Wke

Hur du öka ditt intag av polyfenoler antioxidanter

Polyfenoler har nyligen kallats "livslängd Essentials", och de arbetar aktivt i kroppen för att förhindra vissa sjukdomsmekanismer uppstår. Polyfenoler är antioxidanter från vegetabilier som arbetar i kroppen för att förbättra hälsan på ett komplicerat sätt, och som sådana är de inte bara antioxidanter. Deras specifika hälsofrämjande åtgärder fortfarande aktivt forskat, och det är allmänt erkänt att de kan minska riskfaktorer för hjärt-kärlsjukdom och i princip bidra till att skydda många av kroppens system mot risker eller härjningar många typer av kroniska sjukdomar. Öka ett intag av antioxidativa polyfenoler på en daglig basis är lätt att göra, och kan vara en god, gourmet äventyr.

Steg

Hur du öka ditt intag av polyfenoler antioxidanter. Ät och drick polyfenol-rika livsmedel under hela dagen.
Hur du öka ditt intag av polyfenoler antioxidanter. Ät och drick polyfenol-rika livsmedel under hela dagen.
 1. 1
  Ät och drick polyfenol-rika livsmedel under hela dagen. Upprätthålla höga halter av polyfenoler i kroppen och blodet hela dagen! Ät och drick de polyphenolen-rika livsmedel som beskrivs nedan varje några timmar. Blodnivåer av polyfenoler toppar snart efter de konsumeras, då minskar eftersom de metaboliseras eller utsöndras från kroppen. Vissa polyfenoler kommer inte att absorberas i blodet, men kommer bara att passera genom mag-tarmkanalen. Dessa polyfenoler är mycket viktigt också eftersom de kan bidra till att förebygga tjocktarmscancer och sådana sjukdomar.
 2. 2
  Ät massor av oraffinerade, grönsaker, fullkorn och. Raffinering av livsmedel avlägsnar polyfenoler, så äter färska eller nylagad frukt, grönsaker, fullkorn och baljväxter i stället för förädlade livsmedel och köttprodukter. Polyfenoler tenderar att inte förstöras av måttlig matlagning eller uppvärmning, och kokta livsmedel kan ge en mer biotillgängligt källa till polyfenoler. Ät färska och kokta vegetabilier.
 3. 3
  Välj rikt hued frukter, grönsaker och fullkornsprodukter. Rika färger såsom rött och lila eller svart indikerar att vegetabiliska livsmedel är utmärkta källor av polyfenoler. Välj livsmedel såsom blåbär, granatäpplen, röda vindruvor, tranbär och rött eller lila sötpotatis. Blåbär samt livsmedel såsom svart ris, lila korn, svart durra och lila potatis är källor antocyaniner, liksom andra polyfenoler. Föreningen ansvarar för färgen, som kallas curcumin, råkar också vara en polyfenoler.
 4. 4
  Drick polyphenolen-rika drycker. Drycker är koncentrerade, lättabsorberade källor av polyfenoler antioxidanter.
  • Välj fruktjuice som inte har tillsatt socker. Ren granatäpple, blåbär, röd druva, och ofiltrerade äppeljuice eller cider är utmärkta val.
  • Te och är mycket rika källor vissa typer av polyfenoler. Välj koffeinhaltiga te och kaffe, eftersom koffeinborttagningshastigheten processen kan avlägsna polyfenoler tillsammans med koffein.
  • Drink och öl i stället för andra alkoholhaltiga drycker. Starksprit destilleras så väsentligt inte innehåller polyfenoler. Rött vin är en tillhörande med "franska paradoxen", som i huvudsak initierat upptäckten att rött vin och andra livsmedel växt kan vara mycket viktigt för hälsa och förebygga kronisk sjukdom. Rött vin är en mycket rik källa till den berömda polyfenoler resveratrol, som finns i höga koncentrationer i skinn av vindruvor. För de högsta concentratons av resveratrol, väljer viner från kallare, fuktiga klimat som New York och Oregon. Resveratrol bildas i stora mängder av druvorna i sådana klimat eftersom resveratrol behövs för att skydda druvorna från mögel under sådana förhållanden. Öl är också en stor källa till polyfenoler, och innehåller en stor mängd polyfenoler. Detta beror på att öl görs med korn samt humle. Korn utför den största delen av de polyfenoler som finns i öl, men humle är en viktig källa till en mängd olika polyfenoler. För de högsta koncentrationerna av polyfenoler, väljer väl hoppade bittra ölsorter såsom India Pale Ales eller mörka öl. Mörka malt som används för att göra mörka ölsorter ger melanoidin antioxidanter som faktiskt kan bidra till att hålla hop polyfenoler antioxidanter i öl under bryggningen. Alkoholfritt rött vin och öl är också tillgängliga, och kan vara en bra källa av polyfenoler också.
 5. 5
  Ät mörk choklad och kakao. Choklad och kakao är något förfinat, men är en av de rikaste källorna av polyfenoler. Välj mörk, bitter choklad och osötad kakao. Det mättade fettet i choklad ska inte lyftas dåligt kolesterol när konsumeras med måtta.
 6. 6
  Välj bitter, sammandragande, eller starkt smaksatt vegetabilier. Polyfenoler tenderar att vara sammandragande, bitter eller hårda på gommen. Ren granatäpplejuice är märkbart sammandragande. Gul lök som får dig att gråta är högre i polyfenoler än söt lök. Var noga med att välja polyphenolen-rika livsmedel som inte har alltför sötade eller utspädd, såsom socker och andra sådana ingredienser kan omintetgöra de hälsosamma effekterna av polyfenoler. Ofiltrerade, sammandragande olivoljor är också bra källor till polyfenoler.
 7. 7
  Handla för råvaror på bondens marknad eller. Plantor uppdragna organiskt eller i mer naturliga förhållanden kan vara mycket högre på polyfenoler. En italiensk studie som fann att ekologiska persikor och päron har högre nivåer av polyfenoler än konventionella motsvarigheter hävdar att avsaknaden av bekämpningsmedel uppmuntrar ett starkare system för antioxidant försvar (dvs. mer polyfenoler). Växter producerar faktiskt polyfenoler i syfte att skydda sig mot sjukdomar och skadedjur, speciellt när odlas i mindre än idealiska förhållanden. Och då äter de växter och polyfenoler skyddar dig!
 8. 8
  Leta efter polyfenoler noterade på livsmedelsbutiker hyllor vid val producera. Många stormarknader lista faktiskt vissa poyphenols i producera avsnitt för många grönsaker, även om det är osannolikt att ordet "polyfenoler" ska användas. Leta efter ord som "fenol" och "anthocyanin". Andra friska växt föreningar som inte är polyfenoler kommer också att visas, såsom karotenoid lutein. Försök att skriva ner dessa ord och sedan söka efter dem på nätet för att avgöra exakt vad de är.
 9. 9
  Läs livsmedelsmärkning och välja livsmedel med börsnoterade polyfenoler. Många aktuella livsmedelsprodukter lista polyfenoler på sina etiketter. Vissa polyohenols kan anges som ämnen som flavonoider, flavonoler, eller antocyaniner. Aktuella produkter såsom antioxidant drycker och choklad lista särskilt polyfenoler och polyfe flavonoler. Det är i allmänhet inte lagligt för alkoholdrycker i Europa att lista polyfenoler på etiketten, även om en Oregon vingård har noterat resveratrol på etiketten sin 2002 Pinot Noir.
 10. 10
  Undvik livsmedel som är källor till fria radikaler och förstör antioxiderande polyfenoler. Polyfenoler är antioxidanter så kommer väsentligen neutraliseras eller förstöras av ohälsosamma fria radikaler. Det är bra att fria radikaler kan neutraliseras av polyfenoler, men de polyfenoler kommer inte att kunna agera i kroppen i den utsträckning som är önskvärt. Därför, undvika livsmedel som innehåller mycket fria radikaler som, kött och förädlade livsmedel. Var noga med att undvika alltför kokta eller förkolnade kött och kemiskt behandlat kött som bacon. Friterade livsmedel är kända källor av fria radikaler, som frityrolja kontinuerligt oxideras då den värms. Stekt mat också kokas vid mycket höga temperaturer, så mer fria radikaler bildas.
 11. 11
  Koppla av. Din kropp kommer att använda upp antioxidativa polyfenoler snabbare om du är under stress.

Tips

 • Om undvika koffein, undvika te, kaffe och choklad.
 • Polyfenoler konsumeras regelbundet under lång tid för att förebygga sjukdomen.
 • Olika polyhenols kommer att agera annorlunda i kroppen trots att de är i huvudsak alla antioxidanter.
 • Många föreningar såsom flavonoider och antocyaniner är polyfenoler. De flesta friska växt föreningar är polyfenoler, som termen polyfenoler är mycket allmänt.
 • Polyfenoler fortfarande forskat och många har inte upptäckts och är inte helt klarlagda.
 • Lita inte enbart på särskilda åtgärder av antioxidant aktivitet vid bedömningen polyfenolhalten av livsmedel. Dessa åtgärder kan inte mäta den verkliga potential, specifika hälsoeffekterna av särskilda polyfenoler, inte heller specifikt mäter för polyfenoler. De kan bara mäta enkla antioxidanter som vitamin C eller vitamin A.

Varningar

 • Alkohol kan orsaka hälsoproblem. Börja inte dricka alkoholhaltiga drycker i syfte att vinna hälsofördelar.
 • Polyfenoler är inte mediciner.