Wke

Hur att kasta ett sänke

Vill du ha en riktig "ut" pitch som får smeter whiffing, förbryllad över vad de just svängde på? Ett sänke boll brukar kastas ut som en två-tätning snabb boll, utom från en annan arm vinkel. Denna stigning kommer att börja se ut som en snabb boll och sedan släppa av, kanske till höger på baksidan av plattan! Om du vill finslipa din teknik sänke boll, läs vidare för några användbara tips och tricks.

Steg

Hur att kasta ett sänke. Placera mitten och pekfingret mellan två inre sömmar, som om du kastar en två-skarv snabb boll.
Hur att kasta ett sänke. Placera mitten och pekfingret mellan två inre sömmar, som om du kastar en två-skarv snabb boll.

Att få grepp

 1. 1
  Placera mitten och pekfingret mellan två inre sömmar, som om du kastar en två-skarv snabb boll. Lay eller stoppa tummen under bollen lätt.
 2. 2
  För ett justerat sänke grepp, gå för en fyra-söm grepp. Håll både index och långfinger så att de löper vinkelrätt mot de U-formade sömmar.
  • Detta ger dig mer av en nedskärning på din sänke, så du måste vara noga med att hålla båda fingrarna ovanpå bollen tills det släpps. Om din hand hamnar stängs vid sidan av bollen, kommer detta att uttala skärande verkan av planen och förvandla det mer till en.
 3. 3
  Flytta tummen från positionen klockan 6 till ungefär 7 eller klockan 8. Detta grepp med tummen kommer att tvinga dig att kasta planen på ett visst sätt, skapar handfat.

Pitching sänket

 1. 1
  Håll fingrarna ovanpå bollen tills du släpper den. Om du släpper fingret över åt sidan innan du släpper bollen, räkna med att få mer snitt än diskbänken på din boll.
 2. 2
  Försök att få topspin eller pronation på din sänke när du släpper den. Detta kommer att ge planen lite medurs roterande spin, orsakar det att flytta in i en högerhänt smet om det kastas som en högerhänt tonhöjd.
 3. 3
  Försök kasta lodet bollen från en lägre arm-vinkel än din topp-och-ned snabb boll. sänka din arm-vinkel kommer att göra pronation du ansöka till bollen mer naturligt, förutom att sätta mindre press på armen.
 4. 4
  Var uppmärksam på dessa andra trick. Du kan justera sänke på följande sätt för att få en annan rörelse till det:
  • Ju lägre du kasta det i strejkzonen desto mer kommer det att sjunka.
  • Ju snabbare din (arm) hastighet, desto mer bryter du brukar få.
  • Om du skaka på telefonen, kan det hjälpa med droppen. Detta kommer dock att lägga mer belastning på handleden. Se om det känns bekvämt.

Tips

 • Se bara till att du kastar över toppen annars planen kommer att ha mer av en löpare ser till det.
 • Detta är ett effektivt sätt att hålla bollen på marken om du kan hålla bollen i strejken zonen.
 • Se alltid till att du känner bollen rulla av din mitten och pekfingret.
 • En bra plats att kasta ett sänke är låg och en liten inuti. För att göra det syftar på smeter midjan och kasta den vanliga sänke enligt anvisningarna.
 • Kasta inte den här planen hög, annars kommer det inte att sjunka.
 • Du kanske vill tänka på att kasta denna tonhöjd när två strejker kvar. Det kastar bort många en smet, särskilt i ungdomen baseball.