Wke

Hur får man hjälp att leva med bipolär sjukdom (manodepressivitet)

Bipolär sjukdom är erkänt att vara en ofta dödlig fysisk sjukdom som påverkar hjärnan. Det orsakar humörsvängningar, som kan variera i intensitet. Intensiva toppar kan resultera i överdrivet risktagande (dödligt ibland), hallucinationer och vanföreställningar. Intensiva bottenrekord kan leda till dödsfall, hallucinationer och psykiska frustration.

De som har sjukdomen behöver behandling, stöd från vänner, familj och bra läkare.

Kom ihåg, detta är inte något som du kan ta itu med genom att använda de senaste vitamintillskott, genom att få mer motion eller genom "snäppa ur det". Däremot kan motion och kost hjälper en person i återhämtning när det används som tillägg till västra kulturellt accepterade metoder.

Steg

Hur får man hjälp att leva med bipolär sjukdom (manodepressivitet). Inse att du har sjukdomen, förnekelse är enormt bland människor som har psykisk sjukdom.
Hur får man hjälp att leva med bipolär sjukdom (manodepressivitet). Inse att du har sjukdomen, förnekelse är enormt bland människor som har psykisk sjukdom.
 1. 1
  Inse att du har sjukdomen, förnekelse är enormt bland människor som har psykisk sjukdom. Om mer än en psykiater och / eller kurator och / eller psykoterapeut har föreslagit att du har denna sjukdom, noga överväga det faktum att det finns en god chans att du lider av en farlig men oftast behandlingsbar sjukdom. Vet att ingen vill äga upp till att vara "annorlunda", ingen vill vara klassas som psykiskt sjuka, men faktum är att om du har bipolär sjukdom, har du det om du tror att du har det, oavsett du inte vill ha det. Acceptera det.
 2. 2
  Ta ansvar för ditt tillfrisknande. Medan du är beroende av många andra människor för deras hjälp, du är den som kommer att bli bättre eller inte, vem som kommer att fortsätta att lida om din sjukdom inte behandlas på rätt sätt, så att du är den som har att leda detta. Du kommer sannolikt att behöva en psykoterapeut eller kurator och en psykiater. (Läkare och terapeuter är inte "krymper". Du behöver stöd av din familj och vänner, och du måste söka andra som har din sjukdom för att förstå och sällskap (mer om detta senare). Medan alla de inblandade kan och kommer att hjälpa dig, är det upp till dig att bli så bra som du kan. Var proaktiv.
 3. 3
  Lär dig allt du möjligen kan om din sjukdom. Läs varje bok du kan lägga händerna på, inte bara om diagnostik och planer behandling, men också berättelser om andra som har levt med och lever med din sjukdom. Lära sig språket av sjukdomen, se till att läsa DSM4 (den senaste diagnostik manual för docs, där du kan hitta på nätet om du är villig att gräva lite, och du kommer att gräva en hel del) så att du kan få en uppfattning om hur man kan diagnostisera dig själv. Försök att hitta dig själv i de beskrivningar som anges där, bekanta dig med de orden, att inte låta sig nedslås och vandrar inte blint på din återhämtning. Det finns en enorm mängd information som finns tillgänglig på nätet, mycket av det väldigt, väldigt bra. Den "nätet är en stor tillgång. Använd den.
 4. 4
  Läs om psykiatriska läkemedel ordinerats för bipolär sjukdom. Läs om läkemedel som vanligen föreskrivs för din sjukdom - det är din kropp, och medan psykiatern är den med dynan i hans eller hennes hand, du är den som kommer att sätta det här i din kropp. Lär de eventuella biverkningar av alla mediciner läkaren föreskriver för dig. Har en idé innan du rubriken för att se din läkare vilka mediciner kan förskrivas och kunna diskutera detta med läkaren intelligent. Ställ frågor. Känner dina grejer! Det är ganska lätt att få en hel del kunskap innan du anger din läkarmottagning och du kan ha ett ord med i vad han / hon ordinerar. Se till att läkaren vet om alla mediciner och kosttillskott du tar, recept eller not.Also tala om för läkaren om du äter en massa grapefrukt eller dricka en massa grapefruktjuice som grapefrukt orsaka interaktioner med många läkemedel. Också vara ärlig om ditt alkoholintag. Det kan kraftigt påverka de mediciner och deras prestationer. Var noga med att föra en dagbok över och och alla biverkningar som uppstår oavsett hur obetydlig du tror att det kan vara och dela dem med din läkare vid nästa besök, tidigare om det är allvarligt.
 5. 5
  Vet skillnaden mellan psyko-farmakologer, psykiatriker, psykoterapeuter, socialarbetare, kuratorer. Det är en ny värld, och förvirrande för den oinvigde. Här är en kort lista över några av de spelare du möter:
  • Psyko-farmakologer är psykiatriker som har ytterligare två års skolgång efter avslutad medicinsk fakultet och därefter en psykiatrisk hemvist. Dessa extra år ägnas åt att lära sig hjärnans kemi och hur olika läkemedel samverkar. Om du har tur, kommer din medicinska plan gör att du kan se en. De gör uppemot trehundra spänn i timmen, och är värt det om du får en bra en.
  • Psykiatriker är läkare som, efter med skolan, tjänar en hemvist i en psykiatrisk miljö. Det brukade vara så att psykiatriker var till Freud och / eller Jung och / eller Adler eller vad har du och år var bortkastade pratar om din id eller vita råttor eller något, men mycket få praktik denna form av terapi längre, du kommer sannolikt träffa en psykiater för diagnos och medicinsk behandling.
  • Psykoterapeuter är personer utbildade i att hjälpa andra människor att lösa frågor som rör depression, men de är egentligen inte mycket hjälp till en person med bipolär sjukdom inte / tills bipolär sjukdom är under kontroll, endast då kan en person med bipolär sjukdom fördel av denna typ av terapi.
  • Rådgivare är personer utbildade i kortsiktig rådgivning, att hjälpa människor att ta reda på vad deras problem är och hjälpa dem att lösa dem på kort tid, om problemen är den typ av problem som kan lösas på kort tid. Vanligtvis kan också ansluta den person de ser till vad / vem de måste ansluta med att söka hjälp med problem som inte kan lösas på kort sikt.
  • Socialarbetare kan köra ett ganska stort område av marken, kan omfatta saker som normalt omfattas av en psykoterapeut, kan fungera som en rådgivare, och kan fungera som ett medel för att hjälpa människor i nöd kontakt med de tjänster som hjälper dem att lösa sina problem.
   Kuratorer och socialarbetare är minst lätt definierad kategori eftersom de båda kan tänkas täcka ett ganska stort område, beroende på vad deras jobb innebär, vem det är de arbetar för, om de är i privat praktik, etc.
 6. 6
  Få en bra psykiater. Vad händer om ditt första möte, eller din första, andra och tredje möte med psykiatrin är dåliga nyheter? Tja, välkommen till klubben. Det är som att försöka hitta en bergsbestigning instruktör när du är fångad högt på ett berg i en kraftig storm, kanske en snöstorm, och du har att lita på den här personen när de berätta hur man knyter vad rep och var att knyta den. Men du har att hitta den rätta personen, och du kan. Denna person är ute. Kanske kommer du hit guld på din första tid ut, kanske inte förrän din fjärde. Bara för att läkaren är varmt och omtänksamt betyder inte att de är värda tyngden av sin vita päls, bara för att de är kalla och abrupt betyder inte att de inte är den bästa doc i landet. Det finns stora docs i fria kliniker och sedan finns "Harvard-tapetserade" idioter kostar hundratals dollar i timmen. Helst skulle vi alla hitta Dr Kildare eller Ben Casey eller Marcus Welby MD eller vad, skulle de ha alla trevliga leenden och bra kläder andetag som vintergröna och våra problem skulle lösas på mindre än en timme, minus reklamavbrott. Inte troligt. Att lära sig att få en bra läkare tar dig tid men du har tid, har du resten av ditt liv (förutsatt att din depression är inte så stark att du tar ditt liv), och du vill leva det så gott du kan. Så lär dig att hitta en bra läkare. Så gör det.
 7. 7
  Var villig att utforska alla möjliga orsaker och behandlingar. Gör en sökning på Internet om detta ämne, och grundligt utforska och undersöka alla förslag och information som du gräva. Till exempel överväga möjligheten att din bipolära tillstånd orsakas eller förvärras av bristen på Omega 3 oljor i din kost. De flesta kuststater där fisk är en daglig stapelvara, såsom Japan, har en mycket lägre incidens av bipolära och andra psykiska sjukdomar än länder där fisken inte ätit på så regelbunden basis. Det finns ett antal studier (som kan nås på Internet) som har visat att EPA och DHA i fiskolja hög grad kan bidra till kontrollen av denna sjukdom. Naturligtvis ska man inte försöka självmedicinera, men det är något som kan diskuteras med läkare. Och om fiskolja läggs till ettadiet, se till att det är en hög kvalitet, förorening-fri olja, såsom naturliga faktorer "RxOmega-3 Factors" (kolla iherb.com för bra priser).
 8. 8
  Betänk att den bipolära tillstånd kan vara helt eller delvis orsakas av brist på vissa vitaminer, mineraler, aminosyror och oljor i systemet. Detta är inte ett område där man bör även tänka på att experimentera med egenvård, men det är ett område som bör undersökas grundligt. Denna typ av behandling får endast göras av experter, efter en blod / urin / hår analys görs. Den Pfeiffer Treatment Center nära Chicago är förmodligen den främsta anläggningen på att göra denna typ av behandling i USA Detta poliklinisk endast behandlingsanläggning har behandlat nästan 20.000 kunder med beteendeproblem från 70 länder de senaste 18 åren med en stor framgång (och Detta är inte att räkna de tusentals patienter de behandlat för ett antal år innan de officiellt tog namnet Pfeiffer Treatment Center 1989). Pfeiffer inte försöka få dig ur din vanliga mediciner - de försöker korrigera eventuella biokemiska obalanser du kan ha, så att din medicin fungerar bättre, så du kan mycket väl finna att du så småningom behöver mindre medicin, är mer stabila, och har långt färre återfall. Det första besöket och provning (vilket tar ca 4 timmar) kostar ca 675€ -900€. Den första uppföljning besök är oftast i 4-6 månader för omtestning och justeringar om det behövs, då uppföljning testning är bara en gång per år från den tidpunkten. Detta test är nödvändigt för att se till att dina kosttillskott är justerade så ditt tillstånd förändras / förbättras. De också uppsökande besök varje några månader till flera städer runtom i Europa. Mer information om dem finns på: www.hriptc.org. Mer ingående information om naturliga behandlingar i allmänhet kan hittas på: www.nutritional-healing.com.au/. Inse att även naturliga behandlingar möjligen kan vara till stor hjälp, och därmed medicin nivåer eventuellt minskas, bör detta endast ske under övervakning av en läkare. Oftast riktigt, är varaktig stabilitet uppnås med en kombination av både naturliga kosttillskott och läkemedel, inte på naturliga kosttillskott eller läkemedel enbart.
 9. 9
  Tänk att få naturlig, full-spectrum belysning i ditt hem. Ofta den maniska fasen av bipolär verkar fram sitt fula huvud i de mörkare månaderna på året. Detta kan bero på brist på solljus kan bromsa kroppens produktion av vissa signalsubstanser. Denna säsong problem kan ofta få hjälp genom att ersätta de normala gulaktigt ljus-producerande glödande glödlampor flesta hem använder med fullt spektrum, skruvad i fluorescerande lampor. Jag talar inte om den "naturliga" glödlampor som säljs i de flesta livsmedelsbutiker eller hem butiker leverans, vilket är endast något bättre än en vanlig glödlampa. Jag talar om lökar (de är alltid fluorescerande) som är 92% -95% fullt spektrum, såsom kan hittas på www.mercola.com / blanketter / light_bulbs.htm, eller ännu bättre, på www.fullspectrumsolutions.com/ compact_fluorescent_32_ctg.htm. De är lite dyrare - priset kan variera från 10€ till 15€ vardera för 18 watt till 30 watt glödlampor, beroende på var du köper dem (fullspectrumsolutions har några 30 vikt lökar för cirka 10€ - ett bra pris). En 30 vikt glödlampa motsvarar 125-150 watt glödljus. Dessa lampor annonseras för att använda upp till 80% mindre el och varar 5 gånger längre livstid än glödlampor. Jag kan säga av erfarenhet att naturlig belysning ger ett ljus som kommer att göra din gamla belysning verkar som påminner om den som finns i en svagt upplyst bar. Du kommer förmodligen vill ha minst 2 av de 30 watts glödlampor lyser och i din närhet i rummet du kommer att vara i, för att försäkra att du utsätts för tillräckligt fördelaktigt naturligt ljus, som exponering för cirka 300 watt (som mätt i glödlampor ekvivalenter) rekommenderas.
 10. 10
  Få en stödgrupp och använda den. Det finns bipolära stödgrupper i de flesta städer. Dessa är ofta sponsrade av NAMI (National Alliance på psykisk sjukdom - denna organisation har en enorm mängd information och stöd för att erbjuda: http://www.nami.org/ ) eller genom ett lokalt sjukhus. Staden och länet tjänster kan vara till hjälp också och du kan också hitta otroligt stöd på nätet eller via meetup.com. Det finns många chattrum eller styrelser som existerar enbart för diskussionen om bipolär sjukdom. De människor du möter i dessa styrelser ofta vet förstahandsinformation effekterna av många av de läkemedel som ordinerats för dig, och kan hjälpa dig att avgöra om din läkare är en knäppskalle eller inte - ha lidit som ni har, kommer de att erbjuda stort stöd. Det är viktigt att hitta de personer du vill, men du väljer att göra det. Se länkarna nedan, och var inte rädd för att söka efter "bipolära chattrum" i en stor sökmotor. Medan en bra läkare och / eller kurator och / eller kurator och / eller psykoterapeut kan ge enorm förståelse och stöd, kan du finna att det mest stöd kommer från människor med din sjukdom, och du kan hitta dem 24/7/365 nätet. Vem vänder du på natten när du kör lite manisk, kan inte sova, huvudet gör ont, fötterna stinker din medicinering biverkningar sparkar din rumpa, och att du inte älskar Jesus? Ett chattrum kan vara svaret. Alla det kommer "få det", du kommer inte att behöva förklara dig, kommer du inte känna som ett knark, och alla är i samma båt.
 11. 11
  Utveckla en medvetenhet om dina cykler. Utveckla en medvetenhet om dina upp-och nedgångar, de cykler av din sjukdom. Vissa människor rekommenderar att hålla ett diagram, grafer våra upp-och nedgångar. Detta kan vara till hjälp för en del, men det viktigaste är att känna igen tecken på när du är i riskzonen för att bli manisk eller depressiv. Dessa kallas din "Danger tider", och kunde vara pågående, eller kanske förändras i en vecka eller varannan vecka mönster, oavsett. Ta reda på vad dina cykler är och vara särskilt försiktiga vid dessa tillfällen.
 12. 12
  Vet att detta är en dödlig sjukdom. Det är mycket farligt, och benägna att bli värre om de lämnas obehandlade. I själva verket kommer 15% av alla människor som lider av bipolär sjukdom begå självmord. Obehandlad kan den depressiva bit av din sjukdom berätta otroliga lögner, och få dig att tro dem. Du kan bli övertygad om att självmord är det rätta svaret på en bruten relation, eller en trasig skosnöre. Den maniska pjäs kan få dig i trubbel på eBay, eller med din nästas hustru - i grund och botten, kan det ta kontroll om du låter det. Hitta vad hjälper du kan.
 13. 13
  Nöj dig inte med mindre än lycka. 2/3 av alla människor som lider av bipolär sjukdom kan få hjälp med medicinering och andra stöd, och om du är långlivade, har du en mycket god chans att hitta rätt kombination av mediciner och stöd för att låta dig ett lyckligt liv, ett bra liv. Det finns en oerhörd medvetenhet om sjukdomen under de senaste åren, och otroligt kraftfulla mediciner också, du kan få den hjälp du behöver, inte nöja sig med mindre än bra, och skjuta för glad.

Tips

 • Ta din medicin! Även om du känner dig bättre! Ibland förnekelse sätter in och du tänker "Jag behöver inte detta skräp längre." och du kasta medicinen ut genom fönstret och är på väg tillbaka till helvetet. Mania är förförisk, det känns bra att vara manisk eller åtminstone gör att du känner arrogant nog att inte ta dem. På grund av detta, kommer du att komma med skäl att inte ta din medicin. Några av de mediciner som används för att behandla bipolär har obehagliga eller oacceptabla biverkningar. Tänk på att även om det är mycket viktigt att få och bibehålla behandling om du har bipolär, har du rätt att neka någon medicin läkaren ordinerar. Vägrar att ta en viss medicin inte vägra behandling. Prata med din läkare, se om han / hon har en alternativ medicin för att försöka.
 • Läs. Prata. Lär Ta reda på allt du kan om din sjukdom, ta en aktiv hållning i din behandlingsregim, låt inte din läkare eller någon annan helt dominerar denna show -. Det är ditt liv, det är inte ditt fel att du fick detta danged sjukdom men Det är ditt ansvar att nå för de allra bästa liv som du kan.
 • Observera. Det bästa sättet att göra detta är att hålla en stämning diagram eller tidskrift. Gärna en med en plats för en dagboksanteckning eller anteckning.
 • Lita på din stödgrupp. Medan du måste ta ansvar för din återhämtning, måste du också lyssna när människor i din stödgrupp (när du har byggt en) berätta att det verkar som att du är deprimerad, eller kör manisk, eller vad som helst. Det är ett svårt samtal, när man ska lita på dig själv, och när inte, men om du har gett dessa människor rätten och ansvaret att vara i ditt liv i denna egenskap, har du att åtminstone ge dem en lyssna, en allvarlig lyssna.
 • Bipolär sjukdom och manodepressivitet är exakt samma sjukdom. Det kallas nu bipolär grund av två poler, mani och depression. (Det är ännu en cool låt som heter "bipolär sjukdom", Hendrix skrev "Manic Depression" och är det inte bara bra?)
 • Lyssna Om en vän eller familjemedlem verkar väldigt orolig för dig, lyssna och se vad du kan göra för att hjälpa situationen.
 • Sluta inte förrän du har funnit lyckan Även om det är naturligtvis en stor lättnad att inte längre vara under the gun för självmordstankar och / eller vansinne av maniska körningar, behöver stoppa dig inte vid att bara vara "okej". Det är möjligt för de flesta med sjukdomen att få till känslan riktigt bra, och inte mår riktigt bra som i maniska men kanske precis som andra människor känner sig till mods. Fred, ens. Sträva efter att, du kanske inte kommer att få det, men du kommer inte få det säkert om du inte sträva efter det.
 • Vara väl informerad om din sjukdom. Det bästa sättet att göra detta är att läsa, läsa, läsa! Några lästips:
  • För bra för att vara sant? Näringsämnen tyst Unquiet Brain: A Four Generation Bipolär Odyssey av David Moyer (Nu-Tune)
  • Nytt hopp för personer med bipolär sjukdom: Din vänliga, Authoritative Guide till det senaste inom traditionell och kompletterande lösningar... av Jan Fawcett, MD (Three Rivers)
  • Den Bipolär sjukdom Survival Guide: Vad du och din familj behöver veta av David Miklowitz (The Guilford)
  • Natural Medicine Guide till bipolär sjukdom av Stephanie Marohn (Hampton Roads)
  • Bipolär sjukdom: Insikter för återvinning genom Jane Berg, MD (Chapter One)
  • Att övervinna depression och manisk depression (bipolär sjukdom) En hel-människa Approach av Paul bredare (Wellness Communications)
  • Living Well med depression och bipolär sjukdom: Vad din läkare inte berätta... Det du behöver veta av John McManamy (Collins)
  • Älska någon med bipolär sjukdom av Julie A. Snabb (New Harbinger)
  • Bipolär sjukdom Demystified: Mastering Tightrope av Manic Depression med Lana R. Castle (Marlowe och Company)
 • Håll dina möten med alla inblandade. Återigen, när du kommer att må bättre, blir det mycket lätt att blåsa bort det, inte prata med socialarbetaren, damma av krymp utnämningen. Gör inte det här. Du är på väg tillbaka till helvetet om du gör.

Varningar

 • Använda droger Det verkar som om användningen av droger kan vända mildare form av bipolär sjukdom i rasande fall av sjukdomen. Med andra ord, kan användning av droger är dåliga nyheter om du har bipolär sjukdom i din familj bakgrund. Det är i själva verket en fysisk sjukdom, vidare genom dina föräldrar genetik, men det kan bli mer intressant om man skyndade tillsammans och hjälpte tillsammans med användning av droger. Var medveten.
 • Alkohol och droger flesta psykiatriska mediciner utesluter dricka och / eller använda droger medan på mediciner. Om du dricker eller droger medan på mediciner, kommer de fungerar inte lika bra, om alls.
 • Alkoholism och drogmissbruk. Många människor som lider av denna sjukdom använder alkohol och / eller olika läkemedel för att sortera om självmedicinera. Detta kan leda till alkoholism och / eller drogberoende, och sedan har du inte bara återhämtning från bipolär sjukdom att hantera men också återhämtning från alkoholism och / eller drogberoende.
 • Bipolär sjukdom är potentiellt dödlig. Bli medveten om ditt humör, särskilt om / när du är deprimerad. Om du känner dig självmordsbenägen, få hjälp. Ring 911 eller din lokala kriscentrum genast!
 • Blandade stater. Blandade staterna är dess mycket eget helvete, en delmängd av bipolär sjukdom där du har både mani och depression körs samtidigt. Usch! Många av de drabbade är blandade stater, eller är på olika tider eller år eller bara när i vår cykel vi hamnar i blandade tillstånd. Blandade stater låter sorta vänliga, föreställa North och South Carolina med en dans tillsammans, eller kanske ett rättvist. Men blandade tillstånd är jävligt säker på att inte barn, eller roligt, antingen - föreställa tankemönster (ned) och humör (ner) av depression blandat med energi (upp upp upp) av mani - det är som att köra ett flygplan i marken. Var medveten.
 • Aldrig lägga ner ett lidande. Vissa människor tycker att det är acceptabelt att kalla dem av oss som råkar lida av bipolär sjukdom, "bipolars". Detta är uppenbarligen oetiskt. Ringa namn till dem är en mycket omogen handling. Människor som har bipolär sjukdom är människor som bara lider av en sjukdom! Det är en fysisk sjukdom som påverkar hjärnan. De kan även ha en annan anledning till att begå självmord.
 • Mediciner Ta dina mediciner, när du har hittat mediciner som fungerar för dig. Och ta dem tillräckligt länge för att avgöra om de kommer att fungera för dig.

Saker du behöver

 • Pengar
 • Sjukförsäkring
 • Support!