Wke

Hur att öka energinivåerna

Känns som du kör på tomgång? Vill du nå en platå mitt på dagen, när din energi sjunker och du känner för att stanna upp är svårare än rocket science? Öka energi nivåer handlar om att få rätt typ av mat, träna ordentligt och göra vissa livsstilsförändringar beslut som kommer att lämna dig bättre förberedd att ta på dagen. Här är några tips och tricks som hjälper dig att öka din energi nivåer hela dagen.

Steg

Hur att öka energinivåerna. Börja dagen rätt med en hälsosam frukost.
Hur att öka energinivåerna. Börja dagen rätt med en hälsosam frukost.

Öka energi genom kosten

 1. 1
  Börja dagen rätt med en hälsosam frukost. Någonsin hör ordspråket "Ät som en kung på morgonen, en prins vid middagstid, och en fattiglapp på natten?" Det finns ett ordspråk av en anledning. Att försumma din frukost, eller äta en frukost full av tomma kalorier, är ett säkert sätt att krascha mitt på dagen. En hälsosam frukost hjälper skjuts din ämnesomsättning och hålla den skjuter resten av dagen.
 2. 2
  Ät fullkorn. Istället för att ta tag din favorit söt mellanmål eller stärkelse tung mat, ta en grönsak. Det är viktigt att ditt blodsocker är balanserad för konstant energi.
  • Äta fullkorn hjälper till med att öka kroppens känslighet för insulin som hjälper dig att få mer energi under hela dagen.
 3. 3
  Ät mindre portioner. Ironiskt nog, ju mer mat i kroppen desto mer trött du kommer att känna. Smälta maten är en av de mest ansträngande processer på kroppen, så en balanserad måltid tre gånger om dagen kommer att ge dig den mest energi. En balanserad måltid består oftast av mejeriprodukter, kött, grönsaker, frukt och spannmål.
 4. 4
  Håll hydrerad med vatten. Dricksvatten och ständigt hålla kroppen utvilad hjälper näring din kropp och ger dig långvarig energi. Ett av de snabbaste sätten folk däcket är ute ur dehyrdation.
  • Dricka 6-8 glas vatten om dagen kommer att hålla dig hydrerad och energisk.
 5. 5
  Håll dig borta från läsk eller andra socker-lastad drycker. Även energidrycker är inte immuna, särskilt på grund av den höga sockerhalten. Studier visar att krascha och trötthetskänsla är vanligt efter kroppen bearbetar den stora mängden socker i läsk.
 6. 6
  Motstå frestelsen att nattmat. Ställ en cut-off tid från mat tre timmar innan du somnar. Äta precis innan sängen orsakar påfrestning på kroppen eftersom det smälter maten och har du känner dig mer trött som ett resultat nästa dag.
  • Ett hälsosamt mellanmål strax innan sängen är grönsaker som de bär minst matas av kalorier och är lättare för kroppen att smälta.
 7. 7
  Öka dagligt intag av magnesium. Att ha höga energinivåer, 300 milligram magnesium dagligen behövs. Att äta fisk eller kli spannmål ökar din intag av magnesium vilket i sin tur ökar din energi nivåer.
  • Mandel och nötter bär också magnesium.
 8. 8
  Ät lite mörk choklad. Mörk choklad har flavonoider som hjälper till att förbättra mental prestation och även öka humör, vilket leder till en mer fokuserad och glad attityd.

Öka energi genom livsstilsförändringar

 1. 1
  Stretch. Även om du är bunden till ditt skrivbord och skåp, gör ett par sträckor under 3 och 5 minuters paus är tillräckligt för att ge dig en energikick. Prova:
  • Nå dina händer så högt upp som de kan gå medan du håller i flera sekunder.
  • Hålla armarna utsträckta åt sidan och sedan sänka din torso åt sidan så att en uppsättning händer nuddar golvet och den andra uppsättningen av händerna pekar uppåt.
  • Röra tårna medan benen är så rak som möjligt.
 2. 2
  Motion dagligen. Motion dagligen kommer inte bara ge dig endorfiner som kommer att öka din lycka nivåer, men det kommer också att få blodet att pumpa och ger dig en välbehövlig energikick.
  • Konditionsträning som jogging och löpning är de bästa sätten att öka energinivåer.
  • Om du inte har tid att träna, sträcker sig fem minuter om dagen också ger en energikick.
 3. 3
  Kasta lite ljus över situationen. Öppna dina gardiner och låta solljuset för att undertrycka produktionen av melatonin. Melatonin hjälper till att kontrollera din naturliga sömn cykler.
 4. 4
  Lyssna på några uppfriskande musik. Stänga av musiken upp, speciellt om att musik är något som får dig att vilja dansa eller flytta din kropp, är ett bra sätt att öka din energi. Lyssna på musik för en bra 10 minuter.
  • Om situationen tillåter dig, sjung. Sjunga tillsammans tvingar kroppen att koncentrera sig på minnet hämtning och andning, vilket gör dig mindre trött.
 5. 5
  Prata med någon. Ämnen som har sociala interaktioner i office är mindre trött än de som är tyst på kontoret. Om du vill bannlysa din sömnighet och öka din energinivå, gå ner till den ökända vattnet svalare och chatta upp det.
 6. 6
  Ta en kall dusch. Om du är hemma mitt på dagen och hitta din energi nivåer farligt låga, överväga att ta en kall dusch. Det är inte de mest avkopplande saker någonsin, men pojken hjälper det att ge dig energi. Du kommer att känna som om du coasting för resten av dagen. En 3 minuters kall dusch kan vara tillräckligt för att bekämpa kroniska sömnighet under dagen.
 7. 7
  Ta en promenad runt. Om du sitter vid ditt skrivbord och sömnighet attackerar dig med en mysig mjukhet, gå upp och ta en promenad runt på kontoret eller runt kvarteret. Ge dig själv tid att lägga märke till naturen och din hjärna tid att slappna av.
 8. 8
  Ta en power nap. Naps kan verka kontraproduktivt, men studier har visat att en 60 minuters power nap har förmågan att minska stress, öka energinivåer och även hjälpa till att behålla minnet hämtning.