Wke

Hur höja kortisolnivåer

Kortisol är ett hormon som produceras naturligt i binjurarna. Kortisol hjälper till att kontrollera ämnesomsättningen, reglerar blodtrycket och främjar god funktion av immunsystemet, så det är viktigt att upprätthålla sunda kortisolnivåer i kroppen. Här är några tips på hur man kan höja kortisolnivåer.

Steg

Hur höja kortisolnivåer. Upprätthålla en regelbunden sömn schema.
Hur höja kortisolnivåer. Upprätthålla en regelbunden sömn schema.
 1. 1
  Hantera din stress.
  • Kortisol produktionen ökar snabbt under stressade situationer. Att lära sig att hantera och minska stressen i ditt liv kommer att tillåta kortisol att gradvis öka ditt system istället för att produceras på en gång i högtrycks-situationer.
  • Prova tekniker stresshantering som tidskriften skriver, yoga eller meditation för att lära kroppen att producera kortisol regelbundet och bibehålla sunda nivåer.
 2. 2
  Upprätthålla en regelbunden sömn schema.
  • Kroppen producerar naturligt kortisol under de timmar när du sover. Få 6-till-8 timmars sömn per natt och försöka somna ungefär samma tid varje kväll.
  • Skapa en lugn miljö utan ljus eller ljud för att få djup sömn och stöd kortisol ökar.
 3. 3
  Ät en balanserad kost
  • Livsmedel som innehåller mycket fett och kolesterol kan orsaka kortisolnivåer att spika eller tappa till ohälsosamma nivåer. Ät mycket fullkorn, frukt och grönsaker och begränsa ditt fett, kolesterol och socker intaget bidra till att höja kortisolnivåer till en hälsosam mängd.
  • Grapefrukt och citrus krisar enzymer som begränsar kortisol produktion. Lägga grapefrukt i din kost på regelbunden basis kan hjälpa din binjurarna produktionen öka kortisol.
 4. 4
  Prova en lakrits tillägg.
  • Lakrits innehåller glycyrrhizinsyra, vilket hämmar enzymet i kroppen som bryter ner kortisol. Inactivating detta enzym hjälper dig gradvis höja kortisolnivåer.
  • Leta efter lakrits tillskott i tablett-eller kapselform på ett vitamin eller hälsokost och komplettera butik.
 5. 5
  Ta hydrokortison.
  • Hydrokortison är tillgängliga genom recept i tablettform. Med låga dagliga doser av hydrokortison kommer att uppmuntra kortisol produktionen och höja kortisolnivåer.
 6. 6
  Upprätthålla sunda sköldkörtel nivåer.
  • Har din sköldkörtel nivåer testas vid nästa läkarbesök. Din läkare kan ordinera medicin för att reglera produktionen sköldkörtelhormon om dina nivåer är för låga. Reglerar dessa hormoner i kroppen kommer också att öka kroppens produktion av kortisol.

Varningar

 • Kontrollera med din läkare eller apotekspersonal innan du gör några ändringar i din kost eller ta några over-the-counter läkemedel eller kosttillskott för att hjälpa till att öka dina kortisolnivåer. De kommer att kunna kontrollera att dessa tillägg inte kommer att interagera med andra mediciner som du tar.