Wke

Hur att lindra ögontrötthet snabbt

Det finns saker som du kan göra för att lindra ögontrötthet. Prova några av dessa metoder.

Steg

Hur att lindra ögontrötthet snabbt. Gör en insats för att blinka 300 gånger per dag.
Hur att lindra ögontrötthet snabbt. Gör en insats för att blinka 300 gånger per dag.
 1. 1
  Gör en insats för att blinka 300 gånger per dag: Människor som är i åldern 20 till 40 blinkar ungefär 20 gånger per minut. Men när folk stirrar på datorskärmen, kommer den blinkande siffra minskas till 4 till 5 gånger per minut. På grund av bristen på tårflöde, kommer ögonen att ha symptom av torrhet och stramhet. Därför är det blinkning i ögonen mycket viktigt för ögon skydd. Generellt sett, blinkande 300 gånger per dag är inte bara bidrar till att riva sekretion och lindra symptomen av torrhet och åtstramningar, men också rena ögon. Alla dessa är bra för att lindra ögontrötthet. Dessutom kan det varma vattnet, varma handdukar eller ångbastun, som rökta ögon, främja ögontrötthet mycket mer än att främja blodcirkulationen i ögat.
 2. 2
  Eyeball komprimeringsmetod: Stäng ögonen och skjut ögat med pekfingret, långfingret, ringfingret försiktigt i rotation. Tryck inte alltför lång tid med hårt gnugga trycket. Det är bättre om 20 sekunder för att stoppa.
 3. 3
  Tryck på pannan: knåda med händerna på de centrala tre fingrar från pannan till templet i rotation, och sedan kraftfullt driva tempel med pekfingret. Botten av ögon kommer att känna obehag. Upprepa göra det 3 till 5 gånger.
 4. 4
  Glabella komprimeringsmetod: Tryck försiktigt med tummen buken under ögonbrynen och roten i rotation. Upprepa göra det tre gånger, först det högra ögat och sedan den vänstra ett. Under det, snälla inte skaka på huvudet.
 5. 5
  Ät mer näringsrik mat för ögonen:
  • Modern medicinsk forskning visar att vitamin och förekomsten av sjukdomar i ögat har en mycket nära relation. Överdriven användning av ögon behöver mer vitaminer och mineraler. Rimligt att lägga ögonen på de näringsämnen som behövs för ögonskydd är mycket viktigt. Därför experter rekommenderar oftalmologi, människor som har trötta ögon bör uppmärksamma balansen mellan kost och näring. De bör äta mer än vanligt av grova korn, spannmål, grönsaker, potatis, bönor, innehåller frukt vitaminer, protein och cellulosa mat. Torra ögon är brist på slem, vilket lätt kan fukta ögonen på fenomenet trötthet. Vitamin A eller B i kalebass morot kan leverera av Su och slem har stor relevans. Förutom vitamin B6, kan vitamin C och zink också tillsättas för att hjälpa till att lösa problemet med torra ögon.

Tips

 • Av ovanstående, behöver du bara betala uppmärksamhet till dina ögon och vidta åtgärder för att skydda dina ögon, du kommer att vara långt borta från ögontrötthet.
 • Dessutom, svarta bönor, valnötter, medlar, mullbär, etc. med en rimlig fördelning, är en del av behandling eller förebyggande av torra ögontrötthet kost.
 • Tvätta ansiktet med varmt vatten och blunda i flera minuter.