Wke

Hur att övervinna din rädsla genom visualisering

Din fantasi kan vara ett kraftfullt verktyg för att konfrontera dina rädslor. Genom olika metoder, kan du ändra en stor, överväldigande rädsla till något litet och hanterbart.

Steg

Hur att övervinna din rädsla genom visualisering. Hitta en bekväm plats där du kan tänka dig fri från distraktioner.
Hur att övervinna din rädsla genom visualisering. Hitta en bekväm plats där du kan tänka dig fri från distraktioner.
 1. 1
  Hitta en bekväm plats där du kan tänka dig fri från distraktioner. Din sovrummet eller en tyst plats utanför på en trevlig dag finns några bra alternativ.
 2. 2
  Välj visualisering nedan som bäst passar din rädsla.
 3. 3
  Tänk dig din valda scenariot. Gå igenom det igen och igen tills du är nöjd och känner vad du har tänkt.
 4. 4
  Fortsätt att föreställa ditt scenario regelbundet så att du inte glömmer det. Nu när du har trott det en gång, kan du ta lätt upp det igen någon gång eller någon plats.
 5. 5
  Sätt dig i en relativt låg stress situation där du måste möta din rädsla.
 6. 6
  Minns din visualisering så många gånger som behövs för att hålla sig lugn.
 7. 7
  Utmana dig själv mer. När du känner dig bekväm med lågt tryck situation, börja sätta dig själv i mer utmanande situationer tills du har erövrat din rädsla.

Tröstande visualisering

 1. 1
  Tänk dig att dina känslor av rädsla som något inom dig som du kan se, som en boll av ljus.
 2. 2
  Ta din rädsla ur dig.
 3. 3
  Ändra din rädsla till något du skulle vilja ta hand om, som en baby djur eller ett litet barn.
 4. 4
  Trösta din rädsla. Pat, lugna, eller lugna den. Ge den behandlar eller leka med det om du vill. Oavsett vad du känner som gör att din rädsla glad och orädd.

Hjälte visualisering

 1. 1
  Föreställ dig din rädsla som en karaktär, oavsett vilken typ du tycker passar bäst.
 2. 2
  Tänk dig nu en karaktär att bekämpa din rädsla. Det kan vara vad som helst, en stark siffra som en eller ett tecken är lämpligt att rädslan (som en stylta rullator att ta på din rädsla för höjder), eller bara något du gillar, t.ex. en kattunge eller en ens en skål med glass.
 3. 3
  Föreställ dig din hjälte karaktär erövra din rädsla. Kampen kan vara enkla, långa, eller helt enkelt dumt. Allt som räknas är att din hjälte slår din rädsla.

Krympning visualisering

 1. 1
  Föreställ dig din rädsla som något mycket stort: ​​ett monster, ett djur, en stor människa, eller vad som helst.
 2. 2
  Har din rädsla att säga några av de saker som går igenom ditt huvud när du börjar känna dig rädd.
 3. 3
  När din rädsla talar, krympa ner det eller ändra det till något mindre än du.
 4. 4
  Få tillbaka på din rädsla. Skrika på det. Gör ansikten på det. Sparka runt. Skrämma den. Lägg den i en bur. Gör vad som krävs för att göra din rädsla verkar litet och ineffektivt för dig.

Tips

 • Även om det är en bra metod för vuxna, kan visualisering vara speciellt bra för att hjälpa barn att övervinna rädsla. Ett barn som är rädda för ett läskigt monster under sängen kan tänka mig en stor vänligt monster för att jaga bort den. Uppmuntra ditt barn att berätta en historia eller rita bilder för att hjälpa honom eller henne att minnas visualisering.
 • Känn dig fri att ändra visualisering när du behöver också. Om du känner dig riktigt rädd för en kommande händelse, kan du ramp upp din visualisering och få din hjälte verkligen puckla din rädsla.
 • Om du är orolig så kan du få så rädd när den konfronteras med din verkliga rädsla att du glömmer din visualisering, ta något med dig att påminna dig om vad du trott. Det kan vara en speciell bit av kläder eller smycken, en liten bild, några ord på en papperslapp, eller något annat som hjälper dig att komma ihåg.

Varningar

 • Om du hittar din visualisering riktigt roligt, kan du sluta skratta när man tänker på det, möjligen i en olämplig plats. Re-föreställa din visualisering flera gånger i privata så det inte verkar skratt-ut-högt rolig till dig när du använder det offentligt.

Saker du behöver

 • Bra fantasi
 • Lugn plats att börja föreställa
 • Påminnelse om din visualisering (tillval)