Wke

Hur att övervinna koffeinböjelse

Koffein är ett läkemedel, är det ett stimulerande och det är en mycket beroendeframkallande substans. Stora företag vet detta och det är därför de går ut ur deras sätt att få alla i hela världen hooked på denna drog ett eller annat sätt. När addicted du aldrig låta en dag passera utan att släppa några av dina surt förvärvade pengar i sina svullna kassakistor. Om du är trött på ett beroende som tär din hälsa och plånbok samtidigt som vissa VD rika, är det dags att vakna upp och lukta sötma klibba den till mannen.

Steg

Hur att övervinna koffeinböjelse. Tro & förstå att det är möjligt att övervinna ditt missbruk.
Hur att övervinna koffeinböjelse. Tro & förstå att det är möjligt att övervinna ditt missbruk.
 1. 1
  Tro & förstå att det är möjligt att övervinna ditt missbruk.
 2. 2
  Acceptera att processen kommer att ta så mycket tid som det tar och att det kommer att vara otroligt smärtsamt. Utsättningssymtom kan inkludera migrän, illamående, rastlöshet, sömnighet, irritabilitet, etc.
 3. 3
  Räkna ut hur mycket pengar du spenderar per år på kaffe, te, cola eller andra koffeinhaltiga produkter och tänka på något som du hellre skulle spendera pengarna på. Spendera 5€ 0,74 per dag kostar 750€ per år!
 4. 4
  Läs så mycket anti-koffein litteratur hittar du som förklarar om alla dåliga saker som koffein gör att din kropp. Speciellt påminna dig själv om hur det får dig att gå upp i vikt och känner sig uppsvälld och slö.
 5. 5
  Öka ditt intag av vatten. Detta är särskilt viktigt under de första dagarna när kroppen anpassar sig. Lägga lite citron till ditt vatten gör att det smakar bättre och citron är också bra för din kropp.
 6. 6
  Håll ditt "snuttefilt" nära. Du kommer att behöva all hjälp du kan få. Tänk i förväg när din svagaste stunder är sannolikt (dvs. på morgonen, när du ska köra med din favorit café, etc.) och vrid till "snuttefilt" för att ta dig igenom dessa tider. En snuttefilt är något som tröstar dig och hjälper dig att ta dig bort av koffein, kan det vara en uppstoppad leksak, en ficka videospel, ringer din bästa vän, gör ett korsord. Du kan ha så många säkerhetsåtgärder filtar som du behöver, se bara till att du alltid har en nära till hands.
 7. 7
  Tillåt gott om tid för vila och återhämtning. Håll din kalender tom för åtminstone de tre första veckorna efter att ge upp koffein och ge din kropp alla de övriga och friska färska frukter och grönsaker som du kan.
 8. 8
  I det ögonblick du lovar dig själv att du kommer att ge upp koffein alltid ta ett papper och skriva in datum och tid. Posta det någonstans där du ser den varje dag. Om du någonsin bryta ditt löfte riva det och kasta bort det. Gör sedan ett nytt löfte och sätta upp ett nytt papper. Fortsätt att göra detta tills du lyckas.

Tips

 • Om du vill ge upp koffein helt, undvika kaffe, espresso, svart te, grönt te, choklad, cola, och alla koffein-innehållande produkter.

Varningar

 • Många over-the-counter läkemedel innehåller koffein. Läs etiketten för att vara säker.