Wke

Hur du skyddar ditt sinne med hjärnan livsmedel

Lider du någonsin av minnesluckor (såsom att förlora den viktigaste punkten av vad du just sa eller misplacing dina nycklar mycket) eller från minskad medvetenhet? Hjärnans hälsa är en viktig del i att säkerställa hela ditt välbefinnande eftersom tänka rakt, och känna ansvar för dina, är en stor del av det som gör dig att känna dig gladare, mer uppfyllda, och mer kompetent att klara av livet. En hjärna påverkades kraftigt av stress kommer att orsaka alla dina kroppsliga system att lida på ett eller annat sätt och för många fria radikaler (syre fragment eller oxidanter) skada kommunikationsvägar i hjärnan, skadar hjärnceller en efter en tills du upplever minskad vakenhet, långsammare reaktionstider, minnesförlust, och slutligen demens eller Alzheimers sjukdom.

Börja ung för att skydda dig. Individer lever längre nu och medan mental nedgång är vanligt i åldrande, kan den bromsas och motverkas något genom att njuta av en rad "hjärnan livsmedel". I spetsen för vad som är bra för din hjärna är antioxidanter, som finns i alla frukter och grönsaker, baljväxter, te, choklad och vin. Så, lägga undan oron och börja proaktivt mata din hjärna med livsmedel som vetenskapen har visat att skydda det och kommer att gå långt för att hjälpa dig njuta av både livslängd och livskvalitet.

Steg

Hur du skyddar ditt sinne med hjärnan livsmedel. Fundera på hur viktigt bättre hjärnans funktion är!
Hur du skyddar ditt sinne med hjärnan livsmedel. Fundera på hur viktigt bättre hjärnans funktion är!
 1. 1
  Fundera på hur viktigt bättre hjärnans funktion är! Bättre hjärnans funktion är om och klart tänkande och hjälper dig att bättre hantera och uttrycka dina känslor, och upprätthålla din allmänna hälsa. Dessutom hjälper god hjärnans hälsa dig att underhålla dina relationer på sin högsta nivå som du kommer att tänka klart och må bra, samt att göra ditt bästa för att stanna runt nära och kära längre genom att äta antioxidanter för en anti-åldrande hjärnan.
  • Bättre hjärnans funktion kommer också om när hjärnan inte konfronteras med stress, den ultimata "dödsdom" för hjärnceller. När du är stressad, orolig, spänd, eller blå, är din hjärna förnärmad giftiga kemikalier och hormoner som, och det hämmar din förmåga att tänka klart och komma ihåg saker.
 2. 2
  Använda vissa kosttillskott och livsmedel som förebyggande åtgärder för att bromsa åldrandet av hjärnan. Bromsa åldrandet och hålla din mentala förmågor tillräckligt skarp så att du kan prestera lika bra som någon som är upp till 10 år yngre kan göras med hjälp av hjärnan livsmedel. Hjärnan livsmedel måste sakta oxidation genom att torka upp de fria radikaler i kroppen samt vara inriktade på specifika behov i din hjärna. Försök att få ett bra utbud av hjärnan livsmedel i din kost så att du njuta av olika smaker och kan äta med årstiderna (vilket minskar kostnaderna och ger fräschör).
  • Alltid se din läkare innan du ändrar din kost, eller att diskutera vilka näringsämnen kan saknas från din kost och de sätt på vilka du kan förbättra din hjärnans hälsa.
 3. 3
  Ät selen rika livsmedel. Selen är ett spårämne som har en viktig roll för att säkerställa god hjärnans hälsa, särskilt som en antioxidant. Studier har visat att utarmat nivåer av selen resultat i dåligt minne, dåligt humör, och minskad kognitiv funktion, och samtidigt öka förbättrar humöret, tydlighet att tänka, och energi nivåer. Ät selen rika livsmedel för att få minst 55 mikrogram (mcg) dagligen, så bra för hjärnan:
  • Ät fullkornsbröd - det har 10 mikrogram selen per skiva.
  • Tuna har 63 mikrogram selen per 3-uns.
  • Paranötter har 270 mikrogram selen per halv ounce.
  • Prova att göra din egen enkla vete och rågbröd.
 4. 4
  Ät fisk och fiskolja. Fisk innehåller selen, vitamin A och D, fosfor, magnesium och jod (om marina fiskar). är den rikaste källan av fett avgörande för hjärnans utveckling hos foster och spädbarn. Ät cirka 14 gram (396g) fisk i veckan, tre portioner (vardera om storleken på din knytnäve). Fiskolja finns också i livsmedel som berikats med DHA tillskott.
  • Prova en 320g burk av fisk med 1tsp. av wasabi denna vecka.
 5. 5
  Ät vitamin B förpackade livsmedel. B-vitaminer hjälper till att bibehålla den skyddande beläggning på nerverna och är också ansvarig för att hjälpa produktionen av kemikalier nerverna använder för att kommunicera. Vitamin B6, B12 och folsyra hjälpa dina signalsubstanser fungerar effektivt, men det är inte bevisat att B-tillskott direkt gynnar tänkande (folsyra, 400 mikrogram, B12, 800 mikrogram, och B6, 40 mg). Men har man märkt att mental prestationsförmåga kan sjunka med lägre nivåer av vitamin B och forskningen fortsätter in nyttan av B-vitaminer för att bekämpa Alzheimers. God mat källor till vitamin B inkluderar: fläskkött, solrosfrön, berikade spannmålsprodukter, kött (, lamm, etc.), skaldjur (ångad musslor, tonfisk, sardiner, etc.), berikat mjöl, kikärtor, potatis, kyckling, och bananer.
  • Försök New England clam chowder.
 6. 6
  Ät mat med luteolin (loot-ee-oh-lin). Luteolin lugnar överaktiva immunceller (mikroglia), vilket kan skada hjärnan och hjälper till att sänka plackbildande proteiner i hjärnan. Ät selleri stjälkar, speciellt selleri hjärtan, som bästa källa luteolin. Du kan också få mind-bortskämd luteolin från spenat, morötter och olivolja.
  • Försök selleri och äpple sallad.
 7. 7
  Ät livsmedel som innehåller karotenoider och flavonoider, som kan bromsa mental nedgång på grund av åldrande. Ät mörka, gröna bladgrönsaker, spenat, grönkål, Collard eller senap greener, har tre eller fler portioner per dag.
  • Prova en spenat potatis grillad smörgås.
 8. 8
  Njut av blåbär. Dessa anmärkningsvärda små frukter kan göra underverk för din hjärna och är kända för att skydda mot inflammation och oxidation, två processer som åldras dina hjärnceller och som är associerade med Alzheimers sjukdom. Dessa bär är tänkt att vara så bra att de även har kallats "hjärnan bär". De tros förbättra korttidsminnet, så fylla på dem!
  • Försök med blåbär råa eller tinade.
 9. 9
  Ät livsmedel rika på vitamin E. Vitamin E är en annan antioxidant som anses kunna minska chanserna att få demens eller Alzheimers. Äta bara 1 ounce (30 mg) av nötter eller frön om dagen, eller ta ett tillskott på 200 400 IE dagligen tillsammans med C-vitamin kan bidra till att förbättra dina nivåer av vitamin E, observera att det fungerar bäst när det tas med med C-vitamin. E-vitamin finns i sådana livsmedel som solrosfrön, sötpotatis, grönkål, vetegroddar och vegetabiliska oljor matlagning.
  • Försök göra solrosfrön müslikakor.
 10. 10
  Prova att lägga till mer gurkmeja (curcumin en rot av ingefära familj) i din kost. Gurkmeja hjälper till att aktivera gener som håller din hjärna klar av avfall byggs upp som orsakar inflammation som försvagar eller förstör hjärnceller. Befolkningsstudier har visat en lägre förekomst av Alzheimers i den indiska befolkningen där gurkmeja används mycket. Använd gurkmeja (17 milligram dagligen av kryddan) finns i "gula senap" (ungefär en tesked senap). Den gulfärgade senap har gurkmeja tillsattes. Senap utan gurkmeja är ljusbrun eller grå.
  • Lär dig att.
 11. 11
  Förbättra din omega-3 intag. Omega 3 är utmärkt hjärnan mat, ger den höga DHA fettsyror som behövs för att förbättra mental klarhet och stoppa minnesförlust och demens. Fet fisk (lax, sik, tilapia, havskatt, flundra, guldmakrill, öring), fiskolja, valnötter och linfrön (linfrö) är alla bra källor till omega-3. Leta efter vildfångade saltvattensfiskar.
  • Prova en linfrö smoothie.
 12. 12
  Prova kosttillskott och vitaminer som kan göra ditt minne starkare (men tala med din läkare om du tar en statin läkemedel, såsom Lipitor eller droger för nerver och hjärna):
  • Aspirin förbättrar cirkulationen och minskar i arteriell åldrande - en viktig orsak till minnesförlust - för människor som tar 162 milligram (mg) av aspirin per dag.
  • Acetyl L-karnitin och alfa-liponsyra tros ha en roll för att förbättra hjärnans hälsa genom att förbättra mitokondriell aktivitet, minska förfall, och möjliggör högre neurotransmittorfunktion, som ett resultat av djurförsök, men det är inte bevisat hos människor.
  • Ginkgo biloba, antioxidant tillägg, kan 120 mg dagligen tunnar blodet hjälp med kärlsjukdom (men sluta ta det innan operation), och kan bidra till att förbättra kognition.
  • Huperzine A ökar nivåerna av acetylkolin för att överföra information mellan nervceller, 200 mikrogram två gånger dagligen, bör din läkare justera dosen med andra droger.
  • Fosfatidylserin verkar stärka cellmembran och nerv mantlar, skydda nerv sändningar, som utgör 70 procent av cellmembran, nivåer med ålder droppe orsakar sprödhet, 200 mg dagligen.
  • , Skyddar en antioxidant, minskar inflammatoriska skador, mot Parkinsons (neural sjukdom från trauma, virus och genetik), 100 mg två gånger dagligen (en del forskning säger 300 mg fyra gånger dagligen är ännu bättre).
 13. 13
  Prova dessa allmänt rekommenderade hjärnan livsmedel:
  • innehåller enkelomättade fetter hålla dina artärer klar, och som föregångare till serotonin ökar humör, ett uns av nötter om dagen är lagom (mer är kalori överbelastning.) Ett uns är cirka 12 valnötter eller 24 mandlar.
  • Osötad körsbär frukt, blåbär, hallon, och andra produkter med röd, blå eller lila nyanser för fenoler, antocyaniner, som verkar för att skydda hjärnceller från neuro skadlig oxidation och risken för hjärt-kärlsjukdom.
   Varning: några frön och gropar, såsom körsbär, äpple och plommon (frön / gropar) är giftiga.
  • Sojabönor innehåller hjärta-och artär-friska protein, fiber och fett, 1 kopp sojabönor per dag.
  • Varning: Ät inte rått eller dåligt "njurar och limabönor" (blöt och kasta vatten och du måste koka och sjuda i en koka - Varning Varning:>: konstigt låg värme matlagning kan öka giftet), eftersom de innehåller cyanider.
  • Tomatjuice och pastasås innehåller folat, lykopen och andra näringsämnen för att hålla artärerna unga, 8 dl juice eller 2 msk pastasås per dag.
   • Varning: Tomat blad och stjälkar är giftiga (så, inte göra te av dessa):
    Varning: Raw-gröna tomater är också, giftiga (undvik den gröna frukten).
  • , Rapsolja, oljor mutter, fiskolja, linfrö, avokado innehåller hjärt-hälsosamma enkelomättade fetter. Tjugofem procent av det dagliga kaloriintaget ska vara hälsosamma fetter. Växtoljor är långt hälsosammare för hjärnan än mättade fetter, så föredrar jordnöt, solros, jordnötssmör, och andra fleromättade källor olja också.
  • Real choklad (minst 70 procent kakao) ökar frisättningen av dopamin och ger flavonoider, som håller artärerna unga, ett uns per dag (för att ersätta mjölkchoklad).
  • Vindruvor och te innehåller resveratrol, som har både anti-inflammatoriska och antioxidativa egenskaper som kan avvärja demens och skyddar hjärnceller. De catechiner i te kan också arbeta parallellt med resveratrol för förstärkt skydd.
  • Granatäpple juice har visats i laboratorieförsök att förbättra mental funktion. Frukten är lika bra också.
  • Vitlök och fungerar som antioxidanter och är lätt att halka in i massor av dina favoriträtter.
 14. 14
  Undvik förädlade livsmedel. Precis som det finns "hjärnan livsmedel", det finns "brain drain livsmedel" som är bäst undvikas utom i särskilda godsaker. Dessa livsmedel innehåller fett och bearbetat kött, kakor, kakor och bakverk, trans-mättade fetter (kakor, bakverk, etc), och mättade fetter såsom smör. Hög sockerhalt kost är inte bra för hjärnans hälsa - forskning har visat att en hel del socker minskar hjärnan neurotrofa faktor (BDNF) som utvecklar ny hjärnvävnad, och mycket låga BDNF nivåer har kopplats och schizofreni.
  • Alkohol kan påverka kognitiv hälsa och orsakar demens, så håll din konsumtion av alkohol måttligt.
 15. 15
  Ställ dina matvanor som du ålder. När du går igenom de olika skeden av livet, ditt behov av antioxidanter och andra näringsämnen förändras allteftersom åren gör. Förändringar i smak, aptit, och saker som har mindre magsyra och mindre saliv när du blir äldre innebär att du kommer att uppleva mat på olika sätt, och dina näringsbehov ändras också. Och mängden antioxidanter du behöver som du ålder ökar dramatiskt med varje decennium, för att motverka de åtgärder de fria radikalerna, så du behöver för att bygga upp antioxidanter i kroppen för att skydda hjärnan, och denna tillgång måste fyllas på dagligen.
  • Om du kommer ihåg en sak av allt detta, är det äter mindre och friskare som du ålder. På så sätt kan du inte gå fel!
 16. 16
  Drick en blandning av örter, rå proteinpulver, med något i stil med "mandelmjölk", med bär som en "smoothie" (använd en mixer för att krossa eller försöka tugga "ätbara" frön (undvik giftiga sådana) i din drink, resveratrol (rött vin extrakt), Astragalus (mjölk vicker),...
  • Varning: Giftiga frön och gropar är äpple, körsbär, plommon, så, inte äter de som inte är "mat frön" eftersom de kan vara giftiga, som innehåller olika typer av cyanid, som ett exempel.

Tips

 • Motion är en viktig parallell steg med en bra kost för att se till att din hjärna är fortsatt god. Håll upp en måttlig och regelbunden motion regim under hela ditt liv.
 • Det finns utmärkta, billiga föreningar av hjärnan vitaminer tillgängliga, också.
 • Tänk pudrade "hela livsmedels" vitaminer, som säljs som "föreningar" eller "formler", folk frågar dig "Vad tar du"? gör smaken allt värt det.
 • Många tycker att en korrekt intag av Omega 3 (en naturlig blod tunnare, blåser Waran bort) eliminerar behovet av en daglig aspirin.
 • Bra fetter (omega-3-fettsyror) som finns i fisk, nötter och frön hjälpa hjärnan, bidrar till att hålla dina artärer rensa hjälpa dina signalsubstanser och minska depression, och hjälpa till att stoppa artär igensättning och börja vända den.

Varningar

 • Mättade fetter orsakar igensättning av artärer i hjärnan, vilket ökar risken för stroke.
 • Alltid granska kostförändringar och dietary förväntningar med din läkare eller annan relevant sjukvårdspersonal.
 • Håll dig informerad. Det finns nya studier som kommer ut regelbundet och nya föreningar, processer och varningar utfärdas när nya upptäckter görs. Håll ett öga på välrenommerade hälsa webbplatser, tidskrifter och tidningar, statliga hälsa webbplatser är bra källor för tillförlitlig information.
 • Tyvärr var i en översyn av multivitaminer defekter finns i över 30% av de multivitaminer som valts ut för granskning (70% var okej). Och många produkter översteg toleranser på övre gränser för vissa vitaminer eller mineraler. Problem som finns i multivitamin recensioner inkluderar:
  • Tre av fyra populära barns omdömet multivitaminer var för höga i vitamin A.
  • One för män multivitamin var förorenat med bly och en annan hade för mycket folsyra, associerad med en fördubbling av risken för prostatacancer.
  • En generell multivitamin hade inte mer än 50% av märkt folsyra. En annan saknade 30% av kalcium kontra etiketten.
  • En senior, en prenatal och kvinnors multivitamin varje hade endast 44,1%, 44,3%, och 66,1%, respektive, av den märkta vitamin A.
  • En vitamin vatten hade 15 gånger dess uttalade folsyra, så dricker en flaska skulle överskrida tolerabel gräns för vuxna, mindre än en halv flaska skulle sätta barnen över gränsen.
  • Ett husdjur multivitamin var förorenad med bly och en annan hade bara 46% av sin vitamin A och 54,7% av sitt kalcium.