Wke

Hur att öka vardagen för personer med funktionshinder

Förekomsten av funktionshinder antingen fysiska eller mentala i våra samhällen är betydligt vanligare än du kanske tror.

Att se till att människor med funktionshinder har högst livskvalitet är mycket viktigt inte bara för att de är fortfarande människor som oss alla, men att deras värdighet och socialt välbefinnande inte bör degraderas bara på grund av ett funktionshinder. Funktionshinder kan uppstå på grund av sjukdom, åldrande, olyckor och skador samt ett brett spektrum av olika orsaker som kan hända vem som helst, eller kommer att påverka oss alla någon gång i livet.

Det fantastiska är att det inte är så svårt att hjälpa till att förbättra en funktionshindrad persons liv för att göra livet enklare, göra dagliga uppgifter mer bekväm och framgångsrik.

Här är några förslag för att bidra till att höja kvaliteten på det dagliga livet för en handikappad person du bryr dig om.

Steg

Hur att öka vardagen för personer med funktionshinder. Träna behoven hos den personen som individ.
Hur att öka vardagen för personer med funktionshinder. Träna behoven hos den personen som individ.

Bättre hem & miljö

 1. 1
  Träna behoven hos den personen som individ. Var och en av oss har olika behov och önskemål, och i slutändan är det viktigt att komma ihåg att vi är alla människor och så har samma grundläggande behov. Vi kan själva också uppleva oförutsedda allvarlig sjukdom, skada eller andra problem, såsom hög ålder som kan göra oss oförmögna att vara oberoende.
  Därför är det mycket klokt att komma ihåg att omfattningen av vad som kan kallas ett funktionshinder är stort och medan grunderna i behov är alla lika för alla (t.ex. att behöva äta, för att betala kostnaderna, för att hålla sig själva och sin omgivning ren, säker och hälsosam etc), olika varianter av förmåga och livsstil behov är helt individuellt, så det finns helt enkelt ingen one-size-fits-all metod för att förbättra livskvaliteten. Det är bäst att urskilja deras behov från att spendera tid med dem, samt att prata med dem om deras behov som verkligen är det enda korrekta sätt att ta reda på vad de verkligen vill ha och behöver.
  Ett exempel från ett brett tillämpningsområde kan vara en person som har degenerativa muskler, ben eller liknande problem rörelsehinder, eller frågor som blindhet, dövhet, oförmåga att tala etc. Det kan finnas fall där en person behöver hög omvårdnad där en heltid vårdare kan måste vara anställd utanför familjen, vilket kan vara till allvarlig skada eller sjukdom inklusive psykisk hälsa eller psykiska tillstånd som autism, eller de kan behöva lite vård för mindre allvarliga skador (etc). Det kan vara permanent eller tillfällig vård (t.ex. ett brutet ben som kan läka) och kan vara mobila eller behöver mobilitetsstöd.
 2. 2
  Fundera och installera olika sätt eller system för att göra deras dag till dag livet lättare i sitt hem. Vad en person behöver kommer alltid att variera beroende på de utmaningar de står inför. Fråga personen vad som skulle fungera för dem, eftersom de vet bäst. Om den funktionshindrade personen bor med en annan som inte har rörlighet understödda behov, då är det alltid bäst att undersöka hur det kan vara till gagn för både människor.
  Ibland kan det vara större infrastruktur såsom renovera huset och trädgården, men inte alla projekt har hög kostnad eller hög svårighetsgrad. Medan de största förändringarna är oftast för dem med rörelsehinder från användaren drivs stolar upp till hög nivå helautomatiska elektriska rullstolar, det finns alltid något relevant för någon. Några exempel är:
  1. Större kostnadsdelning En fullständig eller deltid vårdare, skapande av rullstolsramper, breddning trädgårdsgångar, hallar och dörröppningar för rullstolar, förbättrade våta motiv området för personlig hygien samt i tvättstugan för att tvätta kläder, köket för rengöring rätter etc. De kanske gillar eller behöver ett sovrum med en angränsande badrum eller badrum för snabbare åtkomst till toaletten på natten.
  2. Projekt medellåg kostnad Installera en låg klädstreck eller en bärbar kläder vädring rack så att de kan hänga upp sin tvätt med större lätthet, köpa låga bänkar och rullstolsanpassade skrivbord lämpar sig för dem att arbeta på, vare sig det gäller pappersarbete, matlagning, underhåll och lagning eller fritidsintressen och hantverk. Sänkning dörrhandtag, strömbrytare och gardin sladdar pull (efter behov). Låga kylskåp (som bar kylskåp), så bänkar för mikrovågor osv Automatiserade retikulering system trädgård vattning sker fortfarande i tid (detta kan vara mycket viktigt för en person som värderar deras trädgård). Installera en panik-knapp eller annan nödsituation kontaktsystem. Vissa modeller kan vara en knapp bärs på ett halsband som automatiskt kan ringa för familjemedlemmar och / eller ambulans, polis eller brandkår genom att helt enkelt trycka på en knapp.
  3. Lågprisflyg projekt installerar handbar grepp i badrum och toaletter (etc), små tvätt baljor att rengöra rätter eller kläder och andra småsaker. Det finns andra verktyg såsom trädgårdsarbete ramar att luta eller stå på knä, och pickup verktyg förlängning för att plocka upp kläder eller skräp och enkla redskap grepp som kan vara användbara.
  Tänk på estetiken i hemmet. Alla påverkas av sin omgivning så mörkt, kommer jolleseglare rum påverkar även den mest beslutsamma, glad person. Naturligtvis en person med synskada upp till fullständig blindhet inte kan vara intresserad av färgen, men skulle påverkas av fukt, dofter, temperatur, ljud etc. Det kommer alltid att variera per person. Involvera den funktionshindrade personen och ta reda på om deras idéer för att muntras upp sin omgivning. Det kan vara ett nytt skikt av färg, en ny CD eller MP3-spelare för att spela favoritlåtar, instrumentalmusik, berättade historier och pedagogiska föreläsningar (etc), nya gardiner eller persienner, belysning, extra möbler etc.
  Fråga vädret sin försäkringsgivare, lokalsamhället eller regering eller sociala nätverkstjänster har finansierar bidrag för detta behov. Kommuner har också särskild service behov såsom att leverera post till dörren i stället för en brevlåda, samla papperskorgar från närmare huset i stället av vägen-fronten. Vissa privata tjänster omfattar gräsklippning och allmän hem och trädgård underhåll.
  Du bör också överväga sina finanser. För många, med ett kreditkort eller banköverföringar är genomförbart, men för vissa människor är det inte möjligt, klokt eller att föredra framför dem. En pålitlig och ärlig person kan behöva ges fullmakt och / eller vara finans arrangör vid behov för att säkerställa att räkningar betalas, är skattedeklarationer lämnas in och att det inte finns pengar till hands för att betala för nödsituationer eller utflykter nöje.

Förbättra den sociala välfärden

 1. 1
  Planera regelbundna resor eller besök. Även de bästa möblerade och attraktiva bostäder kan kännas som en förgylld bur, så det gör en enorm skillnad för att kunna gå ut till en park, köpcentrum eller ett café, eller för att planera en utflykt dagsutflykt såsom en eller en resa till på stranden. Även om en resa bara kan organiseras en dag i månaden, beroende på din personliga arbete eller familjens behov, är det mer än ingenting och verkligen gör en skillnad. Se om andra personer i din familj kan också ordna utflykter eller besök regelbundet allteftersom fler människor som kan åta sig att göra sådana resor, desto större nytta.
  Kontrollera med en socialarbetare för lokalt kör dagsturer och andra program som gemenskapen erbjuder. En socialarbetare eller annan samhällstjänst volontär kan också göra hembesök, men de kommer aldrig att ersätta familjen och gamla vänner, därför syfta till att hålla kontakt, vare sig det är via telefon, e-post eller snigelpost om besöken inte är möjligt på grund av långa avstånd. Människor kan ofta känna sig bort och försummas när de inte längre kan ta sig runt lika lätt som andra människor. Att hålla kontakten med dem kommer att låta dem veta att de är älskade och önskade, och att de har någon på vem de kan lita bör de behöver hjälp.
  Presentera dem till internet matinköp och andra hemtjänster leverans om de har möjlighet eller om det är lämpligt. Meals på hjul och liknande program erbjuder matservering av olika kvaliteter från ekonomiskt till mycket hög standard. Dessa är ett bra tjänster som säkerställer leverans till deras dörr. Glöm dock inte att enstaka behandlar av shopping ute, eller nafsa ut för en akut nödvändighet fortfarande bör rymmas också.
 2. 2
  Om de är intresserade, hitta ett husdjur för dem. Om de är intresserade eller har möjlighet, kan husdjur vara bra kamrater. Men kom ihåg, de är inte ett substitut för människor som besöker. Ledarhundar är mer än sällskapsdjur, men också fungera som goda kamrater.
  Det är klokt att kolla med förmågan hos den enskilde. Vissa kanske kan ta hand om en katt eller hund, vilket är ganska höga vård djur. Vissa föredrar lägre behov såsom guldfisk, kanariefåglar i en bur (etc).
  Betydelsen är att så ofta människor som vårdas inte känner att de har möjlighet att ta hand om, eller leta efter någon eller något annat. Det ger vem som helst en mycket bättre känsla i personliga förtroende, självkänsla, psykiskt välbefinnande och personligt ansvar som kan ta deras sinne av sina egna bekymmer.
  Elektroniska husdjur aldrig riktigt har samma anslutning, men de behöver inte vara djur, många människor i ett brett spektrum av rörlighet eller psykiska problem har intresse av Bonsai eller trädgårdsarbete i krukväxter eller badkar.
  Söker efter växter som bonsai kan fungera som en booster till koncentration och konstnärliga meriter, där plantera blommor från små "krukväxter färg" och rosor till mer avancerad orkidé odling ger färg och ljusstyrka. Växande grönsaker, frukt eller örter ger praktiska meriter och njutning.

Hantera hobbies och aktiviteter

 1. 1
  Fråga om den funktionshindrade personen är intresserad av klasser eller andra mer avancerade aktiviteter utanför hemmet, såsom konst, musik, matlagning, sport osv. Att hålla sinnet aktiva viktigt för deras hälsa så mycket som det är glädjande. Inte alla handikappade människor är oförmögna att röra sig på högre kvalifikationer och högre utbildning, kan de ha möjlighet att skriva in sig i ett post-examen eller internet kurs från en lokal eller specialiserad universitet.
  Om de kan, erbjuda sig att införa den funktionshindrade personen att typ hälsosatsning fitness program eller sport grupper.
  Dessa vanligtvis sträcker sig från en mer skonsam aktivitet såsom Tai chi, övningar vatten och andra typer av övningar för att förbättra rörlighet och cirkulation, till mer komplexa sporter och spel som kajakpaddling, bågskytte eller skytte, basket, basket, långa maraton avstånd och så vidare.
 2. 2
  Hitta sätt att den funktionshindrade personen kan göra en skillnad för sig själva och bidra till andra. Precis som i det tidigare avsnittet om att kunna ta hand om en annan ger tillbaka en känsla av självförtroende och förmåga, inte så lämna ett bidrag till samhället eller andra människor.
  Det kan vara känslan av att betala uppskattning eller tacksamhet till nära och kära eller vänner som installerat en ny DVD-spelare eller ersatt en ljus världen (etc), mer att vara en del av världen och fortfarande en bra person att samhället, eller att hålla sina kunskaper i schack. Detta kan vara frivilliga tjänster såsom stickning filtar eller halsdukar för hemlösa eller skydddjur, volontärarbete som en mentor till andra personer med funktionsnedsättning, eller att hitta andra tjänster som de kan göra. Det finns företag som är specialiserade på att anställa funktionshindrade för avlönat arbete och kommer även ordna transport.
  Om de hade regelbundet varit en del av en religiös gemenskap, se hur individen fortfarande kan vara delaktiga i samhället antingen under vårstädning dagar, fundraising (etc).
  Det är viktigt att inse att inte alla handikappade människor är oförmögna att göra en karriär för sig själva, en kvalificerad person som en revisor, arkitekt, kan telefon baserad försäljare (etc) arbetar fortfarande hemifrån med hjälp av en dator, så det är klokt att fråga om deras arbetsgivare kan hitta sätt att hålla sina anställda aktivt.

Hantering hälsa & välbefinnande

 1. 1
  Boka en regelbunden tid hos en socialarbetare att besöka minst en gång i månaden, helst en gång i veckan. Detta är att kolla på den mentala och fysiska hälsa samt ett sätt att se till att förbättra levande metoder. Det är viktigt för när de kan behöva prata med någon, eller behöver högre nivåer av medicinsk vård och hjälp. Dessa tjänster är mycket användbara när de anhöriga inte bor lokalt, eller kan nå huset snabbt när det är en nödsituation.
  Vissa privata vårdcentraler, lokal kyrka, tempel eller moskéer och offentliga sociala tjänster erbjuder ärende tjänster för funktionshindrade personer som inte kan göra det på egen hand, eller känner sig oförmögen att använda en dator. Detta inkluderar en rad olika saker för njutning som att gå på bio, parker, djurparker, museer och kaféer samt funktionella såsom shopping, frisör resor och andra nödvändiga ärenden till exempel besök på ett apotek eller postkontor. Det är den enskilt mest användbara sak en abled person med en bil kan göra för någon med funktionshinder. Ibland är det enda gången de får ut av huset är att läkarbesök utan denna hjälp.
 2. 2
  Slutligen försöka förstå att fundamentalt ändra en människas liv är att verkligen hjälpa dem att se hur de kan förändra sin egen och leva sitt eget liv med mening och oavsett förmåga eller funktionshinder.
  Detta betyder ofta att hitta sätt att de kan återvinna förtroendet eller förmåga att göra de jobb de en gång tog för givet, eller att hjälpa dem att utveckla sina egna hjärtan och sinnen att vara mer självständig, självsäker och kunna leva gott under de tider där är ingen annan runt för att hjälpa dem.

Tips

 • Det finns en hel del organisationer i tillvaron med ett fokus på att förbättra hälsa och välbefinnande för personer med funktionshinder. Medan många av dem begränsas av mängden människor och finansiering, kommer du vet inte om de kan hjälpa om du inte frågar dem.

Varningar

 • Om du inte är relaterade till någon med funktionshinder, eller runt människor med funktionshinder, undvika att brännmärka det. De som är funktionshindrade kan födas på det sättet, eller haft en skada eller olycka. Ingen väljer att vara inaktiverad, men du kan inte hjälpa någon om du har detta problem på egen hand.
 • På samma sätt, undvika falsk vänlighet och medkänsla. Det är sant medkänsla som är uppriktig och äkta men falsk medkänsla är att vi vill synas för att vara snäll, eller känner att vi är snälla.