Wke

Hur att hitta säkra ångestdämpande mediciner under graviditeten


Även om många läkemedel är kontraindicerat under graviditet på grund av potentiella effekter på fostret, finns det några alternativ för behandling av ångest säkert under graviditeten. Följ stegen nedan för att hitta en säker ångestdämpande medicin för att använda när man är gravid.

Steg

Hur att hitta säkra ångestdämpande mediciner under graviditeten. Fråga om det är säkert att fortsätta använda din nuvarande medicinering.
Hur att hitta säkra ångestdämpande mediciner under graviditeten. Fråga om det är säkert att fortsätta använda din nuvarande medicinering.

Konsultera en hälso-och sjukvårdspersonal för medicinering rådgivning

 1. 1
  Fråga om det är säkert att fortsätta använda din nuvarande medicinering. Många ångestdämpande mediciner rekommenderas inte för användning under den första trimestern av graviditeten på grund av deras förmåga att passera moderkakan till fostret, vilket kan orsaka fosterskador, försenad utveckling, eller drogberoende.
  • Bensodiazepiner (BZD), tricykliska antidepressiva, fluoxetin, paroxetin, och vissa andra antidepressiva eller ångestdämpande mediciner kan orsaka fosterskador eller komplikationer vid användning under graviditet och bör undvikas om möjligt.
 2. 2
  Fråga om vetenskaplig forskning som visar säkerheten under graviditet för någon ångestdämpande läkemedel du ordinerats. Även ytterligare forskning är nödvändig, den lägsta användbara dosen av många Selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI) och många antidepressiva kan ofta effektivt behandla ångest under graviditeten utan avsevärda ökningar i risken för fosterskador eller postpartum komplikationer spädbarn.
 3. 3
  Vissa tecken tyder på att risken för fosterskador ökar med varaktigheten och doseringen av drogen, så be om den lägsta effektiva dosen om medicinering bedöms nödvändig efter ett samråd med vårdpersonal.
  • Om möjligt bör SSRI kan minskas eller begränsas i tredje trimestern för att förebygga problem med beroende och låg aktivitet i det nyfödda barnet.
  • Om du har en allvarlig psykisk tillstånd, kommer de flesta vårdpersonal rekommenderar fortsatt läkemedelsbehandling trots en potentiell risk för barnet. Graviditeter tenderar att vara värre för kvinnor med svåra förhållanden som avbryter medicinering under graviditeten.
 4. 4
  Diskutera säkerhet ångestdämpande recept med apoteket. Informera farmaceut din graviditet och fråga om säkerheten för din ordinerade ångestdämpande medicin.
  • Apotekare har ofta goda kunskaper om narkotika kontraindikationer och forskning för säker receptbelagda droger.
  • Be om information om biverkningar som kan orsaka problem för barnet (såsom förändringar i blodtryck) eller som tyder på ett behov av att sluta använda.
  • Också fråga om potentiella interaktioner mellan din ångestdämpande medicin med mat, dryck och andra läkemedel för att förhindra farliga komplikationer.
 5. 5
  Vara uppmärksam på eventuella biverkningar av ångestdämpande mediciner under graviditeten. De hormonella förändringar som orsakas av graviditeten kan påverka pharmokinetics av ​​ångestdämpande mediciner, ändra det sätt de arbetar på ditt system.
  • Om medicineringen orsakar synförändringar, andningssvårigheter, yrsel, betydande magbesvär eller andra oroande symptom, rådfråga sjukvårdspersonal omedelbart och be om att byta mediciner eller doseringar.
 6. 6
  Fråga om att minska din dosering eller avvänjning själv bort av ångestdämpande medicin, om möjligt. Om du är orolig för den potentiella effekten av ångestdämpande medicin på bebisen i magen eller om ångestdämpande mediciner som är säkra för gravida kvinnor inte hjälpa dina symtom kan du ha möjlighet att minska eller upphöra med användningen av läkemedel bara för hela din graviditet.
  • I vissa fall, kan gravida kvinnor minska doseringen av ångestdämpande läkemedel utan att uppleva märkbar ökning av ångest-relaterade symtom.
  • Vissa kvinnor kan också ha möjlighet att gradvis avveckla användningen av ångestdämpande läkemedel under graviditet eller amning genom skalning tillbaka på dosering med tiden (för att undvika abstinenssymtom).
  • Arbeta alltid med en läkare för att på ett säkert sätt avbryta eller minska medicineringen, som vissa ångestdämpande mediciner skapar beroende.
 7. 7
  Fråga om professionell samtalsterapi. Många kvinnor kan framgångsrikt hantera ångest med rådgivning och prata terapisessioner under graviditeten. Stödgrupper och regelbundna sessioner rådgivning kan lära kvinnor med vissa ångeststörningar strategier för att hantera symtomen utan läkemedel. Dessa kan inte kunna ersätta medicin terapi för kvinnor med svår ångest.

Betrakta naturliga antianxiety behandlingar

 1. 1
  Lär dig att meditera eller prova avkoppling terapi. Vissa individer med diagnosen ångest kan lära sig att kontrollera ångest och förhindra panikattacker med meditation, avslappning terapi och förebyggande sessioner bön eller personlig reflektion.
  • Överväg att gå en meditation klass eller följa enkla online-instruktioner om hur man mediterar.
  • Det är viktigt att meditera eller utföra avslappningsövningar regelbundet för att dra nytta av denna mentala lugnande process.
 2. 2
  Ta en prenatal yoga klass. Motion kan vara ett säkert och effektivt sätt att minska ångest under graviditeten, och yoga är hyllad för sin förmåga att lugna sinnet och ger en känsla av lugn och frid.
  • De hormonella effekter av skonsam motion - särskilt när de kombineras med meditativa mentala övningar - kan bidra till att lindra stress och ångest utan medicinering.
  • Fysisk aktivitet släpper må-bra hormoner, är så regelbunden motion är viktigt för att hålla en stadig dos av dessa kemikalier ger ångestdämpande effekter i hjärnan.
 3. 3
  Använd aromaterapi. Vissa dofter som bergamott och sandelträ, kan lindra psykiska spänningar och minska ångest. Överväga att köpa eteriska oljor av några lugnande dofter och använda dem med lotion, i ett bad, eller i en oljebrännare för att skapa en avkopplande atmosfär och förebygga ångest.
 4. 4
  Fråga om akupunktur eller massage. Aromaterapi används ofta som en alternativ behandlingsmetod för ångest och smärta.
  • Vissa allopatiska hälso-och sjukvårdspersonalen inte rekommendera akupunktur i vissa områden på kroppen för gravida kvinnor, men tekniken är vanligtvis säkra och kan vara ganska effektivt för ångest.
 5. 5
  Ät specifika livsmedel för att minska ångest. Vissa livsmedel innehåller näringsämnen som kan föranleda utsläpp av lugnande hormoner eller främja en känsla av lugn och förbättra sömnen. Ägg, fet fisk, nötter, bananer, kalkon, spenat, mörk choklad, fullkorn och magra mejeriprodukter kan hjälpa dig att hantera stress och ångest.

Tips

 • Många naturliga metoder för behandling av ångest kan vara mycket användbart och säkert för gravida kvinnor och foster. Även om du bör ändå kontakta vårdpersonal innan du försöker att behandla ångest med naturliga metoder, kan många alternativa terapier erbjuda kvinnor frihet från medicinering och förbättringar i humör, energi nivåer, och fysiska och emotionella välbefinnande. Undvik naturläkemedel eller kosttillskott piller och te för ångest om vårdpersonal har godkänt dem för användning under graviditet, eftersom vissa örter och naturliga piller kan orsaka fosterskador och även missfall.
 • Om du upplever klinisk ångest eller om du fått en diagnos innan bli gravid, är det viktigt att träffa med vårdpersonal för att diskutera dina behandlingsalternativ under graviditeten. Aktuell forskning saknas för många specifika läkemedel för att behandla ångest under graviditeten, och ingen farmaceutisk ångestdämpande mediciner är 100% säkra under graviditeten. Vissa ångestdämpande mediciner är mycket säkrare än andra, dock, och är mycket mer sannolikt att ordineras för användning under graviditet.
 • Var medveten om att många faktorer bidrar till ett friskt barn, och att många over-the-counter läkemedel rekommenderas inte för användning under graviditet, liksom drogmissbruk, alkoholkonsumtion och rökning. Med detta sagt, är det farligare för barnet att leva med ohanterliga ångest eller depression än att få hjälp. En barnmorska eller läkare kan hjälpa dig att väga de eventuella kostnader med nyttan av behandlingen.

Varningar

 • Försök att inte självmedicinera eller hantera ångest utan hjälp och vägledning från vårdpersonal under graviditeten.
 • Aldrig anta att fysiska eller homeopatiska preparat bär färre risker än moderna recept. Rådgör alltid med din läkare om du tar något nytt läkemedel eller inleder några nya behandlingsplaner. Bara för att något inträffar i naturen gör det inte säkert.