Wke

Hur att rensa ditt sinne

Den mänskliga hjärnan är sällan tyst. Frågor, idéer, planer verkar passera igenom vårt medvetande utan mycket ordning eller syfte ibland. Att veta hur du rensar ditt sinne kan hjälpa till med ångest, depression, och även sova svårigheter.

Steg

Hur att rensa ditt sinne. Inse när din hjärna blir överbelastad.
Hur att rensa ditt sinne. Inse när din hjärna blir överbelastad.
 1. 1
  Inse när din hjärna blir överbelastad. Du bara inte kan sluta tänka på någonting. Vanligtvis är det något som har negativa följder, som att vara sen till jobbet eller missa ett möte. När du känner dig överbelastad, prova lugnande ditt sinne.
 2. 2
  Hitta en lugn plats där du kan vara med själv. Du bör kunna sitta eller ligga bekvämt. Rummet bör ha låg belysning eller mörker.
 3. 3
  Blunda och komma åt innehållet i ditt sinne. Vad händer där inne? Första gången du gör detta, troligt att du kommer att bli överraskad av alla grejer du tänker. En del av det kommer inte att anslutas till andra tankar. Detta är pulsen i medvetandet.
 4. 4
  Försök hindra tankarna från att hända. Om du funderar på din läkartid i morgon, sluta tänka på det. Det enklaste sättet att göra detta är att tänka på något annat. Problemet är att du kanske bara byta ut en irriterande tanke med en annan.
 5. 5
  Inse när tänker inte tänka på någonting. När du har hämmat de slumpmässiga tankar för dagen från kör du galen, troligt att du kommer att vara fast med något annat: Funderar inte tänka. Oroa dig inte. Detta är ett framsteg! Du måste komma till denna punkt innan du helt lugna ditt sinne.
 6. 6
  Tänk på något neutralt. De flesta människor tycker att det är mycket svårt att tänka på någonting. Denna typ av tankekontroll tar buddhistmunkar år att bemästra, så inte må dåligt om du inte kan göra det. Tänk vardagliga enkla aktiviteter istället, som att gå till skolan, gå runt ett köpcentrum, eller sitter i en bil.
 7. 7
  Zonindelning ut är också ett bra sätt att rensa du något emot. Zonindelning ut innebär att göra något med väldigt liten koncentration.
  • Ett av de bästa sätten att zonen är i framför TV. Sitt i en bekväm stol och glida in och ut ur uppmärksamhet.
  • Sitt i en bekväm stol i din bakgård och bara vara i trädgården. Var medveten om fåglarna kvittrar men inte riktigt lyssna.
 8. 8
  Läs en bok eller tidskrift artikeln. Läsning skjuter ofta resten av de saker du funderar ut ur ditt medvetande. Så länge dina tankar om boken eller tidskriften artikeln inte väcka dig för mycket, kan detta vara ett bra sätt att lugna ditt sinne.
 9. 9
  Lär dig att lugna ditt sinne innan stressande aktiviteter. Dessa lugnande-your-mind tekniker kan förbättra dina resultat i anställningsintervjuer, tala inför publik, och svåra interaktioner med andra människor.
 10. 10
  Lär dig att lugna ditt sinne innan du går till sängs. Många människor har svårt att somna när deras sinne körs amok. Dessa lugnande-your-mind tekniker kan också hjälpa dig att sova bättre.

Tips

 • Oroa dig inte om den tid det tar att rensa ditt sinne. Att vara alltför medveten om tiden kan underminera processen.
 • Över tänkande kan orsaka migrän. Det är som en glödlampa ansluten till ett kärnkraftverk. Rensa ditt sinne.
 • Musklerna / kroppen kan förbättra clearing av sinnet och bidra till att främja sömn!
 • Spela inte på en spelkonsol, eller titta på en mediaspelare som en iPod innan sängen. Även om det inte kommer att hindra dig från att sova, kommer det inte hjälpa dig att sova.
 • Gå till en kör. Löpning kommer slappna av din kropp och själ. Lyssna på musik medan du kör.