Wke

Hur man varva ner

Fick ett problem att fixa, men ont om energi? Att inte känna till hundra procent? Alla behöver lite tid bara för att varva ner sig. Huruvida detta är genom att ha en lugn eller gör något du älskar att göra, alla behöver tid för sig själva. Följ denna guide för att varva ner, de-stress och chill out, så att du kan ta ett andetag och slappna av.

Steg

Hur man varva ner. Lär dig att göra något nytt.
Hur man varva ner. Lär dig att göra något nytt.
 1. 1
  Ta en paus från allt. Ta en dag ledigt för att reda ut vad buggar dig och att ha en vila. Ingen kan hålla igång på full gas utan att ta en paus. Ta en stund att reda ut dina tankar - skriv ut allt på ett papper eller i en dagbok, spill i en privat blogg, berätta för din sällskapsfåglar - vad som fungerar för dig, gör det. Rensa alla dina bekymmer och problem ur ditt system, och ut ur ditt sinne.
  • Organisera dina dagliga rutiner kan vara ett stort steg i rätt riktning. Ge dig själv tid att ordentligt göra saker utan rusar så att du kan njuta av saker.
  • Ta reda på om ditt jobb försäkrar varje betald sjukdagar eller personlig dagar. Om de gör det, använd dem!
  • Vi rekommenderar att du håller ett register över dina tankar genom att skriva ner dem eftersom detta hjälper dig att sortera igenom dem och ger dig också en fästpunkt för att gå vidare från.
  • Var försiktig med vad du lägger ut på internet när du använder en blogg, eftersom så fort du klickar på skicka, om du inte har sett till att det är inställt för privat offentliggörande endast då något som du har skrivit blir offentlig. Det är inte en bra idé att ventilera om de människor som är buggning dig i ett offentligt forum!
 2. 2
  Andas och inser att oroa inte kommer att lösa alla dina problem. Att slappna av, du måste verkligen försöka att slappna av och ge dig själv utrymme och tid att göra det. Ta några djupa andetag och kom ihåg att oroa kommer att göra saker värre, och att du har rätt att hitta en centrerad inre plats för att hjälpa dig gå framåt
  • Meditation hjälper slappna både din kropp och själ. Ta 20 djupa andetag in och ut för en snabb humör booster. Se Googles olika meditationstekniker artiklar för fler bra tips och tricks om mediterar.
  • Seek meditation klasser. Ibland är det lättare att lära sig att slappna av med andra människor.
 3. 3
  Lär dig att göra något nytt. Lektioner kan en verkstad, efter timmar lärande, etc., ger allt du en möjlighet att varva ner och lära sig mer om världen och sig själv på samma gång. Du kanske inte tror att det är möjligt att varva ner när man lär sig, men under förutsättning att det är kul och det är med människor som är entusiastiska, kan detta vara ett otroligt surr och tid av ren kreativitet för dig.
 4. 4
  Hitta något positivt om någon situation.?? Att vara positiv kan göra en enorm skillnad för dina känslor och din syn på problemen i din väg. Minns varje con har en pro, och att vara negativt kommer inte att hjälpa dig att sortera igenom alternativen. Agera sarkastisk om allt inte kommer att ge dig rätt nyckel för att låsa lösningar. Lägg ner ditt paraply och leva solskenet. Positivitet är ett virus som alla vill fånga, så sprider det!
  • Vara runt. Omge dig själv med negativa människor kan få dig att må dåligt. Och det betyder inte att hänga runt skratt av partiet hela tiden - det betyder bara att hitta människor som gör att du mår bra när du är i deras närvaro. Och avfärda inte alla som inte är optimistisk - vara medveten om att alla får lite nere nu och då över förluster i deras liv, gör dina beslut om vem som är bra att vara runt baseras på att känna folket som helhet, inte bara från ett udda tillfälle.
  • Gör något litet men värdefullt för samhället. känns bra inuti, samt vara till nytta för de människor du hjälpa till. Det kan vara så enkelt som att hjälpa samla in din grannes post medan de är på semester till så delaktig som att hjälpa till med den lokala soppkök. Ge den tid du har.
  • ! Motion hjälper dig att känna sig lycklig, och det är en stor stress reliever. Nästa gång du behöver för att varva ner, jogga runt kvarteret eller göra några längder i din pool för att arbeta bort eventuell irritation eller stress.
 5. 5
  Prata igenom det. Talande är definitivt en av de bästa lösningar. Oavsett om det är din make, dina föräldrar, din bästa vän eller din, om beslut som du måste göra eller saker du funderar är alldeles för svårt, prata med någon du litar på att hjälpa dig att sortera igenom frågorna. Tala med någon som du vet att du kan alltid lita på, och som alltid är där för dig. Sov på dina problem, och när du vaknar, säg vad du har att säga.
 6. 6
  Berätta för folk när de har överskridit dina gränser. Låt dem veta att deras sätt att behandla dig är inte välkommen, och att de ska sluta. Låt dem säga sin sida av historien såväl som väntar dem att lyssna på er. Acceptera sina åsikter för vad de är, och kom ihåg att den bästa politiken. Men att vara hänsynsfull när vara ärlig.
 7. 7
  Smile. Även när du känner dig nere, ler kan göra stor skillnad för dina känslor och andras. Försöker vara glad när någon är runt kan göra dem glada och kan lätta upp allas humör. Och om ett leende är inte tillräckligt, är skrattet den bästa medicinen.
 8. 8
  Sov gott. Sova är ett sätt att stänga av och starta om din kropp. Glöm externa stridigheter och vila för inre styrka. Gör din säng en bekväm miljö genom att lägga massor av kuddar, kasta en fin filt över toppen och lägg vad gör du får sova enklaste (musik, läsning, ljus / mörker, värme / kyla luft etc.) Ha ett varmt bad eller dusch förväg så att du är utvilad, få en massage för att slappna av och somna. Skäm bort dig själv. Du förtjänar inte att sättas under press. Sömn är en viktig punkt att unwinding.Know att vila ger din kropp lite tid att organisera allt. Saker kommer att verka mycket tydligare när du vaknar.
  • Se till att få minst sju till åtta timmars sömn per natt. Känn din sömn behov och hålla sig till dem.
  • Försök att få till sängs tidigare och vakna tidigare. Detta kan tillåta dig utrymme i början av dagen för att få fler saker gjorda när du är utvilad och det är tyst omkring dig.
 9. 9
  Ta saker långsamt - Det finns ingen anledning att rusa! och njuta av livet. Går för fort kommer att bära ut dig, men det gick toppfarten är garanterat att linda upp dig, vilket motverkar syftet med din önskan att varva ner. Inse att det inte handlar om hur snabbt du kan vara. Det handlar om resultatet du uppnår. Utfallet du siktar på är att koppla av, så slappna av! Det finns ingen anledning att stressa - ta del av denna erfarenhet till nästa gång.
 10. 10
  Spela ett instrument. Varje instrument, från din gamla piano, en baryton saxofon, eller en piccolo. Ett instrument kräver disciplin, fokus, en känsla av rytm och hjälper dig att återansluta med att hålla en hälsosam takt med musiken och slutligen, med livet.
 11. 11
  Om inget av ovanstående fungerar, se en professionell. Detta är viktigt. Ingen bra människa förtjänar att vara. Medge att du behöver se någon är svårt, men visar en hel del mod när du gör. Det finns mycket lättnad att vinna på icke-dömande hjälp.

Tips

 • Drick mycket vatten och hålla sig till en hälsosam kost. Många missförhållanden härrör från otillräcklig vätsketillförsel och en kost fattig på näringsämnen och dessa är två åtgärder som ni har fullständig kontroll.
 • Kom ihåg att vara rättvis. Lyssna på andra sidan av en persons berättelse, och acceptera att de kanske känner så dåligt som du gör, om de visar det eller inte.
 • Tänk dig själv, "Är detta allt värt det?" Fråga dig själv vad gott kan komma ur en svår situation snarare än att fokusera på vad dåligt kommer från det.
 • Kom ihåg att det är bara mänskligt att behöva lite tid för dig själv. Pressa inte dig själv över linjen eller du måste ta konsekvenserna.
 • Ta det lugnt och vila. Sömn är en reparativ och en lugnande källa som aldrig bör underskattas. Också lära sig att vila ordentligt, vila är en viktig del av att hantera svårigheter.
 • Få utanför och göra saker i naturen. Få ut och leva ditt liv. Bara släppa alla dina problem och kör gratis gör du känna att du är faktiskt gratis.
 • Skriv en lista över för-och nackdelar. För varje con, lägga ett proffs och vice versa. Har den personen (om det finns någon) du har oenighet med läsa över det, och se om du kan göra det bättre därifrån.

Varningar

 • Om du inte kan hitta stödjande, positiva människor offline, överväga att söka stöd på nätet för just dina frågor. Kom ihåg, det spelar ingen roll om positiva människor generellt stöd om de inte förstår de problem du går igenom eftersom de aldrig upplevt något liknande. Om de inte förstår riskerna och stressfaktorer du ställs inför varje dag, leta efter grupper som har överlevt eller utstått liknande situationer i stället förväntar sig alltför mycket från människor som aldrig realiserade saker kunde vara så illa.
 • Om något problem du upplever leder till depression, se din GP snabbt. Ingen ska påverkas för livet över ett problem som kan vara talade genom eller där någon väg att fixera eller stöd kan hittas.
 • Om du är i en ekonomisk kris eller lever med långvarig arbetslöshet, undersysselsättning och fattigdom, kan många av förslagen i den här artikeln är inte praktiskt. Skäms inte eller generad om detta. Acceptera att din situation är grov, minns en massa andra människor är i samma typ av dåliga situationen och söka stöd från människor som har lyckats överlevt din typ av problem.
 • Utvärdera externa stressfaktorer i ditt liv. Journalföring och reflektion är viktiga inför några problem. Väldigt ofta överväldigande stress är en kombination av flera dåliga situationer som en dysfunktionell personlig relation kombinerat med finanskris eller arbetslöshet och stigmatisering och fördomar. Tänk vad som skulle hända om du gjort stora förändringar i livet som lämnar en relation, flytta till en plats med bättre stöd, mindre fördomar och fler möjligheter, få hjälp från socialtjänsten eller olika välgörenhetsorganisationer. Du ska inte behöva utstå övergrepp hemma eller på jobbet, så titta in mot dessa yttre konflikter som konflikter.

Saker du behöver

 • Vilsam bildspråk och platser
 • Hälsosam mat och vatten
 • Instrument
 • Övning, yoga, meditation, etc.
 • Organisatoriska verktyg