Wke

Hur du skruva upp din kreativitet

Kreativitet är klädda i var och en av oss. Däremot kan det lätt bli begravd under en hög av rutin, professionalism, ansvar, och ser ut att bli "vuxen", eller kan det bäras ned av kritik, plikt, eller rent slarv.

Ändå är det alltid möjligt att återuppväcka din vilande kreativitet. Fördelarna med att vara mer kreativa kommer att flyta genom alla dina sysselsättningar, ger dig inspiration till nya idéer, nya sätt att göra saker, och ljusnande dina dagliga uppgifter.

Den här artikeln finns flera sätt att skruva upp din kreativitet. Känn dig fri att prova dem, en i taget eller i kombination, för att se vilka som fungerar bäst för dig-och njuta frukterna av att leva ett mer kreativt liv.

Steg

Hur du skruva upp din kreativitet. Ändra ditt perspektiv.
Hur du skruva upp din kreativitet. Ändra ditt perspektiv.
 1. 1
  Acceptera att du är kreativ. Vissa människor gladeligen kommer att informera dig om att de är "kreativa", medan andra är övertygade om att du antingen är född med det, eller är du inte och de tror inte att de har någon kreativitet. Sanningen är att alla är kreativa, och forskare har visat att det är möjligt att förbättra kreativitet på olika sätt, bland annat kost, motion, och praktik. Varje person har potential att vara kreativa som du vill ge det ett försök och tror på din potential.
  • Kreativitet är en väg att lära känna sig själv bättre och att skapa balans i ditt liv. Om du ser det här sättet, istället för att vara om något som bara vissa människor är begåvade med, kommer du att ha bättre förutsättningar för att hitta kreativitet inom.
  • Att inte tillåta dig själv att vara kreativ är som att frysa över en del av dig själv och förneka dig själv den terapeutiska och rofylld fokus att kreativitet ger. Se vara kreativ som bra för dig.
 2. 2
  Ändra ditt perspektiv. Du kanske har hört uttrycket "tänka utanför boxen". Att göra detta är viktigt för gnista kreativitet eftersom det låter dig se varje situation ur en annan synvinkel. När du ändrar ditt perspektiv, förhållningssätt problem genom att bryta ned dem i flera delar. Sedan blanda element runt och leta efter nya sätt att hitta lösningar. Tänk på vad som skulle hända om en idé du fastnar på ersätts.
  • Denna metod är viktigt att öka kreativiteten, eftersom det hjälper till att avlägsna dig från upptagningar som kan hindra kreativiteten.
  • Läs Think "utanför lådan" för fler idéer om hur du använder denna metod.
 3. 3
  Skift din mentala landskapet. Mentalt flytta bort från den aktuella platsen och försöka se hur problemet kan visas när belägen någon annanstans. Föreställ dig hur en annan person i ett annat land skulle reagera om de utsätts för samma situation du står inför. Tänk hur olika situationer kan panorera ut på nya sätt bara genom att vara någon annanstans, och uppfattas av någon annan höjt annorlunda från dig. Vilka saker skulle fortfarande roll och vad skulle inte? Fokusera på de saker som de inte skulle vara lika orolig för att försöka minska dessa element i ditt sinne också.
  • Applicera ditt problem i en annan inställning. Därifrån, anpassa en lösning på den aktuella inställningen.
 4. 4
  Omfamna din fantasi . Låt fantasin flöda - ta ett problem, en idé, ett förslag, en tanke och springa med den till alla ytterligheter. Överdriva resultaten i ditt sinne, både förstoringsglas och minimera dem. Sitt inte bara där och hoppas att idéer och inspiration kommer att visas - utöva din fantasi med teknik som syftar till att väcka fantasin och inrikta det på idén att göra. Ju fler idéer du komma med, desto bättre, för många av de idéer kommer att vara bristfällig eller ouppnåeliga men bland dem, kommer det att finnas idéer som du verkligen kan köra med, hjälper dig att vara så kreativa som kan vara. Följande metoder för idéer-storming härstammar från Siimon Reynolds, som har många års erfarenhet av att arbeta i den kreativa avdelningen i reklambranschen:
  • Pick-a-ordet metod: Välj ett ord och relatera din kreativa problem eller utmaning för ordet. Till exempel, väljer du ordet "elefanten". Din kreativa problem är att hålla en fest. Elephant kan föreslå till dig att välja en safari tema, att ha gäster klänningen som elefanter, och att samla in pengar till World Elephant fonden. Du kan välja spel med elefant och teman djurliv, och ha en buffé fylld med mat från Afrika eller Asien. Om ditt ord inte tar dig någonstans, välj en annan. Denna process bör vara snabb, snabb, snabb, och det ska finna dig massor av laterala lösningar du skulle inte ha tänkt på annars.
  • Den upprörande idé metod: Låt dig tror de galna, vanligtvis oacceptabla idéer och sedan klippa dem tillbaka. Till exempel kanske du tänker "Jag kommer inte att skriva mina uppsatser längre, jag ska betala för någon annan att göra dem". Naturligtvis är den tanken löjligt, men du kan klippa det tillbaka till att betala själv i små belöningar för stadier av färdigställande av din uppsats, skapa din egen personliga "servicen essä betalning" som gynnar just dig! Galna idéer skaka ditt tänkande och tvingar dig att titta på saker från en annan vinkel, Lewis Carroll en gång sa att "Ibland har jag trott så många som sex omöjliga saker före frukost" - prova själv någon gång!
  • Korsbefruktning metoden: Lyssna på någon i en bransch som har absolut ingenting att göra med din, eller sitta med på föreläsningar i en studie fält som du inte vet någonting om. Och börja lyssna på sina färdigheter, tekniker, idéer och lösningar. Du kommer bli förvånad över hur du kan matcha saker som de använder regelbundet för att skaka upp ditt eget sätt att tänka i nya banor! Det spelar ingen roll vad du gör, kan du hitta paralleller i alla möjliga andra branscher och för dem som arbetar hemifrån, kolla industrier som handlar med catering, händelse planering, terapi, bokföring, etc. för nya sätt att se på att köra din hushåll.
  • Vad skulle min hjälte gör metoden: Välj någon du beundrar och föreställa sig hur den personen skulle lösa kreativa problem eller fråga inför dig. Fördjupa dig i att vara den personen, ända ner till den roll de spelar dagligen, och föreställa sig hur de skulle reagera på situationen innan dig.
 5. 5
  Spela med överge. Ett ständigt fokus på arbetet utan spel dämpar kreativitet. Kreativitet är som en källa som behöver närande att bryta fram. Och denna närande inkluderar spel, något som många vuxna som tar sig själva på för stort allvar inte tror gäller för dem längre. Att överge dig att spela dock, är sättet att öppna dörrarna till kreativitet och
  • Titta på dina barn och dina hundar vid lek. Se hur de låter sig falla djupt in i rytmen i spelet och inte sysslade med konvent, tid, regler, eller lämpligheten av tillfället. Gå med i pjäsen och låt dig gå med flödet.
  • Spela med musik, med färg och pennor, med trädgårdar, med snöskotrar, med hästar, med band, med bollar, med modelljärnvägar... - Vad du älskar att överge dig, låt det vara en regelbunden del av ditt liv. Det kommer att ge näring åt dig och återuppväcka din kreativa lågan.
  • Har dagar eller eftermiddagar där du inte har några planer. Bara vandra ut i världen och suga upp det, njut av allt som kastas på ditt sätt. Titta på allt med förundran igen och låt livets möjligheter komma till dig.
  • Skratta väl, och skrattar ofta.
 6. 6
  Pränta in dig i den konstnärliga processen. När du tillåter dig själv att falla djupt in i den konstnärliga processen, tar din själv-uttryck över, står tiden stilla och dina innersta tankar och känslor finner sin utlopp. Konst och design är det ideala mediet för veva upp din kreativitet, så spendera lite tid på din favorit konstnärliga strävan, såsom fotografi, måleri, teckning, designa hus, kläder, leksaker, osv, dra, skulptera, göra hantverk, sång, spela musik, dansa, komponera, skriva, etc.
 7. 7
  Hitta din komfort plats. Ha en plats som du spel som din, men tillfälligt så - det kan vara ett skrivbord, en klippa ut nära havet, en liten vrå i trädgården, eller en viss plats i biblioteket. Det är ditt tänkande plats, din personliga lugn plats att sitta, begrunda och låta eldar fantasin fri. Se till att det är någonstans där du inte blir störd och var du kan ge ditt tänkande och idéer din fulla uppmärksamhet.
  • Cyberspace är inte ett personligt tänkande utrymme. Det är interaktivt, upptagen, och ibland tröttande. Även om det har en otrolig mängd idéer, måste du ha avstånd från online-utrymme för att dina egna kreativa idéer för att verkligen gnista. När du har haft det avståndet, kan du returnera din kreativitet till cyberspace fullt konkretiseras.
 8. 8
  Tilldela tid . Tid, tid, tid. Du kan inte stressa kreativitet. Skyndar hjälper inte i utflödet av idéer. Ditt sinne tenderar att gå in i ett tillstånd av lätt oordning när du försöker tvinga saker. Om du har ont om tid, ha en lista på aktiviteter kan väcka din kreativitet och dra ut den när det finns lediga stunder, som väntar på en buss eller medan middagen kockar. Låt idéerna att sippra, ibland det bästa du kan göra för kreativiteten är att helt enkelt låta saker bubbla bort med tiden.
 9. 9
  Sug upp Lär dig att vara bra företag för dig själv. Mycket kreativa människor är mycket bekväma runt sig och Leo Babauta säger att det är antalet en vana att odla för ultimat kreativitet. Hans personliga studie fann att uppskattning av ensamhet som en kreativitet generator är en röd tråd av kreativa människor genom historien. Några av de saker att tänka på när du njuter av din ensamhet inkluderar:
  • Hitta lugna platser att begrunda, bort från jäktet i vardagen. Tyst är avgörande för kreativitet, är som att ta time out specifikt att bara låta kreativiteten att skölja över dig.
  • Använd ensamhet att ladda. En lugn i sinnet kommer med ensamhet som är svåra att hitta i någon annan plats eller tillstånd. Det är terapi utan någon annans tolkningar eller kostnad!
  • Älskar den tid du har för dig själv, när du kan dansa ensam, fundera på livet utan avbrott, och njuta av allt omkring dig utan annan anledning än att dessa saker "bara är".
 10. 10
  Frossa i anslutning. När du har dränkts i ensamhet, nå ut till andra och få hjälp. Kommunicera dina idéer till andra. En annan syn på situationen eller utmaningen kan hjälpa. Ännu bättre, skaffa många olika åsikter! Läs andras idéer, samarbeta med människor, och inspireras av dem.
  • Aldrig vara blyg för att be. Mångfald är mycket användbart i inspirerande kreativitet.
  • Organisera en brainstorming session. Den spontana uppkomsten av nya idéer hjälper i beredning av fler idéer. De produkter av brainstorming kan utgöra råmaterial i konstruktionen av idén.
  • Att vara runt likasinnade människor kan inspirera din kreativitet när du skjuter idéer med varandra. Men var försiktig med att falla in i grupptänkande hjulspår, diversifiera din grupp då och då för att låta sig konfronteras med nya sätt att se saker.
 11. 11
  Håll det enkelt. är viktigt för kreativiteten - när buller, distraktioner, konsumism, andras idéer, visuella media påverkar våra sinnen, är vår egen kreativitet lätt fuktad. Rensa i röran från ditt liv, och byta saker. Ta dig från distraktioner, från butiker och från de otaliga andras idéer, åtminstone då och då, för att låta din kreativitet en chans.
  • Även om det är bra att vara inspirerad av de idéer och tankar om andra är det möjligt att bli så fast i sitt sätt att tänka att du glömmer dina egna. Bli inspirerad men också släppa tillräckligt ofta för att vara utvilad.
  • Ät sunt och motionera tillräckligt. En välnärd kropp resulterar i en bra näring sinne. Dessutom stimulerar motion kreativt tänkande.
  • Få tillräckligt med sömn. REM-sömn förbättrar kreativitet eftersom det är problemlösning sömn.

Tips

 • Dessa är bara några idéer för att få din kreativa safter går. De kan anpassas till varje individ. En stor del av det är upp till dig. Hur uppfinningsrik kan du vara? Hur öppen är du? Ta gränserna från ditt sinne och du kommer att hitta din kreativitet kommer att öka.
 • Tillåt dig själv att dagdrömma. Det är en viktig del av den kreativa processen.
 • Håll reda på dina kreativa idéer som de visas. Om du inte har ett fantastiskt minne, många idéer försvinna, inklusive de som kommer till dig i drömmarna.
 • Delta i evenemang som NaNoWriMo eller The Sketchbook Project, där du skriver en roman eller skissa med en massa andra människor, av vilka många är inte bra på det ändå och är rädd för att prova. Utanför support för dina nybörjare insatser i en konstform kan hjälpa slå ut otrygghet och låt du värderar din unika röst.
 • Gör något spännande eller ens skrämmande då och då, som att åka berg-och dalbana. Rädsla, spänning och frustration kan öppna upp nytänkande.
 • Umgås med kreativa människor i stödjande, icke-dömande grupper.

Varningar

 • Kom ihåg att i brainstorming, fyra regler följs för att det ska vara framgångsrik:
  • Det borde inte finnas någon kritik. Kritik hindrar det fria flödet av idéer. Detta kan skjutas upp tills sessionen är avslutad.
  • Kombinera och / eller modifiera idéer uppmuntras.
  • Kvantitet är att föredra framför kvalitet i brainstorming.
  • Kusliga eller konstiga idéer uppmuntras.
 • Aldrig sluta lära. Gör det och din kreativitet kommer att skrumpna.
 • Tidskrävande är aldrig en ersättning för kreativitet. Konsumtionen ger oss anledning att sätta ett värde på allt skapat och gjort, därmed orsakar att du känner att det du har skapat är aldrig bra nog. Kreativitet handlar inte om normer, det handlar om att ansluta med dig själv och låta din kreativa process flöde obehindrat av tankar på perfektion eller innebörd.

Saker du behöver

 • Journal för idéer (online eller döda träd)
 • En penna som du kan skriva snabbt med (för att matcha flödet av idéer)