Wke

Hur man bygger ett socialt liv som pensionär


När en mogen person förlorar en make, en nära vän, eller ens ett husdjur, kan det vara mycket lätt att tappa perspektivet på livet. Det är alltför lätt glida in sorg och avskildhet och sluta om med människor som en gång fyllde en viktig del i det dagliga livet. Barn (i förekommande fall) har ofta flyttat och är ofta så djupt involverade i sina egna liv, med arbete, barn och andra åtaganden som de inte kan spendera mycket tid med sina åldrande föräldrar. Även upplever förlust och ensamhet som en pensionär är svårt, är det inte omöjligt att utveckla ett nytt socialt liv. En bra attityd är en viktig faktor, som gör det mesta av de möjligheter som kommer i din väg. Här är några sätt som du kan börja bygga ett meningsfullt socialt liv för dig själv som hjälper dig att leva ett meningsfullt och målmedvetet.

Steg

Hur man bygger ett socialt liv som pensionär. Bestäm vilka aktiviteter du brukade njuta.
Hur man bygger ett socialt liv som pensionär. Bestäm vilka aktiviteter du brukade njuta.
 1. 1
  Bestäm vilka aktiviteter du brukade njuta. Gjorde en förlust leda till att du avsätta favorit hobbys eller sysselsättningar? Plocka upp dem från där du slutade. Eller prova på nya aktiviteter med hjälp av en lokal klubb, grupp, eller ens via Internet och bibliotek forskning. Använd den lokala tidningen för att hålla sig à jour med kommande händelser av intresse. Besök universitet föreläsningar om ämnen som du inte vet något om att sträcka på fantasi och förbättra dina kunskaper. Fler idéer föreslås i tipsen nedan.
 2. 2
  Återgå till. Medan klättring Mt. Everest kan inte längre vara i korten, det finns verkligen inget som hindrar dig från kvarvarande fysiska aktiviteter med promenader klubbar, gjorde senior eller annan friskvård tillgängliga speciellt för seniorer. Hålla sig i form är ett säkert sätt att bygga upp förtroende och återfå en sund syn på livet!
 3. 3
  Hitta en kompis. Om du känner ovilliga att gå ut på egen hand, det finns många frivilligorganisationer som hjälper genom att tillhandahålla transport. Bjud in en vän eller granne att delta i evenemang med dig. Komma tillbaka in i rytmen av att träffa nya vänner. Så småningom kommer du att bli mindre rädda för att gå ut ensamma.
 4. 4
  Var öppen för nya förslag. Detta kan kännas obehagligt i början, speciellt om det handlar om ny teknik. Överväga att prova nya aktiviteter som möjligt ges din nivå av hälsa och fitness, och att du tycker är intressanta. Försök att inte reagera negativt på förslag från andra som försöker hjälpa. Tänka igenom saker innan den förkastar idéerna helt och hållet. Du kan upptäcka något du önskat att du hade försökt tidigare.
 5. 5
  Bli en mentor för yngre människor. Ungdomar är ivriga och villiga elever när de upptäcker att du har kunskap som du är villig att dela med sig. Erbjud dina tjänster på lokala klubbar för att hålla föredrag, för att lära en färdighet eller att vägleda människor (museer, djurparker, parker etc.). Äldre människor respekteras för sina kunskaper, kapitalisera på detta genom att dela den.
 6. 6
  Förbli positivt. Smärtan kommer alltid att finnas där, det är den typ av förlust. Du förtjänar det bästa efter att ge så mycket av dig själv till världen.. Smiling inducerar positiva kemiska förändringar i hjärnan och ger oss tillbaka upp. Ta in en ljus film eller hyra en gammal klassiker att titta på hemma. Lyssna på komedi på radion, ta en humoristisk bok eller två från biblioteket och ha en bra hjärtligt skratt. och Ditt välbefinnande kommer att öka, vilket är ännu viktigare om du har begravt sig själv under en belastning av sorg, självömkan och sorg.
 7. 7
  Tänk utanför torget. Forskning Internet för berättelser om de mer utmanande saker pensionärer gör, cykla över länder, skriver ett första, ange Mästarnas spel etc. Alla dessa saker och mer är möjligt med rätt attityd. Du är så som du låter dig vara, dina drömmar är så expansiv som du låter dem vara. Så, vad om alla de saker som du lovat dig själv att du skulle göra en dag? Kanske idag är den dagen.

Tips

 • Oavsett vad du gör, alltid erbjuda sig att hjälpa andra, och var inte rädd att be om hjälp, antingen. I strävan nya aktiviteter och kunskap, kan du bygga upp ett socialt liv genom att helt enkelt dela din nyfunna livsglädje.
 • Här är några idéer på aktiviteter:
  • Bokklubbar: Skanna anslagstavlan på ditt lokala bibliotek eller bokhandel för bokklubbar som träffas regelbundet och åsikter berätta om en viss bok eller författare.
  • : Besök en kurs rekreation golf i ditt område. Slå några bollar på rangen för att se om du gillar det. Fråga med programansvarig eller på plats pro om grupper av andra seniorer som kan behöva en annan medlem. Om det inte är ledande grupper, vara proaktiv och börja en!
  • Att lära sig nya Kök: Många kommuner har en butik som specialiserat sig på köksredskap, böcker, och erbjuder matlagning demonstrationer eller klasser. Små grupper av mat och matlagning entusiaster bildas och deras medlemmar blir snabbt vänner genom att dela idéer, recept och "touring" middagar på varandras hem, även turnera ett land för sin mat är inte ur mån av möjlighet. Flytta bortom köket du har alltid gjort och prova något helt annat.
  • : Dessa tidlösa aktiviteter är alltid stora fritidsintressen. Kolla in det lokala hantverk eller tygaffär för inlägg på klubbar eller grupper som delar dessa fritidsintressen. Eller erbjuder sig att undervisa - dina kunskaper är i hög efterfrågan från yngre generationer återfinner sin användbarhet och avkopplande natur.
  • Trädgårdsskötsel: Detta kan nästan bli ett jobb lika mycket som en aktivitet, beroende på hur mycket du vill göra. Oavsett om det är bara stökar runt en liten blomma säng, eller bli en expert på rosor och orkidéer, trädgårdsarbete är ett mycket populärt tidsfördriv. Trädgård klubbar i överflöd och många städer har en gemenskap trädgård där individerna behålla sin egen tomt i trädgården för att plantera, vårda och skörda sin favorit växande inslag. Om du redan är en erfaren trädgårdsmästare, dela dessa kunskaper med andra genom att ge demonstrationer eller mini-föreläsningar via klubbar och botaniska trädgårdar.
  • Scrapbooking: Du är säker på att ha år av foton och minnessaker som berättar ditt livs historia! Presentera dig till denna populära aktivitet genom att besöka en skrotning part eller ta en klass på din lokala hantverk återförsäljare.
 • Besök din lokala senior center. Ta en tur för att lära sig vilka aktiviteter som erbjuds, något som är säkert att kittla din fantasi.
 • Ytterligare idéer som du kanske gillar tänka på är:
  • Säsongbiljetthållare paket för och / eller pjäser.
  • Målning
  • Bygga fågelhus, vilket gör dockan kläder, på ditt sjukhus eller husrum.
  • Vuxenutbildning klasser. Kanske du skulle vilja lära sig om datorer, eller få din gymnasieexamen eller examen. Många anläggningar erbjuder fysiska klasser såsom låg påverkan Jazzercise eller yoga.
  • Volontär på biblioteket för att lära vuxna att läsa.
  • Gå med i en schack eller bridge klubb.
  • Läsning och berättande till ungdomar på biblioteket.
  • Gå med Google och eller artiklar.
 • Tro aldrig att du är ensam du har välsignats och "människor som hjälper sig Gud hjälper dem också".

Varningar

 • Vet dina fysiska begränsningar. Rådgör med din personliga läkare innan du påbörjar en ny fysisk aktivitet.
 • Om du har problem med din syn och läsning, se först till att du har den bästa möjliga läkarvård och synundersökningar. Få de mest lämpliga glasögon för dina behov. Fråga om böcker med stor text, dessa finns på många bibliotek. Det är också möjligt att öka storleken på typsnittet på din dator och Internet, be någon om hjälp om du inte kan räkna ut hur man gör detta själv.