Wke

Hur man meditera i en labyrint

I tusentals år har människan skapat de spiralformade banor som fälls tillbaka på sig själva inom labyrinter för orsaker allt från inredning till konsten och myt. Som väl, har labyrinten länge använts som en kreativ eller andlig verktyg. Om du har ett problem, kan du använda labyrinten för att hjälpa till att lösa det. Om du har ett behov av att upptäcka andlig mening eller hitta inspiration, kan en labyrint att gå till tjänst för dig.

Som en meditation verktyg bestående av en walkable enda rad bana, kan en labyrint vara en källa till tröst och kan lugna en distraherad eller overreactive sinne. När besväras av störande känslor eller olyckliga händelser i ditt liv, gå en labyrint kan hjälpa till att lösa din inre obehag och stilla ditt sinne nog för dig att få klarhet i vad som pågår. Som ett andligt verktyg, både lugnande och quietening effekt och den metaforiska symboliken i labyrinten som en väg på en resa eller en andlig spår kan hjälpa dig att fundera livets större mysterier.

Steg

Hur man meditera i en labyrint. Samtidigt skapar labyrinten, börjar de känslor av lugn och eftertanke.
Hur man meditera i en labyrint. Samtidigt skapar labyrinten, börjar de känslor av lugn och eftertanke.

Att hitta eller skapa din labyrint

 1. 1
  Hitta en labyrint. Om du bor nära eller kan besöka en lämplig labyrint, kommer detta att vara en idealisk plats att meditera eller ta din andliga vandring. Labyrinter finns normalt på sådana platser som kyrkans innergårdar eller inom kyrkor, parker, kurorter, utbildningsinstitutioner och även medicinska faciliteter, såsom sjukhus trädgårdar. Alltid söka en i en någorlunda lugn och utmärkande plats, där man kan promenera labyrinten ostört och bo i fred.

Labyrinten Society och Veriditas har samarbetat på en hemsida som heter World-Wide Labyrinth Locator på http://labyrinthlocator.com/. Gå till webbplatsen och skriv i staden, staten eller land där du söker. Du kan också välja en radie, såsom "inom 25 miles." En förteckning över offentliga labyrinter i kyrkor, sjukhus, parker etc. med adresser kommer att dyka upp. Det kan finnas några privata labyrinter på listan också där ägarna kommer att tillåta människor att gå om de kallar framåt.

 1. 1
  Gör en labyrint. Om du inte hittar en labyrint, är det möjligt att skapa en egen. I själva verket kan detta fungera som en del av den kreativa processen och hjälper dig att varva ner bokstavligen, eftersom labyrinten utspelar sig innan du. För att göra en, hitta ett lämpligt område av sand, smuts eller annat markmaterial där du kan rita linjer. Alternativt, tejpa ner en massa vitt papper och måla själv en labyrint på marken. Om att göra din egen labyrint i sand eller jord, här är några förslag för att skapa den:
  • Rita ett kryss mätning ca 1,8 meter eller 6 fot över. Placera en punkt i varje kvadrant av korset.
  • Rita fyra kurviga linjer som head medurs i riktning:
   • Gå upp på korset till den övre högra punkten
   • Gå med i övre vänstra pricken till höger arm av korset
   • Gå vänster arm av korset till nedre högra punkten
   • Circle nerifrån vänster prick runt till botten arm av korset.
  • För mer information, se Hur man rita en labyrint.
 2. 2
  Samtidigt skapar labyrinten, börjar de känslor av lugn och eftertanke. Ta del av alla de saker som du upplever, inklusive solen eller vinden på huden, texturen av sand eller jord under fötterna och dra stick och ljud märker om dig, såsom fågelsång, ljudet eller vatten eller vågor, den avlägsna buller av människor upplever levande och prasslande av träden. Göra labyrinten bör utgöra en akt av rörelse meditation eller andlig reflektion i sig.

Meditation inom en labyrint

 1. 1
  Stå framför ingången till labyrinten. Ange din avsikt så tydligt som möjligt. Till exempel: Jag vill ha en lösning på mitt problem med... Det kan vara något som bekymrar dig.
 2. 2
  Centrera dig själv genom att ta ett par djupa andetag. Detta är viktigt eftersom att göra detta kan du instruera ditt undermedvetna och alla andra delar av dig själv för att uppmärksamma din uppriktiga önskan att lösa ditt problem.
 3. 3
  Bekräfta din kommande meditativ eller andliga resa i labyrinten. Du kan också säga en kort bön eller smeta själv, beroende på vilken tro du följer. Sluta ögonen och reflekterande eller ta en enkel båge är andra trevliga sätt att påbörja processen.
  • Bestäm om du kommer att gå barfota eller med skor på. Med bara fötter, kan du känna strukturen på jorden under dina fötter och ansluta till dess jordning krafter.
 4. 4
  Börja din promenad. Det första steget anger takten för din promenad. Det kan vara snabb eller långsam. Välj din avsikt för promenad. Vill du vara andlig, reflekterande, mindful, lekfulla, kreativa eller något annat? Om du är problemlösning, blir din promenad en meditation när du överlämnar alla dina problem och bara gå. Andra delar du har nu en chans att behandla din begäran om en lösning.
  • Om du är mycket upprörd: snabb promenad i låter känslorna skingra lättare. De flesta människor försöker bromsa deras sinne med långsammare promenader, att förlita sig på sinnet och kroppen eftertanke.
 5. 5
  Fortsätt att gå. Håll ditt sinne lugnt och stilla tjat tankar varje gång de uppstår. Koncentrera dig på placeringen av ena foten före den andra och rytmiska, mild och regelbunden andning.
  • Om du är problemlösning, gå som du inte har några problem alls, låter allt gå. Överlämnande till aktiviteten hos uppmärksam promenader. Låt bördan (problemet) faller från dina axlar. Olika delar av ditt väsen nu behandla din önskan om lösningen. Allt du behöver göra är att låta den ruva och inte störa, låt det vara och släppa alla förväntningar. Fortsätt att gå eftersom du inte har några problem alls, låter allt gå.
  • Om du går på en andlig resa eller söker kreativ inspiration, återigen låta det gå och bara kapitulera till upplevelsen av att gå labyrinten.
 6. 6
  Paus på att nå centrum. Du kan stanna här ett tag, sitta eller ligga ner om du känner för det och meditera eller reflektera. Det viktigaste är att låta dig ge upp helt till din inre process. Det känns så bra att ha all den tid du behöver.
  • Om du inte har ett problem, fråga eller strävan efter inspiration, bara sitta tyst och låta saker och ting vara.
 7. 7
  Gå ut. När du är klar, bara gå ut. Acceptera de insikter och gåvor som du kan ha mottagit. Att anta en känsla av tacksamhet kommer alltid att underlätta resolutioner. Erbjud ditt tack för vad du har lärt dig.

Tips

 • Välja när du ska använda en labyrint är helt upp till dig, men goda tider är oftast tidigt på morgonen, på kvällen och inte alltför varma sena eftermiddagar. Det är inte roligt att försöka meditera mitt i en labyrint med flammande het sol overhead, så välj klokt att passa ditt humör och komfort.
 • Du kanske vill använda labyrinten meditation motionerar regelbundet för att hjälpa centrum och lugna dig. Det kan vara en mycket andligt upplyftande erfarenhet, en som ansluter tillbaka många århundraden med tusentals andra människor genom tiden som har hittat labyrinten för att vara en källa till kraft och helande.
 • Labyrinths inte labyrinter. Denna förvirring är ofta men en labyrint är en bana med många ingångar, återvändsgränder och inte nödvändigtvis med ett centrum. En labyrint, å andra sidan, har bara en väg in och ut och syftet med det är att nå ett centrum, att veta din väg hela tiden. Den rullator i en labyrint bör aldrig förlorat för det är en onödig distraktion, det kan vara en särskilt stor labyrint ibland men det bör ändå ha en tydlig väg.

Saker du behöver

 • Labyrint eller lämplig sand eller fin jord område
 • Labyrint ritning pinne eller objektet (om det behövs)