Wke

Hur huden dyk

Skin Dykning är ett utmärkt sätt att snorkla. Kanske vill du ta en närmare titt på den färgglada fiskar under dig. Eller kanske du älskar känslan av att sväva i inre rymden. För en annan anledning, kommer dykning tar dig under ytan av havet och upp igen på ett enda andetag. I fridykning du inte har något sätt av syre så att du håller andan och komma tillbaka upp.

Steg

Hur huden dyk. Reparera och don utrustning.
Hur huden dyk. Reparera och don utrustning.
 1. 1
  Reparera och don utrustning. Det är absolut nödvändigt att din utrustning passar bekvämt. Dessutom kanske du vill ha en vikt bälte, eftersom du kommer att vara stark när vattnet håller ett andetag. Ett viktbälte med snabbspänne kan frigöras och tappade mycket snabbt om du får problem i vattnet. Trä några blyvikter på bandet och se till att de är säkra. Använd bly vikter som väger cirka 5 procent av din totala kroppsvikt om klädd i bara badbyxor eller en tunn shorty. Om dykning i en fullängds eller tjockare våtdräkt, använd 10 procent av din vikt.
 2. 2
  Öva. Gäddan Dyk är en headfirst yta dyk som får dig under vattnet och på väg nedåt med minsta ansträngning. Flyt i ansiktet nedfällt läge, böj dig framåt i midjan och stack huvudet rakt ner. Samtidigt lyfta benen ovanför ytan som om du gjorde ett handstående. Så snart din * dränka, börja sparka.
 3. 3
  Hyperventilera. Detta är frivilligt, eftersom det finns faror (se Varningar). Generellt sänker hyperventilerar kroppens nivåer av koldioxid och berättar ditt system för att motstå frestelsen att andas. Tvärtemot vad många tror, ​​ökar det inte syrenivåer. Ta en skarp andetag och andas ut långsamt, tömma lungorna helt på luft. Gör detta tre gånger, sedan slutligen ta ett fullt andetag och dyk.
  • Som ett säkrare alternativ till hyperventilering, kan du andas ut helt en gång och sedan ta en vanlig andetag. Du kan vara bättre att öva motstå instinkten att andas, snarare än att riskera hyperventilering som kan leda till drunkning.
 4. 4
  Utjämna öronen & mask. Vatten, som ni säkert vet, är tung. Detta orsakar en ökning av trycket under vattnet som plattar dina luftutrymmen. Det är därför viktigt att du utjämna luftspalter såsom bihålor och öron för att undvika obehag. För att utjämna när du går ner, nypa näsan stängd och blåsa försiktigt mot dina nöp näsborrar - ungefär som du skulle när "poppar" öronen när de flyger i ett plan. Equalise varje meter eller några meter, innan du känner smärta eller obehag. Du måste också utjämna din mask för att undvika smärtsamma mask squeeze. Bara andas ut genom näsan i masken när du känner att det strama runt dina ögon och näsa.
 5. 5
  Finslipa din finning stil. Nyckeln till att få ut mesta möjliga av dykning är att slappna av. Finning effektivt och rör sig långsamt ger dig längre ned tid. Försök att inte använda armarna under vattnet. Detta använder bara mer energi och mer syre. Använd sax stil sparkar, vilket är där du sparka från höften med knäna lätt böjda.
 6. 6
  Rensa din mask. Mask översvämningar kan vara en normal del av dykning. Det kan hända när som helst. För att rensa din mask, helt enkelt luta huvudet bakåt och håll den övre delen av masken mot din panna. Andas genom näsan i masken. När du gör detta, pressar luften ut vattnet genom botten av masken.
 7. 7
  Skin dyk. Börja med dykning i en pool eller lugnt vatten, kanske genom en hektisk strand med liten eller ingen vågor. Bo nära till stranden så att du kan få ut av vattnet snabbt och enkelt när du behöver.

Tips

 • Kontrollera att du har den utrustning som krävs innan du går ut i vattnet.

Varningar

 • Se till att du är en säker simmare innan du gör något vatten-baserad verksamhet.
 • Hyperventilerar kan leda till allvarlig skada orsakad av hypoxi eller grunt vatten blackout (dvs. drunkning).
 • Hud dykning har höga odds av skada.

Saker du behöver

 • En mask
 • En huv
 • En våtdräkt
 • En vikt bälte
 • 1 par *
 • 1 par tossor
 • En snorkel
 • 1 uppblåsbar Snorkling vest-inte alltid nödvändigt beroende på erfarenheter