Gratis College händelser: de flesta högskolor presentera utan kostnad konserter, konst showcases, vetenskap och utställningar teknik, orkester och konserter piano.
  • Stöd FANTASTISKA elev-artister som skulle älska att ha dig i en aktiv och entusiastisk publik.
 6. 6
  Lär dig att få fysisk eller andlig:. Handla för en intressant "ny" outfit för kyrkan eller squaredans (och sedan använda det!) På en sparsamhet butik för att vrida klockan tillbaka till när du var shopping för din första high school outfit.
 7. 7
  Kolla in grupper som lär squaredans, sällskapsdans eller linedance beroende på dina intressen.
 8. 8
  Minns hur spännande lärande och nyskapande kan vara? Detta kan vara ännu mer spännande eftersom du upptäcka ett nytt liv!

Tips

 • Försök läsa heliga texter av olika religioner och lära sig om dem. Läsa böcker kan hjälpa till att hålla dig frisk och alert.
 • Det viktiga är, hålla hjärnan aktiv, hålla lärande.
 • Aldrig tror att du är för gammal för att lära sig eller göra något speciellt, eftersom det ögonblick du tror att du är, är det ögonblick du har blivit för gammal.
 • Se vad du tycker om att hitta en: kyrka, moské, synagoga eller tempel där äldre medlemmar känner sig fria att le, skratta, applådera, hälsar alla graciöst (och även dansa av glädje inför Herren) och entusiastiskt i ande och sanning. Kan du fira Guds nåd och kärlek utan rädsla - växer i nåden och vårda av Herren?
 • Lär Sudoku: Det är en mycket utmanande brain-teaser som kan lägga undan när trött, och plockade upp igen när som helst.
 • Det finns en värld där ute som bara väntar för seniorer att utforska. Genom att göra så, har du inte tid att tänka på saker som ail dig.
 • Få upptagen: du bör vara för upptagen med att tänka på lärande, att få biljetter och planera dina dagar.
 • Om du är hedniska eller ateist, leta efter grupper av människor som delar ditt trossystem och bli aktiva i samhället. Det finns ingenting om hedendom som säger att du inte kan bli en äldste, kan du vara mycket värdefull och skulle sannolikt bli beundrad för din ungdomliga outlook av dem yngre. Ateister hittar ofta egna sociala kontakter i vetenskap eller filosofi grupper. Oavsett vad du tror eller inte tror, ​​söker andra som delar dina åsikter och stödja dem kan vara bra för moralen.

Varningar

 • Aldrig sluta göra de aktiviteter som du hade gjort det mesta av ditt liv, det vill säga - lärande (. Du kan vilja återvända till college) och arbetar, även starta andra karriärer snarare än bara pension: Colonel Sanders startade KFC (Kentucky Fried Chicken) efter han "pensionerade" - och äldre, hjälpte pensionerade förlaget Benjamin Franklin skriver den amerikanska självständighetsförklaringen, blev den amerikanska ambassadören till Frankrike och även arbetat på den amerikanska konstitutionen i sina sjuttio-och åttiotalet, leva för att vara nästan nittio.
 • Skapa inte ett problem eller negativa tankar om åldrande.
 • Undantaget för verksamheter råd skulle vara om du var allvarligt sjuk, eller hade ett medicinskt tillstånd som skulle hålla dig från att vara fysiskt aktiva. Däremot kan du lära dig alltid att lyssna på ny musik, eller läsa talböcker, eller skriva brev till brevvänner, eller titta på instruktions tv-program.