Wke

Hur att tunna blodet

Om du är benägna att blodproppar, stroke eller andra blod funderingar förtjockning, kommer du sannolikt att arbeta på gallring blodet. Det finns många sätt som du kan förtunna blodet och säkert på egen hand. Gallring blodet kan uppnås genom medicinering eller genom att konsumera vissa livsmedel. Alternativ bör diskuteras med din läkare innan införliva några metoder på egen hand. Tänk på följande sätt för att förtunna blodet.

Steg

Hur att tunna blodet. Satsa på livsmedel som förtunnar blodet.
Hur att tunna blodet. Satsa på livsmedel som förtunnar blodet.
 1. 1
  Satsa på livsmedel som förtunnar blodet. Välj livsmedel som är låg i vitamin K, men hög i vitamin E, såsom jordnötter, hasselnötter, mandel och pistagenötter. Du kan också hitta vitamin E i ris, havre, kikärtor och linser.
 2. 2
  Välj livsmedel som är rika på salicylater. Detta är en aspirin-liknande substans som är bra om du letar efter blodförtunnande livsmedel. Livsmedel som är höga i salicylater innehålla avokado, vitkål, brysselkål, broccoli, apelsiner, mandariner, vindruvor, jordgubbar, tranbär, russin och körsbär. Salicylat rika kryddor inkluderar ingefära, kanel, curry pulver, cayennepeppar, gurkmeja, paprika, oregano, lakrits och pepparmynta.
 • Medan salicylater gör blodförtunnande, broccoli och brysselkål (och i mindre grad avacados och kål) innehåller mycket stora mängder av vitamin K och kommer att tjockna blodet dramatiskt. Vissa livsmedel såsom spenat eller krage greener innehåller mer än tio gånger rekommenderat dagliga intaget av vitamin K i en enda portion. Att äta livsmedel som är rika på vitamin K när du löper stor risk för blodproppar är extremt farligt.
 • Minska ditt intag av vitamin K är den mest potenta sak du kan göra för att förtunna blodet. Receptbelagda blodförtunnande läkemedel såsom waffarin motverkar i princip förtjockning effekten av vitamin K i ditt blod. Broccoli, brysselkål, etc. är livsmedel som är antingen kontraindicerad, eller väldigt noga, för de som tar blodförtunnande mediciner.
 • Salicylatet rika frukter (apelsiner, vindruvor, osv) ska vara bra. Även om det bör noteras att asprin är salicylsyra. Så äter mat rik på salycilates kan vara överflödig med att ta acetylsalicylsyra för att förtunna blodet.
 1. 1
  Välj blodförtunnande drycker i din kost. Dessa inkluderar apelsinjuice, cider, vin och granatäpple juice. Observera att granatäpplejuice har visat sig vara en stor blod tunnare. Det stimulerar flödet av blod till hjärtat. Dessutom minskar granatäpplejuice plack nivåer i artärerna, som bygger på det goda kolesterolet och minska kolesterolnivåer som anses dåligt.
 2. 2
  Observera att alkohol är också ett friskt blod tunnare, men bara i begränsade mängder. Där kvinnor kan konsumera en alkoholhaltig dryck per dag för att förtunna blodet, är män tillåts 2. Inse att konsumera mer än en hälsosam mängd alkohol en dag kommer att resultera i motsatt effekt.
 3. 3
  Överväga att införliva ett träningsprogram i din dagliga rutin. Motion minskar vitamin K i blodet och ökar blodcirkulationen, vilket hjälper tunna blodet. Satsa på konditionsträning, simning eller yoga som träningsmöjligheter.
 4. 4
  Ta acetylsalicylsyra om du vill att förtunna blodet. Aspirin absorberar vitamin K i blodet vilket är nödvändigt om du har problem med blodproppar. Aspirin tunnar blodet genom att förhindra blodkroppar fastnar i varandra, vilket minskar risken för blodproppar. Kontrollera alltid med din läkare innan inklusive någon form av medicinsk ingripande, dock.
 5. 5
  Fråga din läkare om du ska ta ett recept blod tunnare. Det finns mediciner som Plavix och Waran som arbetar för att minska risken för blodpropp blodplättar. Det finns dock biverkningar av receptbelagda läkemedel. Diskutera dina alternativ med din läkare, och avgöra om ett recept blod tunnare är det bästa alternativet för dig.

Varningar

 • Kontrollera med din läkare om du är på en blodförtunnande medicinering och överväger att öka blodförtunnande livsmedel i din kost. Kombinationen av båda kan orsaka ytterligare komplikationer.