Wke

Hur att läka myggbett

Myggbett kliar eftersom du har en svag allergisk reaktion till saliven mygga injiceras i kroppen innan hon bet dig. Den kvinnliga mygga huvudsakliga föda är blodet av sina offer, och därför de flesta myggor foder off av flera olika givare under hela dagen. Manliga myggor biter inte. Även myggor kan överföra allvarliga virus, de flesta betten orsakar inget mer än mindre irritation.

Steg

Hur att läka myggbett. Tvätta det drabbade området med tvål och vatten efter.
Hur att läka myggbett. Tvätta det drabbade området med tvål och vatten efter.

Del ett: medicinskt rekommenderade råd

 1. 1
  Tvätta det drabbade området med tvål och vatten efter. Detta kommer att ta bort alla irriterande saliv som fortfarande finns kvar på huden och hjälper bettet att läka utan infektion.
 2. 2
  Ice myggbett så snart du vet att du har blivit biten. De flesta myggbett inte ont, och så att du inte kan upptäcka dem i flera timmar. Isbildning området hjälper till att kontrollera smärta och svullnad.
 3. 3
  Lugna området genom att tillämpa en kylbalsam eller en over-the-counter medicin avsedd att användas på insektsbett. Följ paketet riktningar att tillämpa medicinering.
 4. 4
  Lägg antingen kolloidalt havregryn, bakpulver eller Epsom salt till ett bad och njuta i badkaret för att hjälpa till att kontrollera klådan.

Del två: huskurer

 1. 1
  Prova ett hem botemedel för lindring från smärta och klåda.
  • Lägg bara tillräckligt med vatten till några bakpulver till en pasta. Applicera pastan topiskt till bettet.
  • Använd en till kött, till exempel Spice Cargo, som innehåller enzymet papain och blanda med några droppar vatten till en pasta. Appliceras lokalt, kan denna blandning hjälpa till att kontrollera klåda och svullnad.
  • Krossa en aspirin och tillsätt lite vatten för att skapa en pasta. Aspirin appliceras lokalt kan hjälpa till med smärtan.
 2. 2
  Äter en over-the-counter smärtstillande såsom acetylsalicylsyra eller paracetamol. Följ instruktionerna paket dosering.

Tips

 • Använd citronella, linalool och geraniol ljus när avkopplande utanför. Alla dessa produkter är kända för att stöta bort kvinnliga myggor. Majoriteten av myggbett inträffar runt gryning och skymning när myggorna är som mest aktiva.
 • Undvik myggbett genom att täcka hela din exponerad hud med ett insektsmedel när man går utomhus.
 • Du kan också ta bort all stillastående vattentäkter från din egendom för att kontrollera mygga befolkningen, som myggor lägger sina ägg i stillastående vatten.

Varningar

 • Undvik att skrapa eller plocka på myggbett, vilket kommer att orsaka ytterligare irritation och kan leda till skorpbildning eller ärrbildning.
 • Det är möjligt för en mygga att överföra allvarliga sjukdomar från en givare till nästa, till exempel malaria och West Nile-virus. Tidiga symtom av West Nile-virus är feber, huvudvärk, värk i kroppen och smärta, och svullna körtlar. Om du har symptom på viruset, se en läkare omedelbart för behandling.