Wke

Hur att övervinna din rädsla för tandläkaren

Så du är rädd för tandläkaren? Oroa dig inte, du är inte ensam. Här är några användbara riktlinjer för att hjälpa dig att övervinna din rädsla, eller åtminstone inte låta det hindra dig från att besöka tandläkaren.

Steg

Hur att övervinna din rädsla för tandläkaren. Dina rädslor är normala.
Hur att övervinna din rädsla för tandläkaren. Dina rädslor är normala.
 1. 1
  Dina rädslor är normala. Rädsla för tandläkare är mycket vanligt. Låt oss inse det - gå till tandläkaren är inte kul, tandläkare peta och prod ett känsligt område av kroppen. Ofta en upprörande barndom dental erfarenhet har varaktiga effekter i vuxen ålder. Ibland "ärver" rädsla från föräldrar, vars erfarenheter med tandläkare kan ha varit traumatisk. Men tandläkare är bättre utbildade idag och har verktyg och tekniker för att minimera obehag.
 2. 2
  Hitta en bra tandläkare för dig. Att hitta en tandläkare som förstår att du är orolig och kommer att arbeta med kommer du att öka din komfort. Många tandläkare erbjuder metoder specifikt riktade mot rädda människor och erbjuda en mångfald av lösningar som kan inkludera sedering, hypnos, och massor av uppmuntran. Prata med folk du känner om sin tandläkare för att hitta en som är sympatisk. Schemalägg ett kontor besök för att möta tandläkaren utan att göra någon tandvård. Detta ger dig en möjlighet att utvärdera kontoret. Vara beredda att betala för tandläkaren tid. Om kontoret finner detta en underlig begäran, gå vidare - det är inte tandläkaren för dig.
 3. 3
  Sedering är ett alternativ. Tandläkaren kan tillhandahålla ett antal sedering alternativ. De sträcker sig från att ge dig ett piller som du tar en timme innan han kom till kontoret för att lugna dig, till narkos. Lustgas ("lustgas") är ett alternativ som kan koppla dig. Undvik det, men om du är gravid. Medan Novocaine kommer att bedöva munnen så att du inte kan känna smärta. många människor är rädda för nålen. En tandläkare kan använda en lokalbedövning för att bedöva området innan injektionen.
 4. 4
  Steg för steg du behöver inte göra allt på en gång. Schemalägg en undersökning så att du kan träffa tandläkaren. Sedan komma tillbaka för en rengöring. Ett par framgångsrika, låg stress erfarenhet, hjälper dig att klara.
 5. 5
  För extrema rädsla du kan behöva vända sig till en bra psykolog eller kurator. Du kan ha så mycket oro för tandläkaren att du kan inte ens få dig att gå in på kontoret. Fobier kan behandlas med användning av tekniker såsom desensibiliseringsterapi, som är mycket effektiv.
 6. 6
  Ta med något över, som en stress boll, och hålla den i handen. Krama det hårt. Det kommer att frigöra din stress.
 7. 7
  Ta en rolig bok till tandläkaren eller kanske lyssna på musik medan du väntar.
 8. 8
  Breath långsamt, hålla andan lite och sedan långsamt andas. Om du känner att du har en ångestattack det hjälper att andas djupt från magen än från bröstet till magen.
 9. 9
  Ta med en vän med dig eller en familjemedlem också. Se till att den här personen är bekväm med tandläkare och inte överspänd sortera.
 10. 10
  Föreställa sig hur du vill att din utnämning att gå och meditera på en positiv upplevelse snarare än "vad händer om" av situationen. Föreställa sig hur underbart det är att ha ett vackert, friskt leende.
 11. 11
  Tänk positivt! Kom ihåg - när du får igenom det här, kommer du bevisa för dig själv att du är en stark person, som tar hand om din kropp. Detta kommer att vara över snart - och glöm inte att belöna dig själv!
 12. 12
  Ange ett datum efter ditt tandläkarbesök för att göra något kul. Eller, belöna dig själv om du tror att du har övervunnit din rädsla.
 13. 13
  Om du måste få en fyllning, det är inte slutet av världen! Om du är ett barn, begäran om att få en BPA-fri påfyllning, eftersom BPA är kopplad till beteendeproblem hos barn. Eller, föreslår att använda lustgas. Det är faktiskt ganska kul när läppen domnar. Du kan känna hur din läpp känns uppblåst. Fokusera på att snarare än den skrämmande tanken på att få den Novocaine skott.

Tips

 • Lustgas, eller "lustgas" används flitigt i de flesta kliniker och kommer att koppla dig samt höja din smärtgräns. Om du är för nervös för intravenös sedering, och nervös om tandvård, kontakta din tandläkare om detta alternativ. Det görs genom att helt enkelt sätta en näsa mask på och andas genom näsan. Beroende på förfarandet, kommer olika mängder av dikväveoxid administreras under en lämplig tidsrymd.
 • Borsta tänderna väl så att du inte behöver gå tillbaka och få fyllningar!
 • Anestetika är inte 100% effektiv för 100% av befolkningen. Om smärtan är din rädsla, vara mycket tydlig på framsidan i att kommunicera detta med din läkare, tillsammans med dina tidigare erfarenheter. Var inte rädd för tandläkaren-shop tills du hittar en villig att arbeta med dig. Om din tandläkare inte tar dina tidigare tandvärk upplevelser på allvar, hitta en annan tandläkare.
 • Här är ett tips från en skräckslagen patienten: Vissa yrkesgrupper kommer inte erkänna att vissa patienter inte kan bedövad tillfredsställande. Detta är ett faktum. Om din tandläkare inte tror det, och smärtan är ditt problem, hitta en annan tandläkare som är villiga att arbeta med dig.
 • Det låter kanske konstigt, men om du kan se vad som händer, kan du bli distraherad från rädsla och fokusera på förfarandet. Vissa dentala lampor har speglar fästa så att du kan se in i din mun och vad som händer. Det kan vara ganska intressant, för!
 • Tandvård har kommit en lång väg. Det finns mycket lite, om någon, smärta i samband med varje förfarande som utförs vid en tandläkarens. De bedövningsmedel som används för injektioner är djupgående och bör helt bedöva området det arbetas på. Det finns även ett bedövningsmedel som används före injektion så att du redan är bedöva innan du ens får skottet som bedövar dig!
 • Om allt annat misslyckas, är det möjligt att ha all din tandvård arbete enligt IV sedering. Fråga din vanliga tandläkare eller en tandläkarhögskolan för en remiss. Det är dyrt, men mindre så än att förlora dina tänder.
 • Om din rädd för tandläkaren tycker bara det som att gå på kontroll till läkaren, men denna gång är det för tänderna för att få dem raka, blanka och rena. Going for kontroller, extraktioner, hängslen, är städning värt den tid och pengar för då 1. Du kommer att vara i mindre smärta om du får det överstökat och 2. Ditt leende!

Var inte rädd för tandläkaren, orsaka dess bara en läkare för tänderna! Han försöker inte skada dig, och om du samarbetar det skadar inte alls!