Wke

Hur du handskas När du känner utanförskap

Det känns hemskt att lämnas ut av dina vänner, men det händer alla. Ibland, vänner gå ut utan dig och du kan känna ganska ner om det. Övriga tider kan du vara med människor och känner sig otroligt lämnade ut av samtalet eller situationen för en eller annan anledning.

Hålla upptaget är ett viktigt sätt för att hjälpa gå bortom känslan butter, ledsen, eller egen piteous, som håller på att bedöma situationen realistiskt. Oavsett om du är kvar hemma undrar varför du inte ombads att delta i, eller är du rätt i mitten av åtgärden, men känner sig ensam, här är några sätt att hantera och reagera.

Steg

Hur du handskas När du känner utanförskap. Titta ärligt på situationen.
Hur du handskas När du känner utanförskap. Titta ärligt på situationen.
 1. 1
  Var realistisk. Alla känner vänster ut från gång till gång. Om du inte har fallit ut med, eller upprörd dina vänner på något sätt, att hamna utanför den här gången är osannolikt att vara en vanlig förekomst. Det värsta svar på denna typ av situation är att och att sitta tight väntar på att någon annan ska lösa din sorg. Vita riddare tar inte betalt för att torka upp självömkan, bara du kan göra det.
 2. 2
  Titta ärligt på situationen. Analysera det. Om du är ny på området och delta i en öppen funktion, vissa grupper når en punkt där de inte är välkomna nya medlemmar. Du kan behöva gå flera gånger innan någon gör du känna sig välkomna eller du kanske måste hitta en annan aktivitet för att träffa nya vänner på. Titta runt på de människor som är där och lyssna på dem. Om du inte är attraherad av dem och tror inte att de är coola, är känslan förmodligen ömsesidig. Söka likasinnade.
 3. 3
  Om du redan känner till dem och används för att passa in, det är annorlunda. Du kan göra ett val att känna ruttna och att kritisera dina vänner, eller så kan du göra ett val att se detta som en blip i din annars mycket stadig vänskap.
  • Om du har haft en tvist med dina vänner, då är det dags att laga staket i stället för att begränsa din egen njutning, vistas i en huff kommer bara att öka ont.
 4. 4
  Smile. Ett leende kan åtgärda många saker, från ditt humör till din attraktionskraft till andra. Du kanske inte känner för att le, men detta kommer att hjälpa dig att må mycket bättre, även om du tvingar den. Detta är så viktigt om du är kvar hemma som när du är i en grupp människor. Det är ett sätt att hurra upp dig och få dig engagerad i att tänka goda tankar snarare än sorgliga sådana.
 5. 5
  Försök att inte läsa in för mycket i att hamna utanför en situation. Ibland människor fastna i alla möjliga självrättfärdigande skäl till varför de inte har tid, energi eller resurser att se till att alla deras vänner är inbjudna tillsammans med en händelse. Ofta kommer det att finnas legitima skäl (även om felaktigt för dig) om varför de inte väljer eller tänker fråga er tillsammans. Till exempel kan din vän ha trodde du var redan upptagen med något annat. Kanske de antog att du inte var intresserad av det speciella tillfället, eller trodde de skona dina känslor från att behöva möta någon på händelsen som du inte längre bryr sig om. Om du känner att de lämnade ut dig när du är runt dem, kan förklaringen vara att dina vänner inte märker, eller de trodde att du var helt nöjda prata med andra personer i gruppen.
  • Titta alltid efter den enkla förklaringen först. Det kan mycket väl vara det bästa och sannaste, och den minst dåliga tro tolkning av dina vänners motiv.
 6. 6
  Hitta något att göra. Leta efter det goda i nuet snarare än sjunka in i dina känslor. När du känner utanförskap, ensam eller övergiven, är det bästa du kan göra för att hitta något att göra. Detta kommer att distrahera dig från att vrida vänster ut känslor till något större än vad de behöver vara, och det kommer att se till att du är upptagen och lycklig snarare än passivt nedstämd. Till exempel:
  • Om du känner att du har fastnat hemma medan dina vänner är ute, skämma bort dig själv. Ta ett bubbelbad med din favorit doftljus och en bok. Eller ta en promenad eller en kör med din. Motion frigör endorfiner som gör att du känner dig lycklig. Alternativt kan du gå in till stan och shoppa, eller bläddra. Även om du inte köper något, cruising butikerna kan vara väldigt avslappnande på egen hand.
  • Om du är på ett tillfälle där dina vänner verkar ha övergivit dig eller inte involvera dig i vad de gör, hitta din egen väg. Slå upp samtal med nya människor, erbjuda sig att hjälpa till med mat, våga dig själv att lära sig en ny färdighet om du är på ett tillfälle där verksamheten som erbjuds, eller sitta stilla och skriva en dikt eller uppdatera din Twitter-feed (bara vara säker inte att klaga på dina vänner). Engagera med andra människor eller aktiviteter är ett bra sätt att göra det mesta av tillfället och se till att du inte är kvar tråkigt tummarna, känsla hjälplösa utan dina vänner.
 7. 7
  Prata med dina vänner om dina känslor. Ett annat mycket viktigt medel för att hantera situationer där du känner utanförskap av dina vänner är att vara direkt och berätta för dem hur du känner dig, samt att fråga dem om deras skäl för att lämna ut dig. Låt dem veta att du kände vänster ut genom att förklara vad tillfället var och varför du önskade att de hade bett dig tillsammans eller bott med dig på ett evenemang. Och det är också viktigt att be dina vänner varför situationen uppstod som det gjorde, inte anta att de är skyldiga till att lämna ut dig, bara be hänsynsfull frågor som kan leda till en fruktbar dialog. Du kan säga något i stil med:
  • "Jag blev verkligen besviken när ni åkte inlines i lördags och frågade inte mig tillsammans också. Jag vet att jag var trött fredag ​​kväll men jag var upp för att göra saker på lördagen och det var inte förrän X berättade ni var ute det som jag visste att jag inte hade blivit ombedd att komma också. Var det någon anledning till varför du inte trodde att fråga mig också? "
  • "Jag älskade festen gick vi till förra veckan, men jag kände att du och X övergav mig. Det nya killen var inte intresserade av att prata med mig, och när jag såg dig två, kunde jag inte hitta dig någonstans och jag kände verkligen kvar ut eftersom jag inte vet någon annan. Vad hände med er båda? Visste du inser att jag var ensam på festen? ".
 8. 8
  Lyssna öppet till dina vänners svar. De kan bli förvånad över att du kände vänster ut. De kan berätta för dig att din senaste sjukdom / senaste break-up/visiting anhöriga / brist på medel / föräldrakontroll, vad som helst, var en orsak bakom deras val att inte inkludera dig. Använd detta som en möjlighet att ställa raka några antaganden kan de innehar som fick dem att felaktigt lämnar ut dig.
  • Var ärlig mot dig själv. Har du gjort saker som orsakar dina vänner för att vilja lämna dig? Till exempel, du har varit krävande, påträngande, eller tanklös om deras behov sistone? Eller kanske du har överfulla dem lite. Detta kan vara anledningen till att de lämnade ut dig i första hand, att hitta utrymme och fred. Om detta är fallet, äga upp till det, be om ursäkt, och vara fast besluten att göra ändringar.
 9. 9
  Var proaktiv och ordna saker att göra med dina vänner. Om du tror att en del av att bli lämnad ut kan bero på att din egen situation att göra saker svårare för vänner att veta när du ska engagera dig (till exempel en tung studie schema, långa arbetstider, hem ansvar, hobby eller sport åtaganden, etc. ), sedan hjälpa dem genom att lämna förslag som passar in i ditt schema. Att vara utom synhåll kan ibland leda till att du är ute i sinnet. De kommer snart att låta dig veta om de inte kan göra den tiden, men troligen ditt försök att möta halvvägs kommer att uppskattas. Det kan vara på bio eller bara ta tag lite med dem. Men det kommer att få dig att känna en del av vänskapen igen.
  • När du initierar aktiviteter med vänner, ger detta ett utmärkt tillfälle att snoka upp någon negativ agenda som kan ha inträffat. Om de vägrar era förslag flera gånger, då det kan ha en djupare mening som din "" är inte så vänliga längre. Å andra sidan, kanske du upptäcker att de är verkligen glad att du äntligen tar initiativ till att anordna några av de saker att göra tillsammans.
 10. 10
  Om dina vänner fortsätter att lämna ut dig, lyssna på meddelandet. I det fall du är alltid kvar eller ignoreras, då är det dags att möta den verklighet som du inte kan räkna med dessa människor som "vänner". Målmedveten, fortsatte lämnar ut dig, och nedlåtande kommentarer är ett tecken på att de använder dig och medvetet såra dig. I så fall är det dags att hitta folk som och bryr sig om dig. Även om detta kan vara svårt att möta en början, det är ett mycket enklare val än att hålla sig runt med människor som håller föra ner dig och behandla dig som en dörrmatta. Du vet att du förtjänar mycket bättre än så och riktiga vänner inte sätta dig ner
  • Överväga att gå till en kyrka eller religiös grupp med regelbundna möten. Även om du är ateist, det finns ateistiska organisationer som träffas regelbundet. Möte med människor som delar en gemensam grund kan vara ett sätt att skapa nya vänner.
  • Värde själv. Om du tillåter människor i ditt liv som "vänner" som beter sig på ett sätt som skadar dig, du devalvera ditt värde och ger dem möjlighet att ringa till skott. Värdera själv innebär att erkänna deras negativa beteende och skydda dig från det..

Tips

 • Basera ditt liv på vad du väljer att göra och engagera dig i, inte gör det riskerar otrygghet och ett liv regisseras av andra. Det kan vara riktigt lätt ibland att låta våra mer översvallande, socialt lutande vänner att ordna vårt sociala liv för oss, bara för att inse när de inte gör detta att vi har glömt att hålla upp vår egen utgång på köpet. Kom alltid ihåg hur man håller dig underhållen, och hur man ber andra att göra saker med dig för en förändring i stället för att förvänta att alltid bli tillfrågad av dem.
 • Prova självkännedom. Förstå vilka aktiviteter du gillar att göra och varför, vad du tror om livet och världen. Umgås med människor som har mycket gemensamt med dig istället för att försöka korsa en enorm social klyfta.
 • Om du är konsekvent lämnas ut och inte har ett stödjande nätverk av andra vänner och bekanta för att tillbringa tid med eller prata dessa saker med, söka rådgivning. En utbildad rådgivare kan hjälpa dig att bygga en sund personligt stöd nätverk och förstå de saker som kan blockera dig från det. Ibland tar det en utomståendes syn.
 • Om en grupp av vänner som du brukade vara mycket i samband med plötsligt börja lämna ut dig och reagera med fientlighet, ta reda på om någon pratar om dig bakom din rygg. Sök upp en nära vän och frågar vad som sägs om dig. Mycket ofta en illvillig person kan förstöra någons hela sociala liv med ett rykte. Som även kan vara en plan lögn, något du inte försvara dig själv om att du inte kunde tänka mig att göra det i första hand. Om det hände, identifiera lögnare. Sprida sanningen, spåra vem som sagt det och varför. Ibland är det inte något man gjorde men att någon är avundsjuk på dig.

Varningar

 • Bor inte på människor som väljer att lämna ut dig som ett medel för att avsluta en vänskap eller säger något de är alltför försiktiga eller rädd för att säga öppet. Många människor föredrar att avsluta vänskap genom att bara driver iväg hellre än att riskera konfrontation. Inte alla vänskaper senaste och det är mer viktigt att inse oförenligheten för vad det är istället skylla dig själv för det eller sätta dig ner. Du kanske har både vuxit och förändrats i olika riktningar.
 • Kritisera inte andra människor, speciellt efter kategori. Det lossnar som du, en individ, är ostracizing en hel grupp.
 • Ta inte upp religionen till totala främlingar eller människor som inte delar din religion. Håll det ämnet för vänskapliga samtal med människor som oftast delar din åsikt.
 • Om du är inaktiverat, kan framkomligheten frågor påverkar sociala situationer. Observera om alla andra på händelsen "cirkulerar" i hög hastighet. Ibland kan en person som sitter still antas vilja vara ensam. Se om någon annan som sitter stilla också ignoreras. Om så är fallet, söka andra sociala situationer och slösa inte din tid med denna typ av parti. Också funktionshinder kan påverka ditt kroppsspråk och ge folk fel signaler.

Saker du behöver

 • En personlig dagbok för att tänka igenom saker i.
 • Ett stödnätverk för folk som gillar dig som du är.
 • En dagbok för att släppa ut dina känslor