Wke

Hur du tränar din hund att jaga

Någonsin varit sjöfåglar jakt med en fågelhund? Det finns inget riktigt gillar jakt nära en sjö på en frusen vinterdag, skjuter en anka, och har din hund simma ut i nära frysa vatten att hämta din vinst, och simma tillbaka till stranden med anka i munnen. Låt oss inse det: alla allvarliga sjöfåglar jägare förstår och uppskattar bekvämligheten och belöningar av en jakt partner med fyra ben. Med rätt utbildning din hund inte bara kommer att kunna hjälpa dig att framgångsrikt jaga sjöfågel, kommer det också fungera som en lydig, kärleksfull, livslånga vän. Om du vill fylla din jakt påsar med fåglar och ditt hjärta med kärlek, följ dessa enkla steg att välja, tåg, och utveckla en förstklassig hund sjöfåglar jakt. Denna metod fungerar inte med alla hundar. Det fungerar bäst med spaniels, terriers, pekare, och Retrievers.

Steg

Hur du tränar din hund att jaga. Forskning de olika raser av vatten hundar.
Hur du tränar din hund att jaga. Forskning de olika raser av vatten hundar.
 1. 1
  Forskning de olika raser av vatten hundar. Det finns många hundar som är lämpliga för jakt sjöfåglar. Några av de mest populära är Labrador retriever, Golden retriever och Springer Spaniel. Titta in i olika raser och bestämma vilket som är bäst för dig och dina äventyr jakt. Du bör också vara medveten om hur mycket vård en viss ras behöver. Vissa hundar kräver en hel del utrymme för att köra, till exempel, medan andra är mer stillasittande. Välj en hund som du kan ge ett bra hem för.
 2. 2
  Plocka ut en valp. Även om det finns många vuxna hundar som är utbildade för att jaga sjöfågel, är det i allmänhet bäst att träna din egen valp. Inte bara kommer en valp att ge dig tid att träna hunden för din jakt stil, med början med en valp kommer också att säkerställa en lojal hund som är bunden och betingade att dess ägare. Se till att du använder en seriös uppfödare, du kan forska uppfödare på nätet eller hos din lokala hund eller klubbar jakt.
 3. 3
  Introducera valp till vattnet när de är lite. Ingjuta idén om att vattnet är bra, vattnet är roligt, och leka i vatten är ett sätt att tjäna belöningar och andra positiv förstärkning. Du kan börja i en liten plaskdamm vid första, och på nolltid din hund kommer att vara redo för öppet vatten.
 4. 4
  Lär din hund att sitta och stanna. Även dessa är grundläggande och kliché hunden kommandon, fungerar de som de grundläggande kommandon för mer komplexa jakt krav. Använda mat som ett sätt att lära sitta. Håll mat över hundens huvud. Ge kommandot att sitta samtidigt som du trycker försiktigt på hundens bakben. Så snart hunden sitter ger det en behandling. Upprepa detta om och om igen. Snart din hund kommer att sitta vid första anblicken av en behandling. Så småningom kommer han eller hon sitta utan att kräva en behandling.
 5. 5
  Presentera din hund att lockbeten och doften av sjöfåglar. Det är viktigt att din hund snabbt förstår skillnaden mellan en riktig anka och ett lockbete. Du kan använda sjöfåglar doft och dummies att träna din hund. Var noga med att ställa lockbeten långt borta från hunden innan kasta dummy så att de har möjlighet att ta reda på var dummy är och vet skillnaden mellan en riktig fågel och ett lockbete.
 6. 6
  Öva dagligen, om det är möjligt. Gör sjöfåglar träning en rolig, givande upplevelse för din hund.
 7. 7
  Stärka positiva beteenden med positiva belöningar. När du bifogar en doft till ett lockbete eller träningsredskap, kasta den i vattnet, och se din hund hämta tränare och återlämna den till dig, se till att låta din hund vet vad ett bra jobb det har gjort. Det finns ingenting en hund vill mer än att behaga sin ägare, och att upprätta en livslång jakt partnerskap är det viktigt att låta din hund vet från en ung ålder att hämta spelet är något som han eller hon kommer att belönas för.
 8. 8
  Exponera din hund till faktiska jakt situationer innan du tar ut den i fältet. En hund som är tränad enbart i teorin kan inte prestera till förväntningarna på området. En hund som förväntas utföra runt vapen måste utbildas i närvaro av vapen. Ta din sjöfåglar hund med dig när du målskjutning, eller ställa in simulerade jagar i ett korrekt skytte område. Den viktigaste punkten är att din hund måste vara beredd på verkliga situationer, om du förväntar dig att utföra som en erfaren jägare. Skick din hund innan jakten. Du vill att din hund med högsta prestanda i fält.
 9. 9
  Använd utbildning dummies tidigt och ofta. Ju mer du tränar din hund till doften och känslan av sjöfåglar, desto mer din hund kommer att imponera på dig i området. Kom ihåg, är en hund största nöje glädjande dess ägare, så om du visar uppskattning för gott uppförande i praktiken din hund säkert kommer att glädja dig i jakt situationer.
 10. 10
  Träna din hund på en båt innan en jakt om båtarna ska användas. Fyll den in och ut, och öva hämta dummies från båten.. # Re
 11. 11
  Förenkla utbildningen genom att hålla det enkelt. Din grundläggande mål är att få din hund att hämta fågeln. I din utbildning fokuserar på att belöna din hund för att hämta den utbildning dummy. Det är i de naturliga instinkterna av en retriever att vilja gå efter, hämta och returnera ett skott fågel. Det är en uppgift för ägaren att få hunden tränas att konsekvent och metodiskt göra det.
 12. 12
  Färdigt.

Tips

 • Forskning sjöfåglar hundträning på internet eller överväga att köpa en av många utbildning videor, om ingenting du gör verkar fungera, ta hjälp av en erfaren tränare.
 • I utbildning, börja skjuta ifrån hunden och sakta justera tills du skjuter rakt över hunden, så att det inte kommer att vara rädd under själva jakten.
 • Ge inte de hundgodis. Detta är oerhört viktigt. Om du använder behandlar din hund kommer att se fram emot dem ofta, även när de är i fält. Det är bättre att bara använda "bra pojke / flicka" eller husdjur och gnugga hunden så att du inte kommer att behöva ge godis till hunden på fältet.
 • Använd faktiska jakt scenarion så mycket som möjligt i utbildningen fasen.
 • Minst en person har använt filmer med ljudet av kanoner i dem framgångsrikt för att uppnå detta.
 • Gå med i en klubb Hunting Retriever i ditt område. Sök efter ett på Google. Dessa klubbar finns överallt i USA.

Varningar

 • Hundar är djur, de är inte mänsklig. Förvänta dig inte din hund att automatiskt förstå vad du vill att den ska göra. Utbildning en hund att jaga sjöfågel tar tid, tålamod och positiv förstärkning. Bli inte arg på din hund om den inte förstår dina kommandon. Om din hund inte lär sig, är problemet troligen du: utforska så många träningsmetoder som möjligt, och vara beredd att avsätta gott om tid till utbildning.
 • Du lär genom att göra och göra misstag.
 • Merparten av utbildningen är sunt förnuft.

Saker du behöver

 • Hund
 • Sjöfåglar vettar och nappar
 • Mycket tid
 • Verkliga fåglar
 • Mark för att träna på.. Skjuta på
 • Koppel eller någon form av utbildning begränsningar (om utbildning en valp)