Wke

Hur man kan bli av ett myggbett

Om du tycker om friluftsliv på sommaren, och du bor i en varm, kvav miljö, då är man nästan tvungen att bli biten av irriterande myggor. Följ dessa tips för att minska svullnad, bli av myggbett så snabbt som möjligt, och ta reda på hur man kan förebygga dem helt.

Steg

Hur man kan bli av ett myggbett. Tvätta bettet med tvål och vatten så snart du inser att en mygga har bitit dig.
Hur man kan bli av ett myggbett. Tvätta bettet med tvål och vatten så snart du inser att en mygga har bitit dig.

Del ett: behandla myggbett

 1. 1
  Tvätta bettet med tvål och vatten så snart du inser att en mygga har bitit dig. Efter tvål och vatten, sandskädda lite tvättsprit på myggbett, torka dem och hjälpa klådan att avta.
 2. 2
  Applicera kylbalsam eller hydrokortison kräm till bettet. Båda dessa behandlingar kan minska klåda. Calamin lotion är en antipruritisk med zinkoxid och järnoxid som används över hela världen för att behandla klåda. OTC hydrokortison har små mängder av steroider (1% av hela lösningen) som lindrar klåda. Det är också allmänt används.
 3. 3
  Gnid trollhassel eller underarm deodorant på bettet. Med sin anti-kliar och anti-inflammatoriska egenskaper, är trollhassel en växt som ofta användes av Europeiska indianerna innan den marknadsfördes som en sammandragning.
  • Deodorant innehåller aluminiumklorid, som är effektivt i att stoppa den smärta och svullnad associerad med myggbett.
 4. 4
  Blötlägg bettet i vatten och Epsom salter. Epsom salter är gjorda av magnesium och sulfat, och erbjuder en go-to botemedel för många hälso krämpor förutom avkopplande sinnet. Magnesium hjälper till att reglera aktiviteten hos många enzymer, samt att höja serotoninnivåerna i hjärnan. Det finns flera sätt att lindra myggbett med Epsom salter:
  • Ta en Epsom salt bad. Fyll badkaret med Epsom salt enligt anvisningarna på förpackningen. Blötlägg i 30 minuter till en timme.
  • Skapa en Epsom salt komprimera genom att blanda precis tillräckligt Epsomsalt till vatten för att göra en tunn pasta. Applicera pastan på myggbett. Ta en mycket varm tvättlapp (nästan för varmt för beröring) och täcka såret ordentligt i 10 minuter. Upprepa vid behov.
 5. 5
  Minska svullnad. Att specifikt bromsa inflammation, använd följande knep:
  • Fyll en baggie eller kall pack med krossad is. Applicera kylklamp till bettet för att stävja klåda, smärta och svullnad.
  • Ta en muntlig eller naturlig antihistamin. Ett antihistamin hjälper till att minska svullnad och klåda. Naturliga antihistaminer inkluderar:
   • Brännässla. Vissa läkare rekommenderar att ta en frystorkad beredning av brännässla, som är känd för sin förmåga att minska mängden histamin i kroppen producerar.
   • Coldsfoot kan vara effektivt som ett naturligt antihistamin. Européerna har en lång historia av att använda anläggningen för att bota hudsjukdomar. Bladen kan antingen mals till en pasta eller coldsfoot extrakt kan intas i tablettform.
   • Basil kan också fungera som en naturlig antihistamin. Värm ett par kvistar basilika upp under någon ånga och applicera försiktigt på kuporna. Basil kan bidra till att försäkra kroppen som främmande agens som orsakar kuporna är inte något man bör slåss.

Del två: behandla myggbett med huskurer

 1. 1
  Använd eteriska oljor. Eteriska oljor kan lugna huden, behandla inflammation, och även minska storleken på bettet. Var medveten om vilka eteriska oljor fungerar bra med din hud (och hudtyp), som lavendelolja, till exempel, kan göra underverk i behandling av myggbett men kan också locka bin.
  • Tea tree olja är en stor dermatologiska läkemedel. Inte bara hjälper det att behandla mjäll, fotsvamp, och akne, fungerar den också som en anti-inflammatorisk, kliar reliever, och innehåller antivirala egenskaper som hjälper avvärja infektioner.
  • Liksom tea tree oil, kan lavendelolja hjälpa behandla svullnad, minska inflammation och lindra klåda i samband med myggbett. Lavendel olja, även som tea tree-olja, kan avvärja andra myggor. Till skillnad från tea tree olja, kan det också locka bin.
 2. 2
  Använd skal av en banan. Skala en banan och spara bananen till senare. (Du kan äta det för att hålla dig att tänka på den bite!) Behandla området först med handsanitizer, och sedan hålla insidan (köttsidan) av bananskal på bettet i 5-10 minuter, gnugga skalet på huden ibland. Den bananskal ska lindra klådan och torka ut huden snabbt.
 3. 3
  Använd pulver till kött. Blanda en matsked vatten med en matsked torrt till kött pulver för att göra en pasta. Applicera pastan till drabbade områden.
  • Till kött pulver, som innehåller papain eller bromelain, hjälper till att dra ut giftet från insektsbett, eller i det här fallet, drar ut saliven från myggbett, minskar klåda.
  • De enzymer som möra kött, papain eller bromelain, kan också hittas i flera naturliga ingredienser: bromelain kan hittas i saften och stam av ananas, medan papain finns i papaya och berg papaya.
   • Om du inte har till kött hands, men du är utrustad med papaya eller ananas, skär ut en bit av kött från antingen frukt och tillämpas på huden i en knipa.
 4. 4
  Använd genomskinligt nagellack. Placera några tydliga nagellack på myggbett och låt torka i fem minuter. Skala nagellack av, ansöka om ett nytt om det behövs.
 5. 5
  Använd ekologisk äppelcidervinäger. Äppelcidervinäger är en stor kliar reliever av myggbett på grund av dess surhet. PH i äppelcidervinäger är något mindre surt, hjälper det "balansera" pH kliande röd hud. Det finns två olika sätt att tillämpa äppelcidervinäger till bettet för att lindra klådan:
  • I en flytande lösning:
   • Blanda lika delar varmt vatten och äppelcidervinäger.
   • Fukta en bomullstuss i lösningen och tillämpas på bites.
   • Håll i en minut eller två och låt torka. Återapplicera vid behov.
  • I en pasta:
   • Blanda lika delar äppelcidervinäger och majsmjöl.
   • Applicera klistra till bites och låt torka.
   • Tvätta med varmt vatten.

Del tre: förebygga myggbett

 1. 1
  Försök med en daglig dos av vitamin B-1. Forskning tyder på att detta vitamin kan ändra din doft, vilket gör dig mindre attraktiv för mygg.
 2. 2
  Eliminera stående vatten runt ditt hem så att myggor har ingenstans att lägga ägg. Rensa dina hängrännor, byta vatten i bassänger od eller fågelbad och behållare lagra upp och ned så att de inte samlar vatten. Också, inte lämna däck om runt i din trädgård.
 3. 3
  Reparera hål eller öppningar i dina fönster eller dörrar skärmar.
 4. 4
  Använd ett myggmedel. Få en repellerande som innehåller DEET, picaridin eller citron eukalyptus olja. Citronellaljus kan också erbjuda ett visst skydd mot mygg.
 5. 5
  Använd skyddskläder när du går utomhus.
  • Sätt på långa ärmar, långbyxor och sockor. Också bära en bredbrättad hatt eller en keps med en utfällbar hals flik.
  • Bär myggnät över ansiktet. Du kan också drapera babyskydd och barnvagn med myggnät för att skydda barn från bites.

Del fyra: gör myggmedel hemma

 1. 1
  Gör en omgivande myggmedel. För en omgivande myggmedel som är likt en mygga lampa eller stearinljus, samla ihop en tom plåtburk med lock, en oanvänd skålen svamp, och en eller en kombination av följande eteriska oljor: lavendel, MYNTA, eukalyptus, citronella, pepparmynta, eller citrongräs.
  • Mätta svampen i en eller någon kombination av de essentiella oljorna.
  • Placera svampen i plåtburk, nära, och låt stå i 24 timmar.
  • Använd den omgivande repellent genom att öppna locket på burken och låta de essentiella oljorna waft ut från burken.
 2. 2
  Gör en mygga spray med naturliga oljor och vinäger. Detta är en mycket grundläggande recept än du kan expandera och utveckla. Detta recept kräver eukalyptusolja, men känn dig fri att använda valfri kombination av oljor som anges ovan för bevisad lättnad.
  • I en sprayflaska, blanda ihop:
   • 1/2 kopp trollhassel
   • 1/2 dl äppelcidervinäger
   • 30-50 droppar av eteriska oljor. Välj valfri kombination av citronella, kryddnejlika, citrongräs, rosmarin, tea tree, cajeput, eukalyptus, ceder, kattmynta, lavendel, eller mynta.
  • Skaka ingredienserna tillsammans och spraya över otäckta delarna av din kropp. Undvik att få repellent i ögon eller mun.
 3. 3
  Gör ett myggmedel från torkade eller färska örter. Detta recept använder kokt örter och trollhassel som bas. Det är effektivt eftersom insekter, särskilt flugor, ogillar den starka lukten associeras med örter.
  • Ta en kopp vatten att koka och lägga till den 3-4 matskedar av någon kombination av torkad pepparmynta, grönmynta, citronella, citrongräs, kattmynta, lavendel, eller kryddnejlikor. Täck grytan.
  • Efter två minuter, ta bort kastrullen från elementet och lämna locket på, låt vila tills ljummet.
  • Sila vattnet i 1/2 kopp trollhassel (eller alkohol) och förvara i en sprayflaska i ditt kylskåp.
  • Används på huden efter behov.
 4. 4
  Gnid lavendel eller lavendelolja direkt på huden. Lavendel är en naturlig fluga Resistance, och är även bra på att stöta bort din katts eller hunds loppor. Daub lite lavendelolja direkt på dina handleder eller på utsatta områden som behövs.
 5. 5
  Gnid mynta olja eller medlemmar av mynta familjen direkt på huden. Mint är en annan naturlig fluga Resistance, och det har den klassiska, söt mynta doft. Peppermint, spearmint, kattmynta, pennyroyal är fantastiska på shooing bort oönskade flugor och håller dig luktar bra.
 6. 6
  Gnid basilika eller basilika olja direkt på huden. Basilika är en annan starkt doftande ört som vanligen flugor ogillar, och grundläggande är särskilt användbart mot mal.
 7. 7
  Rub vitlök direkt på huden. Den här är lite mindre populär, men bara för att vitlök ger en mycket distinkt lukt. Men om du är helt på vett slut, och du bara har vitlök för att använda som ett myggmedel, försäkrar vila som en liten bit av vitlök gnidas på öppen hud kommer att hålla flugorna borta.

Tips

 • När du använder nagellack, se till att bettet inte bryts öppen, annars infektion och smärta uppstår.
 • Undvik att repa din myggbett. Du kommer att bryta huden, vilket innebär en längre läkningstid och en inbjudan till en infektion.

Varningar

 • Om du märker några symtom med ditt bett inklusive feber, svår värk i kroppen, illamående eller kräkningar, sedan kontakta en läkare. Myggor sprider sjukdomar, inklusive West Nile-virus, malaria och denguefeber, som kräver medicinsk behandling.
 • Du kan få en allvarlig allergisk reaktion mot en tugga. Allvarliga nässelutslag, väsande och en svullen hals kräver omedelbar läkarvård.