Wke

Hur att göra dig själv att må bättre (när man är sjuk)

Sjuk med en förkylning? Influensan? När du är sjuk, känner du grov och trött, och ingen vill känna sig som det. Håll dessa tips i åtanke att må bättre när du är sjuk.

Steg

Hur att göra dig själv att må bättre (när man är sjuk). Ät och drick varm mat.
Hur att göra dig själv att må bättre (när man är sjuk). Ät och drick varm mat.
 1. 1
  Håll dig varm. När du är sjuk med någonting, tenderar du att bli kallare än vanligt. Ha en skön tröja och träningsbyxor eller mysiga pyjamas, eller hålla dig insvept i din favorit filt eller morgonrock för att hålla sig varm.
 2. 2
  Ät och drick varm mat. När du är sjuk, konsumera varma livsmedel såsom havregryn, soppa, varm choklad och te. Det är ett annat sätt att hålla dig varm. Om du har ont i halsen, dricka lite te för att lugna den. Se till att stanna hydratiserade, spola ut ditt system med så mycket vatten som du kan dricka. C-vitamin rika juice (tranbär, apelsin, mango) kommer att hjälpa ditt immunförsvar spark i också.
 3. 3
  Vara lat. Undvik att göra allt som krävs en hel del energi. Stanna hemma för en dag eller två och sitta och hålla ner. Sitt i soffan, uncurl & titta på en film eller nyheter. Eller gå online och titta på videoklipp på YouTube eller uppdaterar din status på Facebook. Ligg på soffan eller i sängen och läsa en bok. Hitta ett sätt att du kan hålla dig underhållen medan sittande eller liggande.
 4. 4
  Ta tupplurar. Även om du kanske har svårt att sova regelbundet, när du är sjuk du tenderar att bli trött oftare. I mitten av dagen, när du känner dig trött, har en varm kopp mjölk, få i sängen och fånga upp din skönhetssömn. När du vaknar kommer du förmodligen att känna dig mer utvilad än tidigare.
 5. 5
  Använd en flaska med varmt vatten. Om du lider av magsmärtor / kramper sedan lägga en varmvattenflaska på magen medan du vilar. Det lindrar smärtan och dessutom håller dig varm!
 6. 6
  Ta en dusch. Ta en dusch varje dag eller så för att rena kroppen, få alla bakterier på dig, och att du känner dig mer utvilad. Ta en varm dusch och sedan komma in i din pyjamas kan vara väldigt avslappnande och kan hjälpa dig att ta en middagslur.
 7. 7
  Mysa med ditt husdjur. Om du är ensam hemma försöker återhämta sig från din sjukdom, gosa upp med ditt husdjur. Det kommer att ge dig en bit av företag så att du inte är så ensam, och dess kroppsvärme kommer att hålla dig varm. Om du är hemma sjuk med allergier, kanske detta inte är rätt sak att göra för dig på grund av det damm som kan finnas på ditt husdjur. Om du har allergier sedan bara mysa med dina uppstoppade djur.

Tips

 • Slappna av och hålla värmen... Drink varm soppa.. Och få massor av vila.
 • Läs nya tidningar med nyheter som intresserar dig med stora berättelser eller fakta från livet.
 • Inte håller att komma ur sängen, kommer det att göra sjukdomen värre.
 • Ta inte en hel del medicin, som kan göra dig ännu mer sjuk!
 • Om du inte tror att det är något allvarligt, inte gå till doktorn.
 • Tänk positivt! Sitt inte bara där och tror att du är så sjuk och allt det där. Säg att du kommer må bättre förr eller senare! (Gör som förr!)
 • Håll dig varm och hitta något att roa dig medan din i sängen!
 • Lägg en blöt handduk på pannan.
 • Den mest rekommenderade soppa när du är sjuk är kyckling nudel.
 • Drick varm soppa buljong. Det kommer att hjälpa dig om du har en förkylning, hosta eller halsont.

Varningar

 • Kontrollera att någon medicin du tar inte har löpt ut.
 • Var försiktig med varm mat och dryck.